Bilgisayarı açarken ufalmış + çift ekran sorunu

Başlatan dragan, 28 Şubat 2014 - 15:42:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dragan

merhaba

başka bir konu altında idi bu sorunum, belki kimse görmüyordur diye ayrı konu açayım dedim. Sonuçlanırsa öbür tarafa da taşırım cevabı.

Ekran görüntüleri aşağıda olan bu durumla kimse karşılaşıpda bir çare bulabilmiş midir acaba?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Başlatma seçenekleri varmış Clonzilla için, sanırım yüklemeye ilk başladığında karşına çıkan ekranlardan birindedir. Onlardan hangisini seçtin ya da seçtin mi? Varsayılan olarak sanırım VGA ve 800x600 çözünürlük ile geliyormuş. Bunu bir kurcala, yüksek çözünürlüklü bir şeyleri dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dragan

oradaki tüm seçekleri denedim.. ama nafile...

aslında bu durum sadece clonezilla ya has değil. Grub yüklü iken (şu anda boot-repair yaptıkran sonra Grub2 yüklendi kendiliğinden) ekranım bazen ufalıp -ama tek ekran olarak görünüp seçimleri yaptıktan sonra linux yine aynı şekilde çift ekran varmış gibi ortadan bölünüp iki ayrı yerde de aynı komutlar dizisini aktırarark açılıyordu normal bir şekilde.. Grub2 de bunu yaşamıyorum (şimdilik)

heartsmagic

Etrafta da pek bir şey göremedim açıkçası bu konu ile ilgili. Peki Clonzilla'yı başlattığın yerde elle parametre girebiliyor musun?

sipazilla

Bu arada aklıma geldi clonezilla yı nasıl hazırladınız, alakası var mı bilemiyorum ama unetbootin resmi olarak tavsiye edilmiyor clonezilla tarafından.

dragan

problemin clonezilla dan kaynaklandığını sanmıyorum. Sanırım Grafik sürücüleri ile ilgili bir şey olabilir... Boot programı Tuxboot 0.6 idi..

dragan

Bugün bir daha denemek için çalıştırdım ve normal açıldı bilgisayarım.. şimdi yedekleme yaptırıyorum.  Ama bu sorun çözülmüş değil tabi ki (arada sırada cereyan etse de bir sıkıntı durumunda can sıkıcı olacak)

pars bilisim

Bİraz konu dışı ama ben şahsen colonezilla tavsiye etmiyorum.Onun yerine Acronis True İmage yükleyin.Hem Windows hemde Linux dağıtımlarının yedeğini başarıyla alıyor.Kendi sitesinden indirip 30 gün boyunca ücretsiz kullanabilirsiniz ki zaten gerek kalmıyor bir-iki defa sağlam yedek aldınız mı yeterlidir.ANcak Wİndows yoksa" Boot cd "içeren sürümü kullanabilirsiniz.
Acronis firmasını pek anlamıyorum hem linux dağıtımların dosya sistemi olan ext4 (buram buram linux seziyorum kullanırken) destekliyor ancak Lİnux sürüm çıkarmıyor ilginç gerçekten

sipazilla

@pars bilisim açık kaynak kodlu projelere destek veren bir forumda ticari, sahipli bir yazılımı öneriyorsunuz ve Bİraz konu dışı ama ben şahsen colonezilla tavsiye etmiyorum diyerek neden tavsiye etmediğinizi açıklamıyorsunuz. Bende sizden neden clonezillayı önermediğinizi sormak mecburiyetinde kalıyorum.

Demişsiniz ki;
Alıntı YapHem Windows hemde Linux dağıtımlarının yedeğini başarıyla alıyor
siz clonezillayla win, linux, mac os, bsd ... yedeklerinizi aynı anda yedeklemeyi başaramadınız mı?

Alıntı YapKendi sitesinden indirip 30 gün boyunca ücretsiz
Bunu anlamadım, iyi de clonezilla ücretsiz, bu acronisin artısı mı?

Alıntı YapANcak Wİndows yoksa" Boot cd "içeren sürümü kullanabilirsiniz.
clonezillada var olan özellik bu zaten, ister kur ister çalışan kalıbı kullan, ister sunucu üzerinden ulaşak yedek işlemini gerçekleştir.

Alıntı YapAcronis firmasını pek anlamıyorum hem linux dağıtımların dosya sistemi olan ext4 (buram buram linux seziyorum kullanırken) destekliyor ancak Lİnux sürüm çıkarmıyor ilginç gerçekten
cavabı çok basit brasero ve k3b varken kim nero kullanıyor? Bunun yanında sunucu bazlı sistemlerde çeşitli araç ve tekniklerle düzenli yedekleme mevcut zaten acronis oraya göz diker mi veya öyle bir çalışması var mı bilmiyorum ama kişisel kullanıcılar için ubuntu kurup çalışabilir hale getirmek nekadar sürüyorki? ya windows? o yüzden acronis zaten ekmek yiyemeyeceğini bildiği ata oynamıyor haklı olarak

not: acronis kullanmışlığım var ve yıllardır clonezilla kullanıyorum

heartsmagic

@dragan, ben olayı yanlış anladım sanırım. Sorun sadece Clonzilla ile olmuyor yani? Eğer öyleyse yeni bir konu açıp orada tartışalım konuyu.

Not: Bu zaten yeni bir konu olarak açılmış, en kötü ismini değiştiririz.

pars bilisim

sipazilla tek tek cevaplıyorum

siz clonezillayla win, linux, mac os, bsd ... yedeklerinizi aynı anda yedeklemeyi başaramadınız mı? demişşiniz
-Yedeği aldım ancak 1-2 yüklemeden sonra kendi aldığı yedeği geri yüklememeye başladı.Bende altarnatifini önerdim ne var bunda bu kadar kızacak?burda amaç son kullanıcının işini görülmesi değilmidir?
-Bunu anlamadım, iyi de clonezilla ücretsiz, bu acronisin artısı mı?
clonezilla "bana göre" işini iyi yapamadı.Ve yine"bana göre" yedek "almasıda yüklemeside karışık Acronis True İmage artısı aldığınız her yedeği sonradan farklı diske kurmanız gerekse bile sorunsuz bu işlevini yerine getirebiliyor

-Kendi sitesinden indirip 30 gün boyunca ücretsiz
bunu aslında Windows+Linux dağıtım kullananlar için yazdım Windows altındada "ext" dosya sistemini programın tanıdığını bu şekilde 30 gün boyunca kullanılabileceğini belirtmek istedim

-cavabı çok basit brasero ve k3b varken kim nero kullanıyor?
Nero ubuntu altında sürümleri mevcut pek * tabi ki ücretli yani sonuçta "acronis"firması aynı yolu izleyebilirdi

-ANcak Wİndows yoksa" Boot cd "içeren sürümü kullanabilirsiniz.
elbette colonezilla bu özellik var ancak acronis yine "Ücretsiz" olarak bu imkanı size sunuyor altarnatif oluşturması açısından belirtiyorum

-acronis zaten ekmek yiyemeyeceğini bildiği ata oynamıyor haklı olarak
Linux server sistemleri destekliyormuş onu öğrendim
Farklı görüşleri belirtebilirsiniz ancak bana göre işini iyi şekilde "ücretsiz" yerine getiren acronis favorim sana göre ise colonezilla..Linux sürümü çıksa ücretini ödeyip satın alırdım.Uzatmanın anlamı yok

if

@dragan, lspci | egrep "VGA|Dis"
glxinfo | grep render
çıktılarına bakayım.