[Çözüldü] Silinemeyen ve İçi Gözlenemeyen Klasör

Başlatan acemiyim, 11 Mart 2014 - 10:11:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

acemiyim

Ev dizini altında "fqHdhA5wze" bir klasör oluşmuş ve bunu silemiyorum. Ayrıca bazı programların çalışmasını da engellemekte. Örneğin dosya ve klasör içini gezen bir programsa(filezilla) donup kalıyor.

Problemin kaynağını tam bilememekteyim. "cd fqHdhA5wze" dediğimde klasörün içine giriyor. İçerideyken "ls" dediğimde uzun bir süre bekliyor.

Klasörün içindeki herşeyi temizlemek için "sudo rm -rf *" dediğimde ise çok fazla argüman olduğuna dair hata almaktayım. Uzun bir bekleyişin ardından hatayı gördüğümden hata çıktısını görünce tam olarak yazacağım.

Dosya ve klasör izinleri ile alakalı değil sanırım. Sorun bir şekilde içinde çok fazla dosya ve klasör oluşmuş. Ne zaman ve hangi program ya da olay yüzünden olduğunu da bilmiyorum.

Klasörün içindekileri temizlemeye çalıştığımda erişim tarihi değişmekte.

Bu klasörden nasıl kurtulabilirim?

Düzenleme 1: "sudo rm -rf *"  komutundan sonra gelen sonuç "bash: /usr/bin/sudo: Argüman listesi çok uzun"

Düzenleme 2: Daha önceden içini gözlemleyemiyordum fakat bu sefer gözlemledi. rm komutunun işleyişini bilmiyorum ama belki de "sudo rm -rf *"  bir kısmını silmişt. "ls" komutu ile görebildiklerimin bir kısmını resim olarak ekledim. Listenin sonundakiler şu şekilde
"                                                                                                                                                                                                                                 
ZzyVQx                                                                                                                                                                                                                                       
ZzYxya                                                                                                                                                                                                                                       
zzz3W7                                                                                                                                                                                                                                       
ZZZ6Mz                                                                                                                                                                                                                                       
zZzeF6                                                                                                                                                                                                                                       
zZzfla                                                                                                                                                                                                                                       
Zzzkwp                                                                                                                                                                                                                                       
zZzLCz                                                                                                                                                                                                                                       
ZZZuI5"

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mart 2014 - 10:26:00

ls komutu resmini sonradan mesaja ekleyemediğim için ikinci bir mesaj atıyorum kusura bakmayın.

Düzenleme 3: Görebildiğime göre silebilirim belki tek tek dedim ve aşağıdaki sonuç ile karşılaştım :S
xubuntu@xubuntu1310:~/fqHdhA5wze$ rm ZZZuI5
rm: `ZZZuI5' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
xubuntu@xubuntu1310:~/fqHdhA5wze$ rm zZzLCz
rm: `zZzLCz' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
xubuntu@xubuntu1310:~/fqHdhA5wze$

[eklenti yönetici tarafından silindi]

krwlng

Dizinin içine girmeden sudo rm -rf fqHdhA5wze
komutu ile dizini silmeyi dener misiniz?
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

acemiyim

Alıntı yapılan: krwlng - 11 Mart 2014 - 12:40:39
Dizinin içine girmeden sudo rm -rf fqHdhA5wze
komutu ile dizini silmeyi dener misiniz?
Teşekkür ederim oldu. Yaklaşık bi 15 dakika süren işlem sonucunda işlem tamamlandı. En başta denemem gerekeni denememiş olmam ilginç.

heartsmagic

Öyle bir dizin normal şartlarda oluşmaz, bir şey sebep olmuştur.
Dosyaları silememenin nedeni ise rm komutunu o kadar fazla sayıda dosyayı argüman olarak alamaması. Çevresinden dolanıp şu şekilde silinebilir:

find . -type f -exec rm -f {} \;

Not: Dizinler silinmez bu komutla. Eğer dizin de varsa şu hale getirilebilir:

find . -name '*' -exec rm -rf {} \;
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.