Slackware 12.2 çıktı.

Başlatan hasansahin, 18 Aralık 2008 - 20:43:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

atomkarinca

Ben de 2 kuruşluk yorumumu ekleyeyim bu konuya.

Eğer Linux'u öğreneyim diye Slackware yükleyecekseniz önerim şudur: şu anda sahip olduğunuz sistemde yaptığınız herşeyi Slackware'le yapabilecek hale gelene kadar pes etmeyin. İşte o zaman gerçekten bir şeyler öğrenmiş olursunuz. Mesela LFS'yi kurup da bırakırsanız (benim gibi) yaptığınız iş sadece bir kılavuzu takip ederek kurulum yapmak olur.

Bu arada geçen Gentoo'yu deneyeyim dedim çok şaşırdım. Live CD yapmışlar ve CD'nin içinde otomatik kurulum sihirbazı var. Yani artık Gentoo'nun da Ubuntu'dan bir farkı kalmamış :)

OKAN

Gentoo grafik kurulumun pek güvenli olmadığını söylüyorlardı. Nedenini bilmiyorum. Yalnız ben kurulumda bir iki hata aldım. Daha sonra kurulumu tamamlayabildim.

Kişisel düşüncem: Gentoo siyah ekranda kurulur arkadaş. :D

Bu arada @atomkarinca, kendine haksızlık etme. Yorumların her zaman bizim için değerlidir.

heartsmagic

Her arkadaşın yorumu çok değerlidir bizim için :)

Bu arada Gentoo'nun Çalışan CD'si ve grafik arayüze sahip kurulum aracı uzun süredir mevcut fakat @OKAN'ın dediği gibi Gentoo terminalde derlenir :) Örneğin Gentoo denemek isteyen arkadaşlar şu an kullandıkları Ubuntu'yu hiç bozmadan, disklerinden küçük bir yer açarak chroot ile Ubuntu üzerinden Gentoo yapabilirler :D
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Exodus

Gentoo'nun otomatik kurulum sihirbazi stage 4 olarak geciyor yanlis hatirlamiyorsam.. Ben de Stage 2 veya 3 den kurulumdan yanayim, henuz stage 1de kurulum yapacak kadar sabirli degilim stage 4'de sorunlu deniyor ve Stage 3 kurulumun arch'dan pek farkli oldugunu dusunmuyorum..
Arch Linux FTW!

atomkarinca

@heartsmagic, sağolasın.

@OKAN, sen de sağolasın ama benim "iki kuruşluk yorumum" tanımlamam aslında İngilizce'den direkt çeviridir ("my two cents" şeklinde kullanırlar), oraya bir gönderme yapmak istemiştim. Yani Türkçe'ye tam olarak çevirirsek "çorbada benim de tuzum bulunsun" olacaktır.

Şunu da belirteyim; Gentoo'nun kurulum sihirbazıyla sorunsuz kurmuştum fakat nedendir bilmiyorum pek sevmedim Gentoo'yu. Belki Slackware deneyebilirim bir ara.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Exodus - 25 Aralık 2008 - 16:36:17
Gentoo'nun otomatik kurulum sihirbazi stage 4 olarak geciyor yanlis hatirlamiyorsam.. Ben de Stage 2 veya 3 den kurulumdan yanayim, henuz stage 1de kurulum yapacak kadar sabirli degilim stage 4'de sorunlu deniyor ve Stage 3 kurulumun arch'dan pek farkli oldugunu dusunmuyorum..

Stage1 geliştiriciler haricinde artık tavsiye edilmiyor ve desteklenmiyor.
Şu an en makul yol Stage3 üzerine Stage1.

Eren

Dağıtım deneme sevdalısı (DistroWatch TOP 100 de bulunan bütün dağıtımlar kurulmuştur) olarak söylemem gerekirse eğer işiniz Linux üzerine değilse yani bu alanda çalışmayacaksanız (zaten hangi akıllı bu alanda çalışmak ister ki?) bu kadar deneme bence gereksiz.

Benim ana makinede 8 tane Linux dağıtımı kuruluydu 6 tanesini sildim. Şu an 2 temel Linux dağıtımım var. Günlerce, gecelerce akıl yoksunu insanlar ya da aklını kaybetmiş insanlar gibi dağıtım kurup kaldırmak, kurdukta daha fazlasını istemez bana artık pek mantıklı gelmiyor. Sanırım yaşlanıyorum. :)

Artık sıradan hatta çok sıradan bir kullanıcıyım ve bundan da çok mutluyum.

heartsmagic

Ben dağıtım deneme işini kur-bak olarak algılamıyorum. O dağıtımda bir süre mutlaka vakit geçirilmeli bence. Ancak tek tek :) Paket sistemi incelenmeli, yapılandırma ayarları incelenmeli, arkasındaki destek incelenmeli. Hızı, kararlılığı sınanmalı ve bir süre sonra uygun olup olmadığı karar verilmeli. Başlarda sorun yaşanması çok normal ancak bu problemleri aşmaya çalışmadan dağıtımların hakkı verilemez. Sonuçta hepsinin bir eksiği gediği mevcut.

Ancak ben de Eren gibi düşünmeden edemiyorum. Dağıtım denemenin sonu yok. Bir süre sonra yeterince tecrübeye eriştiğinize inanıyorsanız bir tanesine tutunun ve öyle devam edin.