[Çözüldü] Python İde Tavsiyesi

Başlatan eronis, 27 Mart 2014 - 23:15:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Arkadaşlar ben forumu biraz dolaştım ama herkes farklı bir şey söylemiş. Ben python için bir ide bakıyorum. C++ biraz ağır geldi bana python daha kolay ondan başla dediler. Forumu gezdim her kafadan ayrı bir ses çıkıyor python la ilgili. Opensuse kullanıyorum o yüzden her ide bu sistemde yok ama söyleyecekleriniz arasında bulabildiklerimi deneyecem...
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

barış

Kaynak koddan da derleyebilirsin dilediğin IDE'yi. Ben PyCharm öneririm. Community Edition (Topluluk Sürümü)'nü ücretsiz veriyor. Oldukça da kaliteli. Biraz NetBeans'i andırıyor desem yalan olmaz.

http://www.jetbrains.com/pycharm/download/

Burada indirme bağlantısı bulunuyor. Kurulum esnasında da yardımcı olmaya çalışırım.

eronis

Yaa dostum iki saattir uğraşıyorum kuramadım. kurulum nasıl yapılıyor ? :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Mart 2014 - 11:32:37

sanırım buldum. JDK gerekliymiş sanırım. No JDK found dedi. bi deneyim...
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

ekremsenturk

Terminal'den etkili kabuk kullanrak öğren. Daha temelden öğrenmiş olursun ve daha iyi anlayabilmiş olursun diye düşünüyorum. Herkes bir yerlerden bir şeyler okur ve okuduğunu doğru varsayarak anlatır. Ancak kendisi hiç denememiş olabilir. Yine her yazılım üreticisi, diğer rakip ürüne çamur atar ve kendisininkinin daha kolay, daha güzel, daha hızlı v.s. olduğunu iddia eder. Senin için neyin kolay veya uygun olabileceğini kendin seçmelisin. Çünkü her zaman genel olan geçerli değildir. Bunuda, sürekli bir şeyler deneyerek ve kendini keşf ederek yapabilirsin.

En önemlisi, senin anlayabileceğin bir kaynak bulabilmek. Kolay anlaşılır ve hazmedilebilir bir anlatıma sahip bir kaynak, başlangıçta, en önemli olanıdır. Ne öğreneceğinden çok daha önemlidir. Aynı kaynak, ileri seviyeye gelmiş birisi için çok sıkıcı ve zaman alıcı gelebilir. Kaynağın anlatım biçimi, içerik seviyesinden farklı olarakta, kişiye göre farklı algılanabilir. Önce kendi ihtiyaclarına uygun bir kaynak bulmaya çalış.

eronis

bilgilendirmen için teşekkürler iyi forumlar...

xavier

Ben IDLE kullanıyorum. Python'a yeni başlıyorsanız, size tavsiyem IDLE.

PyCharm ikili dosya olarak geliyor. Açtığınız dizindeki /bin dizininne giderek, burada terminalden ./pycharm.sh komutu ile çalıştırıyorsunuz. Yalnız jre de sisteminizde yüklü olmalı.
What would Gordon Freeman do?

karboran

Eclipse kurduktan sonra eclipse marketten tek tıkla kurabileceğiniz PyDev de işinizi görebilir.
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

heartsmagic

Bu gibi bir konuda her kafadan bir ses çıkması normal değil mi? :)
Forumu gezdiğinde gördüğün önerileri deneyip kendin karar verecektin bu meseleye.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

eronis

Arkdaşlar heğinize çok teşekkür ederim. Hangisini kullanacam bilmedim :D

empax

IDE arayışı için daha fazla zaman kaybetmeden bence adım adım Python'a başlayın derim. İhtiyaçlarınız doğrultusunda zaten zamanla kendiliğinden şekillenecektir.
Bunun için alttaki bağlantıyı önerebilirim güzel bir Türkçe Python kaynağıdır.
http://www.istihza.com/
Geany kurup yazmaya başlayın, tek tuşla kodları çalıştırma özelliği de artısı. :)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

karboran

Alıntı yapılan: empax - 29 Mart 2014 - 15:22:42
IDE arayışı için daha fazla zaman kaybetmeden bence adım adım Python'a başlayın derim. İhtiyaçlarınız doğrultusunda zaten zamanla kendiliğinden şekillenecektir.
Bunun için alttaki bağlantıyı önerebilirim güzel bir Türkçe Python kaynağıdır.
http://www.istihza.com/
Geany kurup yazmaya başlayın, tek tuşla kodları çalıştırma özelliği de artısı. :)
+1 bende istihza ve geany ile başladım :)

eronis

dostum  ben zaten bugün başladım, geany le başladım :D ama kaynak için sağol :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Mart 2014 - 16:26:40

yaa admin konuyu kilitle bu kadar ilgiyle şımaracam :)

karboran

mst

Rastladıklarımın en iyisi wing IDE. Bunun 101 serisi ücretsiz. Bütünleşik debugger bulunması büyük avantaj.