Diğer Kullanıcı Hesabına Geçiş Yaparken Siyah Ekranda Kalması

Başlatan Afken, 16 Şubat 2014 - 22:29:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Afken

Merhaba Arkadaşlar, uzun süredir takip ediyorum forumu fakat açıkça söylemek gerekirse çözemediğim bir sorun olunca üye olmak ve konu açmak istedim. Az çok Linux'u da öğrenmiş sayılırım, uçbirimde ufak ufak halletmeye başladım işlerimi.. Sorunuma gelecek olursam,

Şu anda açık olan kullanıcı hesabımdan diğerine geçerken (Sağ üstteki aç/kapa butonuna tıklayıp diğer kullanıcı adına tıklıyorum ve kullanıcıyı değiştirmeye çalışıyor) diğer kullanıcı hesabı açılması gerekirken siyah ekran geliyor ve bu şekilde kalıyor. Daha önceden, bulunduğum kullanıcı hesabını kapatıyor veya bilgisayar donuyor sanıyordum fakat bugün kendi hesabımda müzik açıkken diğer hesaba geçiş yapmak istedim ve yine siyah ekran geldi, bu sefer müzikte çalmaya devam ediyordu, yani kullanıcı kapanmıyor veya bilgisayar donmuyordu. Fakat reset atmadan düzelmiyor da.. Gelen siyah ekranda bir ayrıntı var, uçbirimde yazı satırında yanıp sönen imleçin aynısı var bu siyah ekranın başında, sanki kod girilecek fakat girilemiyor gibi desem yeridir. Takılıyor orada..

Yardımcı olursanız bu sorunu çözelim.. Daha önce Linux Mint kullanıyordum, hatırladığım kadarıyla böyle bir sorun yoktu. Temiz kurulum ubuntu kullanıyorum, swap alanı dahil bölümlendirme normal zaten şuan başka sorun yaşamıyorum. Windows yanına kurulu değil.. İstediğiniz bilgiyi terminalden yazdırıp buraya aktarırım, takipteyim.

Ekran görüntüsü ekleyemedim, malûm o ekranda screenshot çalışmıyor.

İyi forumlar dilerim..

Ekleme: Aşağıda verdiğim *bağlantıda bulunan konuyu inceledim fakat orada da çözülememiş ve çok eski bir konu.
Ekran kartım onboard, intel g41 chipset, 32 bit ubuntu kullanıyorum. Compiz kurulu değil fakat Unity Tweak Tool yüklü durumda şuanda..

Konu linki: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=10127.0
"biz istedikten sonra bize barış mı yok"

heartsmagic

Genellikle eskilerden hata kayıtları var, bir tane 13.10 için açılmış bir soru gördüm ama orada da çözüm yok. Bende ikinci kullanıcı yok ancak misafir kullanıcısı ile bir deneyeyim dedim, sorunsuzca geçti o tarafa. Ancak, geri döndüğümde sendeki gibi bir sorun yoktu fakat fare daha doğrusu imleçsürer (touchpad) çalışmıyordu. psmouse modülünü kaldırıp geri yükleyince uçbirimden düzeldi.

Açıkçası ne yapabiliriz bilmiyorum. Sistemin güncel mi? Genellikle grafik kartı sürücülerine çıkıyor bu mesele fakat Intel için fazlaca bir şey yapamıyoruz. Belki x Swat gibi PPA'larla şansını deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Afken

Intel için paket yok sanırım, ubuntu-x  içeriklerinde. Biraz bakındım öyle, sanırım özel sürücü güncelleştirmeleri sağlıyorlar.
Tekrar denedim daha sonra, bu sefer sorunsuz geçti, bazen de dediğim sorun oluyor. Şimdilik rahatsız edici bir yanı yok, pek kullanmıyorum kullanıcı geçişini, dediğin gibi başlıkta açmışlarsa ask ubuntu'da, güncelleştirme bekleriz. Sistemim güncel.

Teşekkür ederim bu arada :)

heartsmagic

Rica ederiz, keşke yardımcı olabilsek :)

X-Swat'a baktım da geride kalmış oldukça. Orada sürücü var Intel için, paket dediğin şu aslında: xserver-xorg-video-intel
Intel sürücüleri bu paketler sağlanır sistemde. Ancak söylediğim üzere orası geride kalmış.

Daha güncel olan xorg-edgers PPA'sı var: https://launchpad.net/~xorg-edgers/+archive/ppa
Fakat çok ileride değil, 13.10 üzerindeki paket sürümü şu: 2:2.99.904-0ubuntu2.1, burada ise sürüm şöyle: 2:2.99.910+git20140210.5142d1ca-0ubuntu0sarvatt~saucy
Tabi bu PPA eklenirse tek güncellenecek şey bu paket olmaz, yararları da olabilir, zararları da. Denerim diyorsan bakabilirsin, fakat çok can sıkıcı bir sorun değilse senin için gerek olmayabilir.

Benim gördüğüm yerden çözüm çıkacağını sanmıyorum, sanırım hata kaydı değildi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Afken

User Lock, Kullanıcı Hesabı Kilitlemede de aynı siyah ekranda takılma sorunları oluyor bazen. Bahsettiğiniz paket ubuntudakine göre biraz daha güncel gibi ama dediğiniz gibi bu sorunu çözeceğinden emin olmadığım için şimdilik beklemek en iyisi belkide. Sistem hakkında acemi düzeyinde bilgilerim var sadece. Herşeyi mahfetmek istemiyorum..

Size teşekkür ederim.  :)

Biraz yabancı forumlardan bakacağım. Bahsettiğim sorunu çözersem kesinlikle buraya da yazarım..