Yeni MacBook Pro'ya Ubuntu Kurulumu?

Başlatan özgürubuntu, 14 Mayıs 2014 - 22:33:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

Arkadaşlar bir kaza sonucu 8 yıllık kişisel dizüstü bilgisayarıma veda etmek zorunda kaldım. Uzun bir zamandır da MacBook almayı düşünüyordum ve nihayet aldım bir tane :) Bir süre kullanıp öğrendikten sonra sevgili dostum Ubuntu'yu kurmak istiyorum bu bölümde kurulum belgesi bulamadım. Deneyimli arkadaşlar varsa bir belge hazırlayabilir mi acaba :)

kalkan1973

Sen o MacBook PRO yu harcama bana gönder ben sana 2 tane Labtop göndereyim istediğini yükle :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Mayıs 2014 - 22:40:39

Bu video yardımcı olabilir sana...

http://www.youtube.com/watch?v=G0Ae1mSICO8

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Mayıs 2014 - 22:49:27

Aramızdaki fark ne biliyormusun.

BeN asus x54c laptop u orijinal MacBook PRO ya çevirdim. Sen orijinal MacBook PRO yu LİNUX a çevirmek istiyorsun...

Yapabilirsen Çoğu arkadaşımıza örnek teşkil edevekinşaallah...

Evde İşte her yerde Linux

ubuntuki lilith

http://bagustris.wordpress.com/2014/03/02/how-to-install-ubuntu-14-04-trusty-tahr-on-macbook-pro/
Başka anlatımlar da gördüm mesela https://help.ubuntu.com/community/MacBookPro
İkinci bağlantıda zaten 14.04 için Macbook pro 3.1, 7.1, 9.2 ve 11.1 için bağlantılar da verilmiş, gerçi ben sizin bunlara bakmış olacağınızı düşünüyorum ama yine de eklemek istedim buraya.

kalkan1973

Bana kalırsa yükleme derim. MacBook Pro ya ben olsam kıyamam...

Windows bile yüklenebiliyor. Biraz uğraştırır ama yapabiilirsin...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Mayıs 2014 - 23:04:39

Evde İşte her yerde Linux

özgürubuntu

@ubuntuki lilith, Ubuntu sayfasına bakmıştım evet, aslında benim amacım hani vakti olup da Mac'i olan ve Linux kuran bir dostun bir NASIL sayfası hazırlamasıydı. :)

@kalkan1973, hocam ben hiç Hackintosh işlerine giremedim. Eski bilgisayarımın konfigurasyonu müsait değildi. Zaten Mac'in görselliği ve stabilitesini de beğendiğimi hiç saklamamıştım. eOS kullanarak bir nebze görselliği tadını alsam da MacOSX gibi değil tabi. Şu ana kadar Uygulama kurulumu, dosya kopyalama usb belleğe yazma gibi konularda HİÇ BİR ŞEY bilmediğimi anladım :) Linux'un kolaylığını aradım valla :) Zaten bir süre OSX kullanıp Ubuntu'yu yanına kurmayı planlıyorum. Linux her daim favori işletim sistemim olacak

D@bbe

mac book pro junk başka bir şey değil verdiğin tek ¢'ti haketmeyen bir çöp...

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

meda

Alıntı yapılan: ğarekhasen - 15 Mayıs 2014 - 17:35:42
Neden biraz daha açıklayıcı olursan biz de aydınlanmış oluruz ? Sanki daha önce bir deneyim var gibi ... Yoksa ?
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

gokhanyildiz

Apple kullanıyorsan mac os x le güzel. Güzelim macbook pro'yu çöp etmeni tavsiye etmem. Buradan ubuntuyu kötülediğim kanısına varmayın çünkü sistem fazlasıyla stabil, kullandıkça zevk alırsın. Tavsiyem parallel desktop uygulaması ile ubuntu kurman. 3 parmağınla mousepad alanını tutup sola doğru çektiğin anda ubuntuya geçiş yaparsın. Mac os x ile ubuntunun kullanımı birbirine çok benzer. Bu yüzden ben imac aldığımda herhangi bir zorluk yaşamadım. Sen de alışırsın zamanla. Ayrıca parallel desktop uygulamasında şöyle bir özellik te var. Ubuntu ya da windows kurduysan eğer bu işletim sistemlerine ait programları sanki mac os x uygulamasıymış gibi çalıştırabiliyorsun. Aynı şey tam tersi için de geçerli. Yani ubuntu'nun açık olduğu ekrana geçtin sana mac os x üzerindeki bir uygulamayı sanki ubuntu'nun içinde kuruluymuş gibi çalıştırabiliyor. Bence denemelisin :)

D@bbe

hiç bir uyumluluğu yok... hem düşük donanımlı hemde fahiş fiyattan satılıyor... önceki düşük modelle en son çkan modeli kıyaslayınca anlarsın macbook air macbook proyu ezip geçebiliyor... ;D

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

özgürubuntu

@ğarekhasen hocam kampanyalı BİMEKS'ten aldım :) aynı konfigurasyonda diğer notebookların fiyatları da aynıydı. 4 gündür aktif kullanıyorum öğrenmek için hiç de çöp değil :) gayet akıcı hatta HDD yerine SSD ve Ram arttırıma gidenler cihazın uçtuğnu söylüyor. Youtube'da videoları da var. Bence OSX'e bir şans tanı. Bak Mavericks güncellemesi ücretsiz geldi ve 2005'ten sonraki tüm bilgisayarlara kurulabiliyor. Yani öyle her sene yeni bir Mac çıktı diye koştur koştur alma derdi yok :) Kaldı ki kırılan dizüstü bilgisayarımı 8 sene kullandım ben. NVIDIA yüzünden ne Ubuntu'dan keyif alabiliyordum ne Windows'tan..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Mayıs 2014 - 22:10:50

Alıntı yapılan: MaTh1ens - 15 Mayıs 2014 - 18:02:28
Apple kullanıyorsan mac os x le güzel. Güzelim macbook pro'yu çöp etmeni tavsiye etmem. Buradan ubuntuyu kötülediğim kanısına varmayın çünkü sistem fazlasıyla *kararlı, kullandıkça zevk alırsın. Tavsiyem parallel desktop uygulaması ile ubuntu kurman. 3 parmağınla mousepad alanını tutup sola doğru çektiğin anda ubuntuya geçiş yaparsın. Mac os x ile ubuntunun kullanımı birbirine çok benzer. Bu yüzden ben imac aldığımda herhangi bir zorluk yaşamadım. Sen de alışırsın zamanla. Ayrıca parallel desktop uygulamasında şöyle bir özellik te var. Ubuntu ya da windows kurduysan eğer bu işletim sistemlerine ait programları sanki mac os x uygulamasıymış gibi çalıştırabiliyorsun. Aynı şey tam tersi için de geçerli. Yani ubuntu'nun açık olduğu ekrana geçtin sana mac os x üzerindeki bir uygulamayı sanki ubuntu'nun içinde kuruluymuş gibi çalıştırabiliyor. Bence denemelisin :)

Hocam önerin ilgimi çekti daha fazla kaynak paylaşabilir misin?

heartsmagic

Alıntı yapılan: ğarekhasen - 15 Mayıs 2014 - 17:35:42

Bu tür yorumları ne Linux, ne MacOSX ne de Windows için görmek istemiyoruz bu platformda. Son olmasını rica ediyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gokhanyildiz

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 15 Mayıs 2014 - 22:10:11
@ğarekhasen hocam kampanyalı BİMEKS'ten aldım :) aynı konfigurasyonda diğer notebookların fiyatları da aynıydı. 4 gündür aktif kullanıyorum öğrenmek için hiç de çöp değil :) gayet akıcı hatta HDD yerine SSD ve Ram arttırıma gidenler cihazın uçtuğnu söylüyor. Youtube'da videoları da var. Bence OSX'e bir şans tanı. Bak Mavericks güncellemesi ücretsiz geldi ve 2005'ten sonraki tüm bilgisayarlara kurulabiliyor. Yani öyle her sene yeni bir Mac çıktı diye koştur koştur alma derdi yok :) Kaldı ki kırılan dizüstü bilgisayarımı 8 sene kullandım ben. NVIDIA yüzünden ne Ubuntu'dan keyif alabiliyordum ne Windows'tan..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Mayıs 2014 - 22:10:50

Alıntı yapılan: MaTh1ens - 15 Mayıs 2014 - 18:02:28
Apple kullanıyorsan mac os x le güzel. Güzelim macbook pro'yu çöp etmeni tavsiye etmem. Buradan ubuntuyu kötülediğim kanısına varmayın çünkü sistem fazlasıyla *kararlı, kullandıkça zevk alırsın. Tavsiyem parallel desktop uygulaması ile ubuntu kurman. 3 parmağınla mousepad alanını tutup sola doğru çektiğin anda ubuntuya geçiş yaparsın. Mac os x ile ubuntunun kullanımı birbirine çok benzer. Bu yüzden ben imac aldığımda herhangi bir zorluk yaşamadım. Sen de alışırsın zamanla. Ayrıca parallel desktop uygulamasında şöyle bir özellik te var. Ubuntu ya da windows kurduysan eğer bu işletim sistemlerine ait programları sanki mac os x uygulamasıymış gibi çalıştırabiliyorsun. Aynı şey tam tersi için de geçerli. Yani ubuntu'nun açık olduğu ekrana geçtin sana mac os x üzerindeki bir uygulamayı sanki ubuntu'nun içinde kuruluymuş gibi çalıştırabiliyor. Bence denemelisin :)

Hocam önerin ilgimi çekti daha fazla kaynak paylaşabilir misin?

Buyrun türkçe anlatım burada. http://www.sihirlielma.com/2012/09/27/parallels-desktop-mac-windows-yuklemek/

Apple store'dan özelliklerini inceleyebilirsiniz. http://www.sihirlielma.com/2012/09/27/parallels-desktop-mac-windows-yuklemek/

WhiteScars

MacOS kurulu bir sisteme açıkcası ubuntu kurmak pek mantıklı gelmiyor. Zira donanımını verimli kullanamayacaksın. Mac Book aldıysan macos ile kullan. Zaten o yüzden insanlar mac alıyor. Bende geçen ay almıştım MacBook Pro retina ekranlı. Kısacası gerek yok.

Ayrıca macos'a veya macbook'a laf atanlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bir gün sahip olun kullanın arkasından konuşun :)
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

szgnblt

Tum sistemleri kullandim. Ubuntu son seruvenim. Mac sadece grafik duzeyde is yapmada mukemmel gimp yavas yavas inceliyorum o yuzden yorum yapamayacagim. windowsu bu katagoride dusunmek bos olur. Cevremde ne kadar insan varsa tek onerim linux. Yabanci sitelerden birinde bunun kurulduguna denk gelmistim. Bulabilirsem paylasirim. Iyi forumlar.