[Çözüldü] Deja-Dup İle DVD ye yedeklemek

Başlatan Mkturk, 15 Şubat 2014 - 00:03:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mkturk

Yedekleme birimi olarak  media/dvdrom seçiyorum ama dvd ye yazmıyor , nasıl yapılır ?

UykusuzBizon

Şuradaki çözümü inceleyebilir misiniz?

-Düzeltme-
Sanırım sorunuzu yanlış anladım.
Hata aldınız mı aldıysanız nedir geçebilir misiniz?
Beni doyurmuyor ne para ne sistemin masalı.

Mkturk

Teşekkür ederim , en sonunda orda yazdığı gibi yaptım, yani önce dosyaya yedekledim sonra dosya içeriğini dvd ye yazdırdım. Yedekleme dosyaları dvd ye olduğu gibi mi yazdırılır yoksa iso yapılıp iso olarak mı onu bilmiyorum.

heartsmagic

Çözülen başlıklarımız için: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mkturk

@heartsmagic Teşekkür ederim ancak yedekleme konusunu tam olarak çözemedim. Sık sık program bozduğum için bir haftada 5 defa ubuntu yükleyip güncelledim.
Sistemin en son halini (güncelemeler ve yüklediğim programlar dahil)  iso olarak dvd ye yükleyip sonra bir problem olursa bir daha sistem yüklemeden sadece o dvd ile her şeyi geri almak istiyorum. Bunu yapabilirmiyimi nasıl ?

heartsmagic

DejaDup ile ilgili sorun çözüldüyse bence etiketleyelim bu başlığı.
Senin istediğin şeyi Remastersys yapar. Fakat son durumu nedir bilemiyorum. Forumda konusu da var.

Ancak ben ek yapayım, 12-13 yılı aşkın Linux tecrübemde hiç bu türde yedekleme yapmadım. Bizim tarafta bir şeyin bozulup da geri getirilemeyecek hâle dönmesi çok olası değil. Çok ama çok nadiren olabilir böyle bir şey. Uygulamaların bozulması yeniden yükleme gerektirmez, sistemin bir yerinin bozulması da yeniden yükleme gerektirmez. Bu alışkanlıkları ben biraz Windows'tan gelmeye bağlıyorum ne yazık ki. Yeterli tecrübeye ulaşıldığında bir şeyler bozulsa bile rahatlıkla sorun çözülebilir çoğu zaman.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mkturk

@heartsmagic , çok teşekkür ederim.