[Çözüldü] Yüklemeleri Geri Alma

Başlatan Mkturk, 14 Şubat 2014 - 19:26:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mkturk

Asıl kullanmak istediğim program yüklediğim ek programlar sonrası kullanılamaz hale geldi , yeni yüklenen yüzlerce öğe olduğu için bozan öğe hangisi bilmiyorum dolayısıyla paket yöneticisi veya yazılım merkezine isim yazarak kaldırma şansım yok .
Şöyle bir imkan varmı mesala son 1 günde veya son 6 saatte yapılan yüklemeleri kaldırmak gibi ...

ekremsenturk

Yükleme geçmşine bak. Veya çalışmayan programı yeniden kurulum için işaretle. Veya program tanıtımına bak. orada herhangi bir başka program ile çakışma olabilecekse, belirtilir.

Mkturk

Yazmıştım , "yüklenen çok sayıda öğe var " .
ilk yüklemelere dönmek için cd den vs .. bir yol yok mu ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Şubat 2014 - 21:35:49

Problem şu : (process:2001): Gtk-WARNING **: Locale not supported by C library.
Using the fallback 'C' locale.
terminate called after throwing an instance of 'std::runtime_error'
  what():  locale::facet::_S_create_c_locale name not valid
Aborted (core dumped)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Şubat 2014 - 22:59:48

Neyse sorunu çözdük .

ekremsenturk

Sorun yaşadığın programın adınıda yazarsan, çözüm bulmak dajha kolay olur. Çok genel bir soruya, her zaman çok genel bir cevap gelir.

Program adı ?
Sorun ne zaman başladı ?
Ne zamana kadar sorunsuz çalışıyordu ?

v.s. Bunlar gerekli olabilecek bilgiler.

CD'den yeni bir kurulum yaparsın, sorun geçici olarak çözülmüş olur. (yada olmaz)

Mkturk

Ekrem bey sanırım siz soruyu tam okumadan yanıt yazıyorsunuz , zaten çözümde belirttiğim gibi programla alakası yokmuş dil yüklemesiyle alakalı imiş , hem başlangıçtaki  sorum bir programa özel değil ki ! Genel olarak tarihli yüklemeler nasıl geri alınabilir gibi ...
Lütfen kendinizi benim sorularıma yanıt vermekle yükümlü görmeyiniz . 

ekremsenturk

Alıntı yapılan: Mkturk - 14 Şubat 2014 - 19:26:03
<<<   Asıl kullanmak istediğim program yüklediğim ek programlar sonrası kullanılamaz hale geldi   >>> , yeni yüklenen yüzlerce öğe olduğu için bozan öğe hangisi bilmiyorum dolayısıyla paket yöneticisi veya yazılım merkezine isim yazarak kaldırma şansım yok .
Şöyle bir imkan varmı mesala son 1 günde veya son 6 saatte yapılan yüklemeleri kaldırmak gibi ...

Bu senin sorun. Kendin yazdıklarını okuyormusun ? Son eklenen iletiyi görmemişim.

Mkturk

Gülermisin ağlanacak haline ?

ekremsenturk

Birde çözülen konuları çözüldü olarak etiketliyoruz. Diğer çözülmüş konulara bakarak, nasıl yapacağını görebilirsin.

heartsmagic

@Mkturk, @ekremsenturk'ün sorularını gayet mantıklı buldum, zira yüklemeleri CD'den veya bir başka şekilde sıfırlama gibi bir durum yok. En fazla kurduğun uygulamaları kaldırabilirsin ki o da yükleme geçmişinde görünür. İster bir uygulama kur, ister bin. Sayının çok olmasını belirtmek bir şey ifade etmez yani.

Ayrıca, bu gibi bir durumda cidden çalışmayan uygulamanın ne olduğu, tam olarak hangi aşamadan sonra durdurmayı kestiği, uçbirimden çalıştırdığında aldığın çıktı gibi konulara yönelmek daha makul bir yaklaşımdır, bu başlıkta da o sorulmuş.

Çözülen başlıklarımızı etiketliyoruz ancak ben çözümü de anlayamadım? Çalışmayan şeyin ne olduğunu ve nasıl çözdüğünü de yazıp başlığı etiketlersen seviniriz: http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi

Bir başka husus da lütfen sana yardımcı olmaya çalışan insanlarla biraz "empati" kurmaya çalışarak cevap vermeye çalış. İnsanları kırmak yardım alırken, yardım ederken bir şey kazandırmaz bizlere.

Mesele şimdi anlaşıldı, çift başlık:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=42170.msg496170#msg496170

Kapatalım konuyu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mkturk

Evet, kapatmak en sevindirici olanı . Etkilenen programın Python , Gtk gibi bağımlılıkları var . Ubuntuyu Türkçe kurmuştum sonra error mesajlarını yabancı forumlarda aratabilmek için Türkçeyi kaldırıp ingilizce yi default dil atamıştım. Bu değişiklik  gtk yı pythonu onlar da  benim programı etkilemiş. Dili tekrar Türkçe yapınca düzeldi.