[Çözüldü] Python ile sözlük türetmek mümkün müdür?

Başlatan exclipit, 19 Şubat 2014 - 00:33:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

exclipit

Mesela şimdi normal bir yılın -örneğin 2013 yılının- aylarını ve her ayın gün sayısını saklayan bir sözlük oluşturduğumu varsayalım.

Artık yıllarda şubat 29 gün süreceğinden, benim bu ilk normal yılın sözlüğünü türetip sadece şubat değerini 29 olarak tanımlamam mümkün müdür? Mümkün ise nasıl olur bu?
Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar. – Gene Roddenberry

guopx

Sözlük öğelerini düzenleyebilirsiniz.
aylar = {"ocak":31, "subat":28}
aylar["subat"] = "29" ile şubat  ayının sözlükteki karşılığı 29 olacaktır. Sözlüğü kopyalayabilirsiniz de.
yeni_aylar = aylar.copy()
Siz bundan ziyade artık yılı bulmak için bir algoritma mı istiyorsunuz?
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

sem

Sözlük olarak bahsettiğiniz hash olarak nitelenen bir veri yapısı. Fakat türetmek işin içine girince bir kalıtım yani sınıf gibi bir nesneden bahsettiğinizi anlıyorum. Bu nedenle tam olarak bahsettiğinizi kestiremiyorum.

Bahsettiğiniz guopx'in gösterdiği şekildeki bir hash yapısı yani Python jargonundaki Dictionary mi yoksa bu bilgileri ihtiva eden bir sınıf yazmayı mı planlıyorsunuz?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

exclipit

Alıntı yapılan: guopx - 19 Şubat 2014 - 01:09:10
Sözlük öğelerini düzenleyebilirsiniz.
aylar = {"ocak":31, "subat":28}
aylar["subat"] = "29" ile şubat  ayının sözlükteki karşılığı 29 olacaktır. Sözlüğü kopyalayabilirsiniz de.
yeni_aylar = aylar.copy()
Siz bundan ziyade artık yılı bulmak için bir algoritma mı istiyorsunuz?

Teşekkürler, artık yılı bulacak olan algoritmayı yazdım. Onun dışında bu yapı da iki sözlük oluşturmaktan kurtarmış oldu beni. Çünkü artık yıl ise artık yıl günlerinin kaydolduğu sözlüğü kullanacak, değil ise olmadığı sözlüğün günlerini çekecektim.

Bu arada bahsettiğim şey Sözlük (Dictionary) idi ve türetmek kelimesini ben daha kısa bir ifade şekli olarak kullanmıştım, ki dikkat gerektiriyormuş bu tarz şeyler, insanın aklına bile gelmiyor.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

exclipit

Evet sorun çözdüldü. Pardon etiketlemeyi unutmuştum, şimdi etiketliyorum.  ;D