Bugzilla nasıl kurulur?

Başlatan tugba4233, 14 Şubat 2014 - 00:38:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tugba4233

Merhaba.Ubuntuyu yenı yükledim.Sadece bir ödev için bir kaç gün kullanmam gerekiyor.Bugzıllayı yüklemem gerek.2 gündür uğraşıyorum fakat yapamıyorum.Yardım edebilir misiniz ?

matrax_41

Tüm bağımlılıklarını yükledin mi ? Nasıl yüklemeye çalıştın, hata mı aldın ? Hiçbir bilgilendirme yapmadan nasıl yardımcı olabiliriz ?

tugba4233

Linux,Ubuntu hakkında hiç birşey bilmiyorum.Internetten arastırdıgım kadarıyla bıseyler yapmaya çalıştım.Synptic packet manager denedim olmadı.Terminalden internette buldugum şekilde yapmaya çalıştım ama yine olmadı.Sonuç olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. :)

matrax_41

Benim de bugzilla ile ilgili bir tecrübem yok ama dökümantasyonunda bazı bağımlılıkları var.

1. Install Perl (5.8.1 or above)
2. Install a Database Engine
3. Install a Webserver
4. Install Bugzilla
5. Install Perl modules
6. Install a Mail Transfer Agent (Sendmail 8.7 or above, or an MTA that is Sendmail-compatible with at least this version)

İngilizce biliyorsan aşağıda vereceğim bağlantıdan indirip dökümantasyonuna bakabilirsin.

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/webtools/bugzilla-4.4.2.tar.gz

tugba4233

İndirdim onu da ama olmuyor. :) Teşekkürler.

Barış Can

Merhaba,
Adım adım ne yapıp yap(a)madığınızı olabildiğince ayrıntılı açıklarsanız konuya gelen tecrübeli insanlar belli bir fikir edinebilir ve bu fikre göre düşüncelerini zikredebilir.

Teşekkürler.
» genelde hiçbir şey planladığım gibi gitmez.
» kişisel blog.

tugba4233

Şöyle söylesem daha iyi olacak o zaman "Bugzilla kurmam için adım adım ne yapmalıyım?".

guopx

@tugba4233
Bugzilla ile ilgili pek bilgim yok, arama yapınca da forumda pek fazla bilgi çıkmıyor. Ancak bunu dener misin? : http://blog.ahughes.org/?p=588
Bu anlatımda 12.04 için kurulum anlatılmış. Aldığın hataları geç buraya ben olamasam bile bir bilen çıkar.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

heartsmagic

Ubuntu sürümü nedir bu arada?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

UykusuzBizon

Bağlantıdaki anlatımı deneyebilir misiniz? Hangi sürümü kullanıyorsunuz bilmiyorum fakat 13.10 için kurulum işliyor.
Beni doyurmuyor ne para ne sistemin masalı.