[Çözüldü] MySQLdb modülü ve kurulumu problemi ...

Başlatan okkangal, 13 Şubat 2014 - 20:59:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okkangal

Bilgisayarımda UBUNTU 13.04 üzerinde Python 2.7.4 ve Python 3.3.1 sürümleri bulunmakta. http://sourceforge.net/projects/mysql-python/ adresinden indirirek MySQLdb modülünü kurdum. Sanırım python ve MySQL sürüm uyumu yaşanmakta ve modül çalışmamakta. Nette yaptığım araştırma neticisinde 3 ve üzeri Python sürümlerinde bu modülün çalışmadağı kannatine vardım.
Başka denemelerim de oldu fakan MySQLdb modülünü bir türlü kullanamadım. Acaba MySQL kullanan var mı ve yardım edebilir mi ?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

MySQL ve Python 2.x ile bağlantı kurabiliyordum, siz Python 3.x ve 2.x versiyonlarının her ikisi ile de sorun mu yaşıyorsunuz?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

okkangal

Python 2.x ile de bağlantı kuramadım. İnternette yaptığım bir kısım araştırmaya göre MySQLdb modülü bir çok kişide sorunlar yaratmış. Genelde kullanılan modül pymysq modülü imiş . Bende önce pip paketlerini ve sonra pymysql modülünü kurdum . Modülde sıkıntı yok ... Yani import ettiğimizde hata vermiyor. şimdi oturup öğrenmek kaldı kullanımını.

Zaten MySQLdb modülü 3.x sürümlerinde çalışmıyormuş. Böylelikle kısmende olsa sorunu hallettim sayılır. Bu nedenle konuyu çözüldü şeklinde etiklememin mahsuru yoktur sanırım . İlgilenen herkese teşekkür ederim .

Bu arada eğer ilgilisi varsa pymysql modülünü,  pip ve mysql-dev paketlerini kurup  `sudo pip install pymysql` diyerek kurabiliyorsunuz. Eğer modülü direk github yada başka bir yerden kaynak kodunu indirirseniz , setup.py dosyasının çalışması bazı ek modülleride elle tek tek kurmak gerekiyor . Gerekli bilgiler readme dosyasında mevcut.