[Çözüldü] Ubuntu 12.04 LTS giriş ekranı sorunu

Başlatan stnih, 09 Şubat 2014 - 01:03:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

stnih

Arkadaşlar merhaba, konuyu Gnome masaüstü bölümüne mi unity bölümüne mi açsammı diye  sorunun hangisinde olduğunu tam anlayamadığın için kararsız kaldım, yanlış yerde ise kusura bakmayın.

Bugün sistemde sadece güncelleme yaptım tüm gün sorunsuz kullanırken birden sistem kilitlendi ve yeniden başlattım ardından "system is running on low graphics mode" hatası aldım. Bu sorunu düzelttim fakat, düzeltmeye çalışırken sanırım arada yanlış bazı işlemlerde yaptım (yaptıklarımı tam hatırlamıyorum, deneme yanılma yapıyordum :) ) şimdi ise giriş ekranı karşıma geldiğinde gnome giriş ekranı geliyor. Unity'i kuruyorum olmuyor.. Şimdi ubuntu-desktop & unity paketlerini falan kaldırdım tekrar kurdum sorun aynı. Yardımcı olursanız sevinirim..

Sanırım sorun http://askubuntu.com/questions/323108/error-system-is-running-in-low-graphics-mode-solved-only-partially bu sitedeki yazılanları denerken oldu.

guopx

sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop
sudo apt-get install --reinstall lightdm
sudo dpkg-reconfigure lightdm
Tek tek yürütüp yeniden başlatın. Eğer yine gnome gelirse oturumu kapat deyin lightdm ekranının gelmesi gerek ordan ubuntu'yu seçin.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

stnih

Yardımınız için çok teşekkür ederim, giriş ekranı normal şekline döndü..

Birde super tuşuna basınca kısayol tuşları ekranı yerine başlatıcıdaki simgelerin üzerinde numaralar beliriyor ve masaüstü artalanını değiştir kısmında da başlatıcı simge büyüklüğü gözükmüyor. Bu sorun hangi paketlerden kaynaklanıyor olabilir?

heartsmagic

Numaraların görünmesi normal olsa gerek, şu anki davranış böyleydi yanlış hatırlamıyorsam. Diğer meseleyi oradan yapabiliyor muyduk artık onu hatırlayamıyorum, ancak yeni sürümlerde o işi Unity Tweak Tool yapıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

stnih

Tamam teşekkür ederim Unity Tweak Tool yüklenincede sorun çözüldü..

guopx

Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.