eclipse ve konsol derleme sorunu...

Başlatan chaluri, 14 Kasım 2008 - 15:50:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chaluri

Bu konuyu açmadan önce birkaç gün boyunca forumları ve siteleri araştırdım. Çaresiz kaldım ve sorunumu bildirmek için, ayrıca bu tip sorunları yaşıyanlara da kılavuz olsun diye bu konuyu açtım.

Ödev dolayısıyla ubuntu yükledim. (tabi artık kişisel kullanımım için de kullanıyorum.)
ödev c/c++ ödevi. Eclipse'i kurdum(bütün çeşitlerini), gcc ve g++ derleyicilerini kurdum. Denemek için basit "hello world" kodu yazıp derlemeye çalıştım.

Sırasıyla yaşadığım sorunlar:
(eclipse hala çalışmıyor.)

Konsol derlemeleri:

main.c dosya adı ile:

#include <stdio.h>

int main(){

printf("merhaba");

return 0;

}

konsol:

chaluri@chaluri:~$ cd Masaüstü
chaluri@chaluri:~/Masaüstü$ gcc -o mainprogram main.c
chaluri@chaluri:~/Masaüstü$ ./mainprogram
chaluri@chaluri:~/Masaüstü$ aüstü$

Fakat kodda printf in içine newline ekleyince:

kod:

#include <stdio.h>

int main(){

printf("merhaba\n");

return 0;

}

konsol:

chaluri@chaluri:~/Masaüstü$ gcc -o mainprogram main.c
chaluri@chaluri:~/Masaüstü$ ./mainprogram
merhaba
chaluri@chaluri:~/Masaüstü$

Bunların aynısı c++ kodları için de geçerli. Yani cout<<"merhaba"<<endl; yazmadan çalışmıyor.

Birde asıl sorunum olan: eclipse'de "managed make c project" açtım. Adı "mainpr"... bu projede bir main.c dosyası açtım. İçine çalışan kodu yapıştırdım. "build" ve "run" dediğimde konsol çıktısı: gcc: girdi dosyası yok oluyor. en başta konsolda da aynı hatayı veriyordu.

Başta konsolda da çok hata yaşadım. Kalan hatalar bunlar. Bu hatalara günlerce çözüm bulamadım.

Yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

matafleur

Öncelikle bir kaç sorum var.

Neden c kodu için eclipse?

İkincisi anlamadığım şey şu anda konsolda da gcc: girdi dosyası yok hatası alıyormusun?

Ve bir şey daha daha önceden eclipse kullandın mı?

+colorgcc yüklümü?

+eclipse'e gcc derleyicisi tanıtılmış durumdamı?

chaluri

Alıntı yapılan: matafleur - 14 Kasım 2008 - 23:47:28
Öncelikle bir kaç sorum var.

Neden c kodu için eclipse?

İkincisi anlamadığım şey şu anda konsolda da gcc: girdi dosyası yok hatası alıyormusun?

Ve bir şey daha daha önceden eclipse kullandın mı?

+colorgcc yüklümü?

+eclipse'e gcc derleyicisi tanıtılmış durumdamı?

Konsoldanda alıyordum daha önce aynı hatayı.
Windowsta eclise kullandım. burada da eclipse i düşünmemin sebebi hata gösterimlerine alışmış olmam.
colorgcc yüklü değil. burada kod bloğu içinde renkli gösteriyor.
gcc yi kendi çapımda tanıttım. Ama doğru yaptımmı bilemem. Uğraştım bayağı bir. Çözüm bulamadığım için burada konu açtım.

matafleur

Şu anda da hala gcc: girdi dosyası yok hatasını konsolda gcc ile derlediğinde de veriyormu?Soruyorum çünkü sorunun gcc demi yoksa eclipse gcc tanıtımında mı olduğunu anlayamadım.Ve bir şey daha.Rica etsem http://www.eclipse.org/downloads/ buradan eclipse i indirip çalıştırmayı denermisin internette limit sorunun yoksa?Açıkçası bir kaç kez depodan eclipse kurdum ve hep sorunlarla karşılaştım.Linkteki bildiğin sıkıştırılmış dosya.Kurulum falan gerektirmiyor.

chaluri

Konsoldan o hatayı vermiyor. Sanıyorum ben eclipse için gerekli ayarlamaları yapamadım.

matafleur

Ben yazıyı düzenlerken sen cevap vermişsin (:

Açıkçası yatmak üzereyim.Eğer zaman problemin yoksa eclipse classic için ayarlamaları nasıl yapacağını yarın bir ara zaman bulduğumda yazabilirim.Veya direk eclipse for C++ developers versiyonunu indirebilirsin.Gerçi kullanmadım bilmiyorum ama üç aşağı 5 yukarı mantık yine aynıdır ve gcc için ayarların default olarak gelmesi muhtemel(: