[Çözüldü] Localhost php dosya yükleme erişim sorunu(permission denied)

Başlatan Orhanİnce, 17 Şubat 2014 - 14:34:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhanİnce

Merhaba arkadaşlar.

var/www altında bulunan dosya klasörüne resim yüklemeye çalışıyorum ancak permission denied hatası alıyorum.Resimlerin olduğu klasörü var/www klasörüne altına taşımama rağmen yükleme işlemi gerçekleşmiyor.

Php hata mesajı:
move_uploaded_file(dosya/57373.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/php tutorials/yukle.php on line 25

Bu sorunun üstesinden nasıl gelebilirim?

matrax_41

Resimlerin yüklendiği klasöre yazma izni vermelisin. chmod 777 /var/www/proje/resimlerin yükleneceği klasör komutuyla çözebilirsin.

Orhanİnce

Yardımın için teşekkürler  matrax_41.Sorunum çözüldü.

arpia

Aynı klasöre, aynı komutu, 777 yerine 755 şeklinde değiştirerek kullanırsanız sadece sahibinin yazma çalıştırma ve okuma yetkisi olacak, diğer gurupların ve kullanıcıların sadece okuma ve çalıştırma yetkisi olacak ama yazma yetkisi olmayacak.
777 herkese yazma yetkisi verdiği için şahsen pek tavsiye etmiyorum, özellikle web sunucu olduğunu düşünürsek.

755 yapmanıza rağmen sorun çıkarsa bu durumda yazdığınız kullanıcı ile dosya sahibi aynı değil demektir. chown komutu ile sahipliği değiştirebilirsiniz.

Örn;

sudo chown -R kullanıcı /var/www/dosya_yolu_neyse

Orhanİnce

Cevap için teşşekkür ederim.Şu anda kendi bilgisayarım da deneme yaptığım için bir sorun teşkil etmeyecektir ancak yayınlanma aşamasında söylediğiniz yöntem kullanılabilir.