[Çözüldü] windows yüklü bilgisayardan kubuntu kaldırma ve grub hatası

Başlatan mehmetmoli, 11 Ocak 2014 - 14:56:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmetmoli

windows7 yüklü bilgisayarıma ikinci olarak kubuntu 12.04 yüklemiştim yüklü olduğu diski windows 7 i kullanarak biçimlendirdim şimdi bilgisayarı açtığımda

error: unknown filesystem
grub rescue>

diye bi ekran geliyor ve windows u da hiç bi şekilde açamıyorum bu aşamada grubu nasıl kaldırabilirim

not: bu arada elimde bulunan 09.04 cd si hiç bir şekilde çalışmıyor acılıyor ancak sadece dil seçimi yapabiliyorum diğer adımların hepsinde error verip restart istiyor zaten kubun tu kurulumunuda bilgisayar kendi kendine kubuntuda iken kapandığı için silmiştim

heartsmagic

Grub'u kaldırmak için MBR'yi sıfırlaman lazım. Madem Windows var, bunu Windows vasıtasıyla yapmalısın ki kendisini kullanabilesin. Bu da Windows yollarıyla çözülür, ayrıntıları Google'da, Windows forumlarında mevcuttur. Bizim forumda da bir iki yerde dile getirilmiştir, ancak tahmin edersin ki sayısı fazla değildir. Geçen gün birisi bir yol paylaşmıştı, ancak kim bilir nerededir. Bu nedenle Google'da yapacağın aramalar sana daha faydalı olacaktır.

Örnekler:
http://www.sevenforums.com/tutorials/20864-mbr-restore-windows-7-master-boot-record.html

EasyBCD gibi uygulamalarla da yapabileceğini söyleyenler var.

Not: Elinde Linux CD'si olması sana fayda sağlamaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mehmetmoli

bilgisayarın açılışında grubdan ileriye gidemediğim için windows üzerinden herhangi bir işlem yapmam sözkonusu değil ingilizcem de yok ama yinede sağolun belgeden işe yarar bişeyler çıkabilir gibi.

heartsmagic

Anlatımlardan biri yanlış görmediysem Windows CD'si içeriyor. Tabi dizüstleri ile Windows CD'si verme adeti sona erdiği için insan evladı olan biz kullanıcılara böyle düşünmek kalıyor. Firmalar piyasada sadece kendilerinin olduğunu düşünüyorlar ya, işte asıl sorun orada. Sorun ürünlerinin problemlerinde değil yani, zihniyette. 

Neyse, harici araçlarla da düzeltilebilir bu sorun. Bu işi yapan küçük ISO'larla dağıtılan araçlar vardır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mehmetmoli

1. http://www.sevenforums.com/tutorials/20864-mbr-restore-windows-7-master-boot-record.html

2. http://forum.shiftdelete.net/windows-7/173971-asus-laptop%27ta-acilis-sorunu.html

yukarıdaki iki kaynağı kullanarak sorunu çözdüm temel olarak uyguladığım şey öncelikle ilk kaynaktaki adımları sırasıyla izlemek oldu son adımıda
bootsect /nt60 SYS /mbr komutu işe yaramayınca
g:\boot\> klasöründe
bootsect /nt60 ALL/mbr  komutunu girip enter layarak işlemi tamamladım sürücülerin içerisinde
dir
komutu girerek işletim sisteminin yüklü olduğu sürücüyü tespit edip buradan
cd boot
komutuyla boot klasörüne girmeniz gerek

not: 2. belge düzeltmek için yeterli gelebilirde ben son komutu girmeden önce ilk belgedeki bütün adımları takip ettim bunun son adımdan önce bilgisayarda değişikliğe sebep olup olmadığını bilmiyorum

anlayışınız için çok teşekkür ederim sayenizde sorunu çözdüm şimdi hayırlısıyla ubuntu yu tekrar yükleyebilirim.

son not: işlemi tamamladığınızda ''bootcode was successfully  updated on at least one volume'' mesajı son satırda görünecektir yani önyükleme kodu en az bir birimde güncellendi gibi bişey diyor ;)

if