Robot laboratuvarı

Başlatan cemkaan, 08 Aralık 2013 - 00:20:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cemkaan

Gezinirken rastladım

Monitör ekranına dikkat :)

https://plus.google.com/104981311440595351956/posts/E7Y82dbyKYY

[eklenti yönetici tarafından silindi]

desperado

Valla çok iyi dikkat etmişsin :)
Uzun bir gece yolculuğu gibidir hayat uzunları yaksan da pek uzağı göremezsin.

freeman

Bir videoda ben versem sorun olmaz umarım. :D
Lockheed Martin 'in ürettiği bir robot. Bilgisayarlarda Ubuntu var.
http://www.youtube.com/watch?v=V5buFbuvWbk
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

KemalALKIN

www.tckemal.ist

okan_668

Benim kanaatim Ubuntu Ekran sunucusunda yapacağı ilerlemelerle diğer dağıtımlardan ayrışacak ve kendini aşacaktır.Windows 8 ile metro arayüzde farklı bakış açısına ubuntu Xmir ile müthiş bir yanıt verebilir.Üstelik linux ile windows 7/xp karşılaştırılamaz hız farkları var kullanımım sonucunda(ubuntu lehine).Uygulama kıtlıkları ile birlikte Adobe , ea games ,corel ,solidwork gibi büyük oyuncular mutlaka Linux de var olmalılar ki sistem tümüyle ticari alanla birlikte toplum tabanına yayılabilsin. Steam OS gibi sistemler Linux için milat sayılabilecek yenilikler getirecek hiç kuşkusuz. Google'ın android ekosistemi gibi bir yapılanma ihtiyacı var linux'da...Donanım üreticiler ile yazılım üreticiler Ortak noktalarını yeniden kurgulayıp eşit ve adil davranırlarsa, microsoft ve benzeri yapılar fiyatlarını aşağı çekmek zorunda kalacaklardır.Uçuk maliyetler de ortadan kalkabilir.

Yoksa sadece buzlanmış terminal görüntüleri ile başbaşa kalır, " aa   ubuntu gördük"diye gururlanmak ile kalabiliriz.
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

KemalALKIN

okan_668

Elbet bir gün dengeler değişecektir.
www.tckemal.ist

srgnaras

Bu tür şeylere şaşmamalıyız sonuc olarak linux ortamı windows ortamı gibi tutucu,değişmez değil.. Esnek ve yeniden kodlanabilir yapısı sebebiyle bu tür kurumlar(sadece robot değil, araç, makine imalat, vb.) linux sistemleri kullanıyor. Benim asıl istediğim bunu üretim aşamasıyla sınırlı kalmaması.. Diğer aşamalada da linux evvela kullanılabilir.
En zengin insan en güçlü arkadaşlara sahip insandır.

heartsmagic

Alıntı yapılan: okan_668 - 08 Aralık 2013 - 12:58:16
Yoksa sadece buzlanmış terminal görüntüleri ile başbaşa kalır, " aa   ubuntu gördük"diye gururlanmak ile kalabiliriz.

O görüntü buzlanmış değil, umarım yanlış anlıyorumdur :) Fotoğrafta odak noktası robot olduğu için diğer kısımlar bulanıklaşmış o kadar.
Diğer konulara katılıyorum elbette ancak mesele sadece grafik sunucusu vs. değil. Bizim tarafın kabul edilebilirliği ve donanım desteğinin çok ama çok artması ile sağlanacaktır bazı şeyler. Bir de, devingenliğimizin daha denetlenebilir olması ile. Bu nasıl yapılır bilemiyorum ancak yeni çekirdeğin bazı şeyleri düzeltirken bazı şeyleri bozmaması lazım. Çekirdek gibi dağıtımlara eklenen bileşenlerin de yenilikleri getirirken daha dikkatli olması gerekiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Gabriel

@heartsmagic haklı. O görüntünün sebebine fotoğrafçılıkta "Alan Derinliği" denir. F değeri ne kadar düşükse alan derinliği o kadar artar.

Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.