Kasma problemi

Başlatan sametkok, 05 Aralık 2013 - 17:46:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sametkok

Merhabalar arkadaşlar öncelikle ben bilgisayarıma 13.10 kurdum ve genel olarak memnunum ama bir kaç sorunum var.İlk olarak bilgisayarda video izlerken vlc ile  ya da videolar uygulamasıyla kasmalar meydana geliyor.ikinci olarak ise bilgisayarda bazen genel olarak kasmalar oluyor.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Bilgisayar özelliklerine gelince ekran kartım ati 5470 1 gb, i3 m350 işlemcili bir bilgisayarım var 6 gb ram ile.

janparey

Merhabalar,
Şu terminal komutunun çıktısını alabilir miyim?
glxinfo | grep render

sametkok

'glxinfo' programı şu anda kurulu değil. Kurulumunu şunu yazarak yapabilirsiniz:
sudo apt-get install mesa-utils

janparey

söylendiği şekilde sistemde kurulu olmayan paketi kuralım bu komutla
sudo apt-get install mesa-utils
kurulumdan sonra tekrar yukarıda bahsettiğim komutu verebilir misiniz?

sametkok

Bu komut ne işe yarıcak peki?

janparey

sisteminizde hangi sürücünün kurulu olduğunu saptayacak

sametkok

ek sürücülerden ati sürücüsünüz kurdum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Aralık 2013 - 19:52:02

AMD grafik hızlandırıcı için video sürücüsü fglrx-updates kadarı kullanıllıyor yazan seçenek işaretli

janparey

Sisteminizde frglx kurulu. Genellikle amd frglx sürücüsü(amd sahipli sürücü) masaüstü performansında iyi olmazken oyun performansında ve flash video hızlandırma, dinamik güç yönetimi,çoklu monitör desteği gibi 3.parti özellikleri destekler fakat radeon(açık kaynaklı sürücü) masaüstü performansında daha iyidir ve amd açık kaynak ekibi ve topluluk tarafından geliştirilmekte, hergün yeni özellikler kazanmakta (uvd,dpm,multi-monitör gibi) fakat genellikle oyun performansı kötüdür. Bu tabi genel kanı ve seçim sizin. Geçiş sorun olmuyorsa hangisi sizin için daha uygun kendiniz bulabilirsiniz.

sametkok

yani benim sorunum ekran kartı sürücüsünden mi kaynaklanıyor?

janparey

Kısmen,
Ben sahipli sürücü yerine açık kaynaklı sürücüyü kullanarak oyun oyamadağın sürece daha iyi performans alacağını düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim tabi. Ek sürücülerden değiştirip sistemi bir kere yeniden başlatıp denemen lazım bence hangsi daha performanslı diye çünkü karttan karta değişiyor bu durum.Birde Compiz+Unity hantallığı var ki sürücü yükleyerek/değiştirerek aşabileceğin birşey değil.

sametkok

İşe yaramadı denedim dediğiniz gibi ama sorun çözülmedi hala kasmalar devam ediyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Aralık 2013 - 22:12:37

Bu soruna çözüm bulmam lazım çünkü bilgisayarımda sadece ubuntu kurulu yardımcı olursanız çok sevinirim

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.