Nvidia 720m Ekran karti kurulum sorunumu

Başlatan ihtilal, 03 Aralık 2013 - 16:22:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ihtilal

Merhaba

Nvidia 720m ekran kartini kuramiyorum her kurdugumda sorunlarla karsilastim. bunun icin defalarca kes ubuntu yeniden kurmak zorunda kaldim.
Bumblebee Kurulumu yaptim ISI dustu ama her pc actigimda internal error hatasi veriyor.

Ubuntu 13.10 x64

lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB xHCI Host Controller (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev c4)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev c4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev c4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM76 Express Chipset LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 7 Series Chipset Family 6-port SATA Controller [AHCI mode] (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GF117M [GeForce 610M/710M / GT 620M/625M/630M/720M] (rev a1)
03:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter (rev 01)
04:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device 5289 (rev 01)
04:00.2 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 0a)

ihtilal

Bumblebee Kurulumu yaptım ısı düştü fakat x server açamıyorum  ve driver kurduğumda pc yeniden başlatığımda ekran gelmiyor sadece boş ekran var sadece intel ekran kartını görüyor nvidia görmüyor. yardımcı olacak birileri var mı?

heartsmagic

Aynı kartın bahsi şurada geçiyor:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=41216.0

Ancak orada sistem 13.04 ve gördüğün gibi çekirdek yükseltme ile sorun çözülmüş. Sende ise sorun daha başka. Bizlere Bumblebee'yi nasıl kurduğunu çıktılarıyla aktarman lazım. Öncelikle kurduğun tüm sürücüleri kaldır ve Bumblebee başlığını -mümkünse 13.10 için olanını- takip ederek uyguladığın her şeyi çıktılarıyla buraya aktar lütfen.

Çıktıları için: kodetiketi
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ihtilal

Sorun Ekran Kartı, Driver, Bumblebee Kurulumunda değil sorun ubuntu işletim sisteminde.
Ubuntu wpa görmez wpa_supplicant paketi hatası veriyor bazı dosyaları düzenledim hade onu geçtik, şimdide ekran kartımı tanımıyor.
Şuan benim için ubuntu bitmiştir. 14.4 LTS sürümünü bekliyecem.
Arch Linux sitesinde wpa_supplicant düzeltildiğini yazmış birazdan onu deniyecem, Ayrıca ilk defa kurmuyorum ubuntu daha iyi yerlere geleceğine bana göre düşüyor, Wubi den kesinlikle vaz geçmeli exe Ubuntu hiç bir alakası olmamalı.
Konu Kilitlenebilir.

heartsmagic

Tabi, kilitleriz de ben cevap vereyim. Sen neden hâlâ wpa_supplicant ile uğraşıyorsun bilemiyorum ancak ben senelerdir o yöntemi kullanmadım bile. Gerek yok çünkü. Senelerdir Ubuntu kurduğum son üç makinem henüz kurulum aşamasındayken bile WPA ağları görüp bağlanabiliyordu. Bu üç makinemin hiçbirinde grafik kartı sürücüsü ile uğraşmadım. Senelerdir .exe kullanmadım, kaldı ki Wubi demek .exe demek değildir.

Bir şeyi eleştirmeden önce neyin ne olduğunu bilmek, anlamak gerekir. Biz zaman ayırıp çözüm önerisi veriyoruz, uğraşıyoruz karşı taraftan gelenleri görünce de haliyle insan biraz sinirleniyor. 12 senedir Linux, yaklaşık 7 senedir Ubuntu kullanıyorum (öveyim kendimi biraz) ben bile Linux'u veya Ubuntu'yu eleştirirken kılı kırk yarmaya çalışıyorum. Daha dünkü arkadaşlar eline sazı aldığını sanıp verip veriştiriyor, sonra da Arch Linux sitesi vs. diyorlar. Garip. Mesele dağıtım değil @ihtilal, mesele anlayış. 

Kapatalım konumuzu.

Not: Evet yöneticiyim, evet böyle cevap verip sonra da konuyu kapatabiliyorum. Hak edenler için zaten her konuyu açık tutarız, etmeyenler için gerek yok. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.