Ekran görüntüsü alamama sorunu ( Masaüstünün resmini çekememe )

Başlatan iceboy, 19 Kasım 2013 - 20:54:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iceboy

Forumda arama yapıp şu konuya gittim ;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=34567.0 buradaki uyarılari denedim (shutter ve scrot).

Fakat sorunum çözülmedi.

PrtSC tuşuna bastığımda çektiği resim bu ;

Kullandığım dağıtım Elementary OS

Sürüm : Luna
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

Linux Monster

Sudo apt-get install scrot komutunu terminale ver.Ardından terminalden scrot de ve ev klasörüne bir ekran görüntüsü gelecek.O ekran görüntüsüde böylemi ?
if it aint broke dont fix it !

speakerXXL

Ekran kartınız ATI mi? Galiba ATI kapalı kaynak sürücü ile ilgili böyle bir sorunu hatırlıyorum, ama emin değilim.

iceboy

Alıntı yapılan: Linux Monster - 19 Kasım 2013 - 20:58:35
Sudo apt-get install scrot komutunu terminale ver.Ardından terminalden scrot de ve ev klasörüne bir ekran görüntüsü gelecek.O ekran görüntüsüde böylemi ?

Yukarıda belirtmiştim scrot'u denediğimi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Kasım 2013 - 21:13:19

Alıntı yapılan: speakerXXL - 19 Kasım 2013 - 21:03:59
Ekran kartınız ATI mi? Galiba ATI kapalı kaynak sürücü ile ilgili böyle bir sorunu hatırlıyorum, ama emin değilim.

Kartım ati,daha 1 hafta önce çekebiliyordum masaüstü fotoğrafımı..

Şimbi ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver (post-release updates) seçili.

ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver şimdi bunu seçip deneyeceğim bakalım olacak mı.

Bu arada ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver ile ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver (post-release updates)'i değiştirince ciddi performans veya ısınma farkı olur mu ?

I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

Linux Monster

Alıntı Yap
Kusura bakma görmemişim  :)
if it aint broke dont fix it !

iceboy

Alıntı yapılan: iceboy - 19 Kasım 2013 - 21:08:18
Alıntı yapılan: Linux Monster - 19 Kasım 2013 - 20:58:35

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Kasım 2013 - 21:13:19

Alıntı yapılan: speakerXXL - 19 Kasım 2013 - 21:03:59

Kartım ati,daha 1 hafta önce çekebiliyordum masaüstü fotoğrafımı..

Şimbi ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver (post-release updates) seçili.

ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver şimdi bunu seçip deneyeceğim bakalım olacak mı.

Bu arada ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver ile ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver (post-release updates)'i değiştirince ciddi performans veya ısınma farkı olur mu ?

Yukarıda kendimden alıntıladığım işlemi yaptığımda sorun çözüldü.

Yalnız bu işlemi yapmak stabilizasyonda bazı değer kayıplarına neden olacaktır.

Söylediğim gibi stabilizasyonu aşırı etkiledi,acayip ısınmaya başladı cihaz, post-release updates versionuna dönüyorum..

Napalım artık ekran resmi çekmekten vazgeçeceğiz..

guopx

#!/usr/bin/python
import gtk.gdk

w = gtk.gdk.get_default_root_window()
sz = w.get_size()
print "The size of the window is %d x %d" % sz
pb = gtk.gdk.Pixbuf(gtk.gdk.COLORSPACE_RGB,False,8,sz[0],sz[1])
pb = pb.get_from_drawable(w,w.get_colormap(),0,0,0,0,sz[0],sz[1])
if (pb != None):
    pb.save("screenshot.png","png")
    print "Screenshot saved to screenshot.png."
else:
    print "Unable to get the screenshot."

Bu betiği kullanarak ekran görüntüsü alabiliyor musunuz? Bir arkadaşta da benzer bir sorun yaşamıştım bu işe yaramıştı gerçi o nvidia ekran kartına sahipti.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

heartsmagic

Sorun çözülmediği için etiketi kaldıralım.
Ayrıca Ubuntu haricindeki sorunları diğer bölümlerde konuşursak düzeni korumuş oluruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

speakerXXL

Bu sorun Mutter Pencere Yöneticisi tabanlı pencere yöneticilerinde (Muffin ve Gala) ATI kapalı kaynak sürücüleri ile rastlanılan bir sorunmuş. ATI 13.4 kapalı kaynak sürücüsünü elle kurmak sorununuzu çözebilir.

Bunun için aşağıdaki bağlantıdaki anlatımı uygulayabilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37801.0

4. adımdaki komutlar Ubuntu 12.04 tabanlı ElemantaryOs için aşağıdaki şekilde olmalı sanırım, diğer komutlar aynıdır.

sudo ./amd-catalyst-13.4-linux-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/precise
sudo dpkg -i fglrx*.deb