C veya C++ dilini kullanarak executable dosyası açmak

Başlatan omerfarukaydin, 07 Şubat 2014 - 01:14:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omerfarukaydin

Arkadaşlar merhaba bu forumda ilk yazım. Benim anlatmak istediğim, olan bir executable uzantılı dosyayı c veya c++ ile oluşturduğum bir yazılım ile linux konsol üzerinde çalıştırmak. fopen() ile denedim ve denemeye devam ediyorum. Sadece sizin yardımlarınızı almak için yazdım teşekkürler :)

hckr

system fonksiyonu ile komutları çalıştırabilirsiniz. Dolayısıyla yapmanız gereken var olan çalıştırılabilir dosyanızı çalıştırmak için kullandığınız komutu bu fonksiyona argüman olarak geçirmek.

omerfarukaydin

Alıntı yapılan: hckr - 07 Şubat 2014 - 01:25:53
system fonksiyonu ile komutları çalıştırabilirsiniz. Dolayısıyla yapmanız gereken var olan çalıştırılabilir dosyanızı çalıştırmak için kullandığınız komutu bu fonksiyona argüman olarak geçirmek.
Mesela yapmak istediğim şu usr/bin klasoründeki calendar.executable dosyasını konsolda bu yapıcağım yazılım ile açmak örneğin. Yani normalde tıklandığında açılmayan bir dosyayı açıcam :-) yine konsol üzerinde sanki calendar komutu girilmiş gibi olucak fakat bu yazılım aracılığıyla açılacak.

hckr

Yazdığım gibi system("calendar"); çağrısı ile bu "calendar"ı çalıştırabilirsiniz.

omerfarukaydin

Alıntı yapılan: hckr - 07 Şubat 2014 - 01:49:27
Yazdığım gibi system("calendar"); çağrısı ile bu "calendar"ı çalıştırabilirsiniz.

peki parametreler tanımlandığı dosya hangi klasörde nerde hangi isimde bulabilirim? Hepsi tek dosyada mı yoksa ayrı dosyalarda mı tanımlı?
Bahsettiğim konsoldaki parametreler.

heartsmagic

Hangi parametrelerden bahsediyorsun? Sistem üzerinde çalıştırdığın komut veya uygulamaların parametrelerinden mi? Eğer öyleyse dosyada tanımlı değillerdir onlar, uygulamanın veya komuta gömülüdürler. Eğer man desteği varsa hepsini görebilirsin.
Örnek:
man calendar
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

fopen() fonksiyonu ismindeki open; uygulamayı açma anlamında değildir. Burada sadece dosyayı içeriğini okuyabilirsiniz. Dosyayı okumadan önce açamanız gerekiyor, bahsedilen bu bir açma işlemidir.

Ek olarak böyle bir uygulama yazmak isterseniz UGT nin geliştirmiş olduğu Kısayol Oluşturucu uygulamasını inceleyebilirsiniz.

Uygulama çok hızlı çalışıyordu ve iş görüyordu diye hatırlıyorum fakat  yanılmıyorsam GTK yaptığımız ilk uygulamaydı ve bu uygulama geliştirme işlerine de yeni başlıyorduk. =)

Bu uygulamayı yapısal ve dizayn açısından değiştirirseniz çok yararlı olacaktır =)...

Hem size, hem kullanlara hem de bundan sonra geliştirecek olanlara.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

omerfarukaydin

Alıntı yapılan: sem0900 - 07 Şubat 2014 - 13:08:47
fopen() fonksiyonu ismindeki open; uygulamayı açma anlamında değildir. Burada sadece dosyayı içeriğini okuyabilirsiniz. Dosyayı okumadan önce açamanız gerekiyor, bahsedilen bu bir açma işlemidir.

Ek olarak böyle bir uygulama yazmak isterseniz UGT nin geliştirmiş olduğu Kısayol Oluşturucu uygulamasını inceleyebilirsiniz.

Uygulama çok hızlı çalışıyordu ve iş görüyordu diye hatırlıyorum fakat  yanılmıyorsam GTK yaptığımız ilk uygulamaydı ve bu uygulama geliştirme işlerine de yeni başlıyorduk. =)

Bu uygulamayı yapısal ve dizayn açısından değiştirirseniz çok yararlı olacaktır =)...

Hem size, hem kullanlara hem de bundan sonra geliştirecek olanlara.

Bilgisayarın başına geçtiğim zaman bahsettikleriniz ile ilgilenicem. Teşekkürler :-)