ubuntu 13.10 çift ekran kart sorunu samsung laptop

Başlatan misafir159, 18 Kasım 2013 - 17:15:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

misafir159

iyi günler.ben yaklaşık 3 yıldır linux yazılımının ubuntu dağıtımını kullanıyorum.yeni dizüstü bilgisayarıma ubuntu 13.10 64 bit sistemini kurdum.bilgisayarımda intel hd 3000 ve nvidia optımus gt 520 mx ekran kartları var.internetten nvidia ekran kartını aktifleştirmek için terminal kodları buldum.sanırım bumblee yüklemem gerekiyormuş.yükleyip bilgisayarı yeniden başlattığım zaman bilgisayar düzgün çalışıyor sadece görüntü gelmiyor.bilgisayara format atmayı denedim ubuntu,windows cd dvd usb ile hiçbiri olmadı.yardımınızı bekliyorum :( :(

Deadpool

Bumblebee kurulumundan önce mevcut nvidia sürücülerini kaldırdınız mı?

misafir159

önceden nvidia ekran kartı sürücüsü yüklemek için birkaç terminal kodu bulmuştum.onları denedim.işe yaramamıştı.ekran kartı olarak yine intel i görüyordu.ayrıca ben bu sorunun benzerini windows 7 de de yaşamıştım.tekrar ubuntu formatı atmayı denedim (aynı sürüm) işe yaramadı.(diğer windows ubuntu vb cd dvd usb ile format boot denedim ubuntu başlangıç mor ekranı geliyor sonra cd boot ekranı geliyor birkaç saniye sonra direk ubuntu açılıyor.söylediğim gibi sadece görüntü yok.ctrl+alt+t sudo reboot denedim bilgisayar res attı).

heartsmagic

@misafir159, forumda birçok bölümümüz var. Sıkıntını "Öneri ve İstekler" bölümü yerine neden ilgili bölümlerde aramıyor veya dile getirmeyi düşünmüyorsun? Konuyu uygun bir bölüme taşıyorum. Kaldı ki, senin sorunun cevabı internette uzaklarda değil, tam bu forumda da mevcut:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=40167.0

Oradakileri uygulamadan önce Ubuntu açıldığı yere kadar açılsın, daha sonra ctrl+alt+f1 veya f2 ile uçbirime düş. Kullanıcı ve parolanla giriş yap. Parolan yazarken görünmez, ancak yazılır merak etme. Giriş yaptıktan sonra şu komutla nvidia sürücülerini kaldır:

sudo apt-get purge nvidia*

Daha sonra yukarıdaki bağlantıyı kullan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

misafir159

görüntü gelmiyor :D siyah ekran.nasıl yükleyecem görüntü olmadan.adım adım anlatır mısınız? formatta atamıyorum.bios hiçbir türlü okumuyor cd dvd usb .boot menüsünden de ayarladım.ayrıca özür dilerim ubuntu foruma yeni üye oldum da. :D kullanıcı adımı da hatırlamıyorum.önemli belge de yok içinde zaten.ben format atmak istiyorum.nasıl biosu sıfırlarım?

burk

@misafir159 bir şey denediniz mi görüntü gelmiyor? Eğer denemediyseniz @heartsmagic'in iletisini inceleyin;
İlk olarak Nvidia'nın sürücüsünü kaldırın; sudo apt-get purge nvidia*
Daha sonra bağlantı verdiği anlatımı uygulayın.

BIOS ayarıyla ilgili olarak da boot seçeneklerinden CD ve USB'yi seçmeniz gerekiyor, bunlar seçili olduğu halde mi kurulum başlamıyor?

misafir159

bunlar seçili olduğu halde başlamıyor.ayrıca denemelerime rağmen görüntü gelmiyor.bilgisayar açlılıyor.boot atlanıyor ubuntu açılma ekranı olan ubuntu yazısı ve altındaki noktalar geliyor.noktalar hareket ediyor normalde olduğu gibi.ama ubuntu masaüstü gelmiyor.bilgisayar çalışıyor görüntü yok.görüntü olmadan terminalden bilgisayarı yeniden başlatabiliyorum mesela.ben format atmak istiyorum söylediğim gibi.bilgisarın içini açmadan bunu nasıl yapabilirim?sanırım bios sıfırlamam gerekiyormuş.bios samsung phoneix secure tiano.laptop model np3530eas05tr.

tlg

BIOS'ta varsayılan ayarlara geri döndürme ile ilgili bir kısayol yok mu?

misafir159

''load setup default'' var.onuda denedim.yine olmadı.ekran görüntüsünün olmaması sorunu windows 7 de de yaşamıştım.güvenli modda bilgisayarı açıp düzeltmiştim.(nvidia intel)ubuntu da güvenli kipte yapmayı denedim olmadı.

heartsmagic

Alıntı yapılan: misafir159 - 19 Kasım 2013 - 16:05:28
görüntü olmadan terminalden bilgisayarı yeniden başlatabiliyorum mesela.

Madem uçbirime düşebiliyorsun söylediğim şeyi neden denemiyorsun? Benim ctrl+alt+f1 dediğim şey uçbirime geçme olayı. Madem sen geçebiliyorsun kaldıracaksın işte sürücüleri.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

misafir159

yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim.işimi garantiye almak için teknik servis e gönderdim.garantisi bitmemiş daha :D