Nvidia kuramadım yardım edermisiniz

Başlatan Gesko, 13 Kasım 2013 - 22:34:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gesko

Arkadaşlar selamlar tam 3 kere bunun yüzünden 3 kere ubuntu kurmak zorunda kaldım .

Arkadaşlar sorunum şu ekran kartı nvidia driver kurmak istedim ama 3.ündede başarılı olamadım

http://ozgursagiroglu.wordpress.com/2012/08/01/nvidia-driver-kurulum-ubuntu-11-04/

Arkadaşlar burdaki arkadaşın aynısı yaptım fakat olmadı .Her yeniden başlattıgında ekran ufaldı hemde çok ufaldı .Ve 3 kere denedim aynı oldu şu anda kuramadım ekran kartını.Nasıl halledebiliirm arkadaşlar lütfen bir yardım edin

Laptop : dell inspron n5110
"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin.''

M.Kemal ATATÜRK

siberoloji

Ubuntu hangi sürümü kullanıyorsunuz?
bir de birinci komutla mesa-utils kurulu değilse kuruyoruz.
2-3-4 sıradaki komutların sonuçlarını kod etiketi içinde burada paylaşıyoruz ki yardım etmek isteyenler bir yerden başlayabilsin.

sudo apt-get install mesa-utils
glxinfo | grep render
lspci | grep VGA
lspci

Gesko

Alıntı yapılan: siberoloji - 13 Kasım 2013 - 23:13:49
Ubuntu hangi sürümü kullanıyorsunuz?
bir de birinci komutla mesa-utils kurulu değilse kuruyoruz.
2-3-4 sıradaki komutların sonuçlarını kod etiketi içinde burada paylaşıyoruz ki yardım etmek isteyenler bir yerden başlayabilsin.

sudo apt-get install mesa-utils
glxinfo | grep render
lspci | grep VGA
lspci

kardeşim teşekkür ederim cevap için.

Şu anda * her şey çok güzel gidiyor xfce'de kurdum tek sıkıntım ekran ve fan hiç durmuyor :S

Sorularına geleyim

2 - sorun : Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig

3 -

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 540M] (rev a1)

4

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b5)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev b5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev b5)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 5 (rev b5)
00:1c.7 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 8 (rev b5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM67 Express Chipset Family LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 port SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 540M] (rev a1)
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation GF108 High Definition Audio Controller (rev a1)
05:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 05)
09:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 1030 (rev 34)
0b:00.0 USB controller: Texas Instruments Device 8241 (rev 02)

M.Kemal ATATÜRK

burk

@Gesko öncelikle çıktılarınızda  kod etikeni kullanın.

Sisteminizde Optimus teknolojisi var, Bumblebee kurmanız lâzım. Yani 3 defadır ilk verdiğiniz siteden kurulum yapmaya çalışıyorsanız sorun yaşamanız normal.

Sürüm yazmamışsınız, yeni bir sürüm kullandığınızı farz ediyorum. Xubuntu'da işe yarıyor mu hatırlamıyorum ancak kurulum için şu sayfayı kullanın; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=40167.0

Gesko

teşekkür ederim cevabınız için .Bumblebee sudo apt-get install linux-headers-generic 
E: /var/lib/dpkg/lock kilit alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılamaz durumda)
E: (/var/lib/dpkg/) yönetim dizinini kilitlenemiyor, başka bir işlem tarafından kullanılıyor olmasın?

bu kodda hata alıyorum 

M.Kemal ATATÜRK

siberoloji

O zaman önce bu komutu bir deneyin...
sudo rm -f /var/lib/dpkg/lock

Gesko

ulan hepinizin allahına gurban.

Hepinizi seviyorum arkadaşlar yaptım oldu .Tabi sayenizde bu buubleyi yükledim ne fan ötüyor ne bir sıkıntı var .

Arkadaşlar şöyle birşey yaptım yalnız ben .12.04 kurdum bunun üstüne xfce masaüstünü kurdum .Arkadaşlar gnomeyi kaldırsam xfce üzerinden devam etsem yani gnomeyi kaldırsam.XFCE devam etsem sorun olurmu ?

hepinizden Allah razı olsun çok çok teşekkür ederim

M.Kemal ATATÜRK

heartsmagic

Gnome'u kaldırma dursun kenarda bence. Bazı konularda hâlâ XFCE kendisinin kütüphanelerini kullanıyor olabilir. Durmasının bir zararı olmaz sana.
Eğer konu çözüldüyse: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.