Ubuntu ile Internet Paylaşımı (Ad-Hoc)

Başlatan mrtAkdeniz, 28 Eylül 2013 - 12:26:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mrtAkdeniz

@heartsmagic, gerçekten sıkıntılı. Windowsda hem program üzerinden hemde komut satırı ile kolayca yapılan bir şeyin burada yapılamıyor olması kafayı yedirtti diyebilirim. Nitekim kesinlikle yapılabildiğini ama ne olarak aramam gerektiğini bilmediğimi de düşünüyorum. Attığınız linki de denedim, ağ görünüyor bağlantı sağlanamıyor. Bi kere bağlandı onda da internet erişimi yoktu. Evet ağ ayarlarından Wireless sekmesine tıkladığım zaman Use as Hotspot seçeneği geliyor ancak bu seçenek kablolu bağlantıyı paylaşmak üzere tasarlanmış. Beni otomatik kablosuz ağımdan atıp yarattığım ağa bağlanıyor. Wine ile Windows üzerinde bu işi yapan Connectify programını kurmayı denedim, ancak o da uyumluluk sorunu veriyor.

heartsmagic

Wine ile ağ uygulamalarının çok verimli çalışacağından şüpheliyim zaten. Benim bir önceki iletimde belirttiğim yer de kablolu bağlantıya yönlendiriyorsa elimde öneri kalmadı. Diğer başlıkta bu işi yapan arkadaş nasıl yapmış belki kendisine sorulabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mrtAkdeniz

@heartsmagic, yine de yardımlarınız için minnettarım. Konuyu çözüldü olarak etiketlemek istemedim, sonuçta çözüm bulunamadı. Ama çözülmemiş konuları kapatma şansınız varsa kapatırsanız sevinirim.

heartsmagic

Konu çözülmediği için elbette etiketlemeyelim, ancak bence kapatmayalım da. Olur da biri foruma gelir ve çözümü biliyorsa yorum geçer buraya.
Ben de evde sana söylediğim son yöntemi denedim, orada da açık bir şekilde bu olayın kablosuz ile yapılamayacağı söyleniyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Felâsife

Bu konuyla direk alakası olmayacak ama bizim BSD tarafında 3G den gelen interneti erişim noktası yaparak diğer cihazlara @doctur başarıyla dağıttı, teknik terimlere de inerek detaylı bir anlatım yaptığı için belki faydası olabilir, bazen bu konular bir ilhâma bakar :)
Bkz..(BSD için) HOSTAP modunda Erişim Noktası Kurarak 3G internet ve Dosya Paylaşımı
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?