Root olurken hata

Başlatan skyprotector, 03 Kasım 2013 - 12:41:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

skyprotector

Arkadaşlar java sdk(oracle) kurmak için root olmak gerekiyor. Bende sudo -s, sudo -i  vs ile root olmaya çalıştığımda

"sudo: etkin kullanıcı kimliği 0 değil, sudo setuid root ile mi yüklendi?"

hatasını alıyorum. Bu nedir?

Kurulum yapmadan önce "usr" klasörüne java jdk klasörünü kopyalamam gerekti. Fakat izinler yetmediği için 775 ve 777 denedim. Yetki vermem rağmen kopyalama yapmadım. Bende cp -r parametresi ile "usr" klasörüne masaüstümdeki java jdk yi kopyaladım. Sonra terminalden sudo olmak istediğimde ise " sudo: etkin kullanıcı kimliği 0 değil, sudo setuid root ile mi yüklendi?" hatasını veriyor. Ne gibi bir sorunla karşı karşıyayım? Hiçbir şekilde root olamıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Kasım 2013 - 12:47:10

Ayrıca user accounts kısmına girdiğimde şu şekil bir ekran beni karşılıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Kasım 2013 - 13:11:04

Ayrıca çok kasıyor.

heartsmagic

Nasıl çözüldü bu sorun acaba?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

skyprotector

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Kasım 2013 - 22:59:13
Nasıl çözüldü bu sorun acaba?

Sorunu çözmek için çok uğraştım ama çözüm bulamadım. Ubuntu'nun yeni sürümü çıktığı için ona geçtim.  Konu kalabalığı olmasın diye çözüldü diye işaretledim.

heartsmagic

Yeniden kurulumlar için etiket koymuyoruz, geri bildirim için teşekkürler. Doğrudan konuyu kapatalım.
Sorunun kaynağı da muhtemelen senin izinleri kurcalarken yanlışlıkla farklı dizinlerle iş yapman olmuştur, örneğin /usr. 

Sistem genelinde 777 kullanmak hiç ama hiç doğru değil, bir kenara not almış ol. /usr vs. gibi dizinler için de izinlere falan ihtiyacın yok.
Uçbirimden
sudo cp -r falanca_dizin falanca_dizine
ile kopyalama yapabileceğin gibi
sudo -H nautilus
şeklinde de yönetici hakları ile dosya yöneticisini açar istediğin şeyi yaparsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.