Linux Mint Wine

Başlatan Göktürk, 06 Şubat 2010 - 03:47:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Göktürk

Linux Mint Winehq http://www.winehq.org/download/ burda linux mint yok debian ve ubuntu eklediğim zaman yazılım kaynaklarına sorun oluşturuyor linux minttinkini nereden bulucam wine i güncelliyecemde o yüzden???
anakart:asus intel p8h61-mlx rev 3.0
işlemci:intel pentium g620 2.60 ghz x2
ram:kingston 4gb ddr3 1333 mhz 2 adet
ekran kartı:asus ati radeon hd 6670 1 gb ddr3 Hdd: Western Dijital 750 gb 64 cache 1 adet Sata2 Western Dijital 250 gb Sata2 Seagate 500 gb sata3 16 cache  Mac os x Lion 10.7.4 tr X64 Apple Fan Hackintosh xd :)

By_Mihni

Mint ubuntu tabanlıdır zaten.

umutubuntu

@By_Mihni haklı, Linux Mint'in şu andaki tüm versiyonları Ubuntu tabanlıdır.
Ama illaki ben Mint için olanı kuracağım diyorsan, Firefox yer imleri çubuğunda fabrika çıkışı Software Portal eklenmiştir o linke tıklayarak Linux Mint yazılım portalı sitesine bağlanıp Mint'in hangi sürümünü kullanıyorsan seçtiğin programı tek tıklama ile kurulum yapabilirsin :)

cumali

Linux mint8 kullanıyorum.Paket yöneticisinde Wine 1.0.1 zaten  var.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: cumali - 06 Şubat 2010 - 12:06:27
Arkadaş geliştirme sürümlerini kastediyor sanırım.

agritux

Kaynak koddan kuracaksın ozaman..

canosayan

karmic deb paketi denemiştim olmuştu sanki
Chmod bizim işimiz.

heartsmagic

Mint'in kullandığı Ubuntu ile şu anki güncel sürüm uyuşmuyorsa belki sıkıntı olur. Mint'in hangi sürümünü kullanıyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mahirce

Mint 8 helena zaten Ubuntu 9.10 tabanlı. Uyumsuzluk olması mümkün değil. Ama depolarda dediği gibi Wine'nin eski sürümü var. Eğer Playonlinux yükleyip onun vasıtasu-ıyla bir oyun yüklemeyi deneseniz Wine'yi kendi güncelliyor 1.2 sürümüneydi galiba. Pun dışında Debian için .deb paketi mevcutsa indirip kurabilirsiniz. Sorun çıkarmaz. Kernel sıkıntı çıkarmazsa tabi. Ama ben emesene 1.6'yı indirip kurdum Debian deposundan bir sorun çıkarmadı. Ubuntu için 1.5 sürümü var halen. Yani .deb paketi varsa indirip kurmayı deneyin derim ben.

heartsmagic

@Göktürk belirtmemiş hangi sürümü kullandığını, sorma sebebim oydu.

Göktürk

Alıntı yapılan: By_Mihni - 06 Şubat 2010 - 03:51:21
Mint ubuntu tabanlıdır zaten.

evet ubuntu tabanlı orda bir sıkıntım yok zaten

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Şubat 2010 - 01:49:49

Alıntı yapılan: pa - 06 Şubat 2010 - 11:52:25
@By_Mihni haklı, Linux Mint'in şu andaki tüm versiyonları Ubuntu tabanlıdır.
Ama illaki ben Mint için olanı kuracağım diyorsan, Firefox yer imleri çubuğunda fabrika çıkışı Software Portal eklenmiştir o linke tıklayarak Linux Mint yazılım portalı sitesine bağlanıp Mint'in hangi sürümünü kullanıyorsan seçtiğin programı tek tıklama ile kurulum yapabilirsin :)

burayı pek anlamadım :S

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Şubat 2010 - 01:50:46

bana bu lazım değil değil beta sürümleri istiyorum devamlı güncelleniyor hatalar buglar düzelmiş oluyor denemek istiyorum oyunlarda faydası oluyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Şubat 2010 - 01:51:01

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 06 Şubat 2010 - 12:22:10
Arkadaş geliştirme sürümlerini kastediyor sanırım.

evet

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Şubat 2010 - 01:51:47

Alıntı yapılan: agritux - 06 Şubat 2010 - 14:02:07
Kaynak koddan kuracaksın ozaman..

nasıl yapabilirim sudo apt get install şeklindemi wine ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Şubat 2010 - 01:52:32

Alıntı yapılan: canosayan - 06 Şubat 2010 - 14:19:00
karmic deb paketi denemiştim olmuştu sanki
karmic mintte olmuyor sıkıntılı sonra hata veriyor çık çıkabilirsen işin içinden paket deposu karışıyor :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Şubat 2010 - 01:53:02

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Şubat 2010 - 15:44:36
Mint'in kullandığı Ubuntu ile şu anki güncel sürüm uyuşmuyorsa belki sıkıntı olur. Mint'in hangi sürümünü kullanıyorsun?
Linux Mint Helena 8

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Şubat 2010 - 01:54:02

Alıntı yapılan: mahirce - 06 Şubat 2010 - 15:49:59
Mint 8 helena zaten Ubuntu 9.10 tabanlı. Uyumsuzluk olması mümkün değil. Ama depolarda dediği gibi Wine'nin eski sürümü var. Eğer Playonlinux yükleyip onun vasıtasu-ıyla bir oyun yüklemeyi deneseniz Wine'yi kendi güncelliyor 1.2 sürümüneydi galiba. Pun dışında Debian için .deb paketi mevcutsa indirip kurabilirsiniz. Sorun çıkarmaz. Kernel sıkıntı çıkarmazsa tabi. Ama ben emesene 1.6'yı indirip kurdum Debian deposundan bir sorun çıkarmadı. Ubuntu için 1.5 sürümü var halen. Yani .deb paketi varsa indirip kurmayı deneyin derim ben.

seni bilemem ama bende her zaman hata veriyor uyguladığım zaman :S
ekran kartı:asus ati radeon hd 6670 1 gb ddr3 Hdd: Western Dijital 750 gb 64 cache 1 adet Sata2 Western Dijital 250 gb Sata2 Seagate 500 gb sata3 16 cache  Mac os x Lion 10.7.4 tr X64 Apple Fan Hackintosh xd :)

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

atakli

Ben Mint üzerinde Ubuntu 9.10 depolarını kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.

Göktürk

sağolun teşekkürler

kanvoldo

Herkese iyi forumlar arkadaşlar

Ben backtrack kullanırken AİMP portable wine ile kurup çalıştırdım. Wine menüsünden programa ulaşıyordum.
Şimdi linux mint kullanıyorum. Wine ile AİMP player kurdum fakat nereye kurduğunu göremiyorum. Wine menüde yok.
En kısa sürede yardımarınızı bekliyorum..

b.yuce@yandex.com

heartsmagic

Mint ve hangi masaüstünü kullanıyorsun?