Pencere başlığı kaldırma işlemi sorun

Başlatan Entryca, 26 Ekim 2013 - 13:44:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Entryca

Merhaba şu konuda denilenleri yaptım fakat şöyle bir sorun var.

Pencereleri tam ekran yapınca aşağıdaki resim gibi oluyor. Küçültünce normale dönüyor ama. nerede hata yaptım acaba, yardımcı olursanız sevinirim.

Mesele firefox'u tam ekran yaptığımda;

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ekim 2013 - 13:51:08

NOT:  org > gnome > shell > extensions > window-buttons
kısmında window-buttons olmadığı için bunlarda ayar yapamamıştım sebep bu olabilir mi?

Alıntı Yapdogtk : "Do GTK" demek oluyor kendisi. Yani düğmelerin temasını GTK temanıza uyumlu yapmaya çalışır. Eğer belirtilen temaları kullanmak istiyorsanız bu seçeneğin seçili olmaması lazım.
    hideonnomax : Bu da ekranı kaplayan pencere olmadığı zaman paneldeki pencere düğmelerini gizlemeye yarayan ayardır. Sadece "onlymax" ayarı seçiliyken işe yarar.
    onlymax : Eklenti ile sadece ekranı kaplayan pencereleri kontrol etmenizi sağlar. Yani ekranı kaplama durumunda olmayan bir pencereyi kontrol etmek için paneldeki düğmeleri kullanamazsınız bu ayarı seçili hale getirdiğinizde. Eğer seçili değilse paneldeki düğmeleriniz o anki aktif olan pencerenizi kontrol eder.
    order : Düğmelerin sırasını ayarlamanıza yarar.
    pinch : Düğmeleri panelin soluna veya sağına yerleştirmenize yarayan ayardır. Mutter olduğunda sağa, Metacity olduğunda ise sola yerleşir. İsterseniz "Custom" seçeneğini seçerek yerleşim ve dizilimi kendiniz ayarlayabilirsiniz. Mesela "minimize,maximize:close" yaptığınız zaman, yani iki nokta üstüste işaretini "close"dan önceye aldığınız zaman "minimize" ve "maximize" düğmeleri sola, "close" düğmesi de sağa yerleşir. Yani iki nokta üstüste işareti burada bir nevi ayraç görevi görmüş oluyor.
    theme : Düğmelerin temasını ayarlar. Temalar eklentiye ait dizinin içinde "themes" dizini altındadır. Buraya yazacağınız değer, temanın dizin ismiyle aynı olmalıdır. Varsayılan olarak gelen 5 tema şu şekilde: Ambiance, Radiance, Zukitwo, Zukitwo-Dark ve default.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

Konu biraz eski, güncel mi bilemiyorum. Fakat oradaki işlemleri sırasıyla yaptın mı, sorun yaşadın mı?
En azından paketler sağlıklı kuruldu mu kurulmadı mı onu bilmemiz lazım.

Entryca

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Ekim 2013 - 16:47:29
Konu biraz eski, güncel mi bilemiyorum. Fakat oradaki işlemleri sırasıyla yaptın mı, sorun yaşadın mı?

ilk mesajda şöyle bi sorundan bahsetmiştim.

uygulamayı açtığımda aşağıdaki gibi sırayla gitmeme rağmen windows-buttons bölümü yoktu. O olmadığı için aşağıdaki ayarları yapamamıştım.

Uygulamayı açtıktan sonra org > gnome > shell > extensions > window-buttons yolunu takip ederek eklentimizin ayar sayfasına ulaşalım.
Ayarlarımız şöyle:

dogtk : "Do GTK" demek oluyor kendisi. Yani düğmelerin temasını GTK temanıza uyumlu yapmaya çalışır. Eğer belirtilen temaları kullanmak istiyorsanız bu seçeneğin seçili olmaması lazım.
    hideonnomax : Bu da ekranı kaplayan pencere olmadığı zaman paneldeki pencere düğmelerini gizlemeye yarayan ayardır. Sadece "onlymax" ayarı seçiliyken işe yarar.
    onlymax : Eklenti ile sadece ekranı kaplayan pencereleri kontrol etmenizi sağlar. Yani ekranı kaplama durumunda olmayan bir pencereyi kontrol etmek için paneldeki düğmeleri kullanamazsınız bu ayarı seçili hale getirdiğinizde. Eğer seçili değilse paneldeki düğmeleriniz o anki aktif olan pencerenizi kontrol eder.
    order : Düğmelerin sırasını ayarlamanıza yarar.
    pinch : Düğmeleri panelin soluna veya sağına yerleştirmenize yarayan ayardır. Mutter olduğunda sağa, Metacity olduğunda ise sola yerleşir. İsterseniz "Custom" seçeneğini seçerek yerleşim ve dizilimi kendiniz ayarlayabilirsiniz. Mesela "minimize,maximize:close" yaptığınız zaman, yani iki nokta üstüste işaretini "close"dan önceye aldığınız zaman "minimize" ve "maximize" düğmeleri sola, "close" düğmesi de sağa yerleşir. Yani iki nokta üstüste işareti burada bir nevi ayraç görevi görmüş oluyor.
    theme : Düğmelerin temasını ayarlar. Temalar eklentiye ait dizinin içinde "themes" dizini altındadır. Buraya yazacağınız değer, temanın dizin ismiyle aynı olmalıdır. Varsayılan olarak gelen 5 tema şu şekilde: Ambiance, Radiance, Zukitwo, Zukitwo-Dark ve default.

Buradaki bazı ayarları değiştirdikten sonra Shell'i yeniden başlatmanız gerekebilir.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Entryca - 26 Ekim 2013 - 16:57:54
......

Ben de demiştim ki:

Fakat tekrar aynı sorundan bahsetmişsin. O kısmı sağlayan kurulan paket olabilir, hatta öyledir zira kurulan paketin ismi: gnome-shell-extension-window-buttons

Sana kurulumda ne oldu diye sormamın sebebi buydu. Kullandığın Ubuntu sürümü 13.10. Kurmaya çalıştığın paketin PPA'sı ise 13.10 desteğine sahip değil. Kısacası sen bir şeyler yaptığını düşünsen bile muhtemelen paketi kuramadın, kuramadığın için de orayı göremiyorsun.

Fakat, bu paketi kuramaman senin başlıktaki sorununa sebep olmaz. En fazla paketi kuramamış olursun. Daha başka neleri yaptın? En azından sorununu çözmeye çalışırız.

Entryca

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Ekim 2013 - 23:01:29
Alıntı yapılan: Entryca - 26 Ekim 2013 - 16:57:54
......

Ben de demiştim ki:

Fakat tekrar aynı sorundan bahsetmişsin. O kısmı sağlayan kurulan paket olabilir, hatta öyledir zira kurulan paketin ismi: gnome-shell-extension-window-buttons

Sana kurulumda ne oldu diye sormamın sebebi buydu. Kullandığın Ubuntu sürümü 13.10. Kurmaya çalıştığın paketin PPA'sı ise 13.10 desteğine sahip değil. Kısacası sen bir şeyler yaptığını düşünsen bile muhtemelen paketi kuramadın, kuramadığın için de orayı göremiyorsun.

Fakat, bu paketi kuramaman senin başlıktaki sorununa sebep olmaz. En fazla paketi kuramamış olursun. Daha başka neleri yaptın? En azından sorununu çözmeye çalışırız.

Şöyleki baya araştırdım ama çözüm bulamadım, en sonunda pes ettim ve xubuntu yükledim. Ebook kitap okuyucu biri olarak o ekran paneli rahatsız ediyordu çünkü. Xubuntu'da ayarlardan kolay bir şekilde o paneli kaldırabildim. Kapatma, küçültme simgeleri kayboldu ama onları da araştırarak çözerim heralde.

Vaktini ayırıp yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim. :)

heartsmagic

Rica ederiz. Konudaki etiketi kaldıralım zira yeniden kurulumlarda sorunu çözülmüş kabul etmiyoruz kendi adımıza ve konuyu doğrudan kapatıyoruz. Yine de etiket düşüncen için teşekkürler.