PowerMac G5 kurulum hakkında destek

Başlatan burcakaycan, 18 Ekim 2013 - 21:11:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burcakaycan

PowerMac G5 2.0 işlemcili bir cihazım var buna ubuntu kurmaya çalışıyorum şu ana kadar 4 farklı dvd yaktım ancak hiçbirinde başarılı olamadım daha önce bunu yapan bir arkadaş veya bu konuda bir türkçe kaynak bulma şansım var mı aşağı yukarı bir haftadır deneme ve araştırmalarım devam ediyor :S

PowerMac G5 11.2
64bit 2.0 Ghz çift çekirdekli IBM 970MP işlemci
6x512 DDR2 533 2x256 DDR2 533
Nvidia Geforce 6600LE

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ekim 2013 - 22:02:51

Sorun çözülmüştür :)
lubuntu 12.04 alternative iso ile kurulum öncesi kurulum yapılacak diske Fat format atınca kurulum yapabildim. Şu an kurulum işlemi devam ediyor umarım erken heveslenmemişimdir :)
ilk ubuntum hayırlı olsun :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ekim 2013 - 22:52:57

Erken heveslenmişim kurulum tamamlandı ancak boot esnasında çıkan ekranda
gnu/linux için l
mac os için x
cdrom için c diyor kalıyor x osxi açıyor c cdromu ama l'ye bastığımda aynı menü yeniden açılıyor :'(

burk

@burcakaycan sanırım bu makineler için özel olan sürümleri indirmeniz gerekiyor, şuradan istediğiniz sürümü indirin;
https://wiki.ubuntu.com/PowerPCDownloads

burcakaycan

ilgin için teşekkür ederim.
zaten oradan indirdiğim sürümlerle kurulum yapmaya çalışıyorum desktop imageları low graphic hatası veriyor alternatif imagelarda kurulum yapmıyordu ancak fat olarak biçimlendirince diski kurulumu tamamladı ancak boot konusunda sorun çıkarıyor şu an osxin kurulu olduğu söküp yeniden kurulum yapmayı denedim ama gene aynı sorun

First Stage Ubuntu Bootstrap

Press l for GNU/Linux
x for MacOSX
c for CDROM

Stage 1 boot:

l ye basınca

Looding second stage bootstrap... diyor ve aynı menü yeniden karşıma çıkıyor.
:'(

heartsmagic

Bu açılış yöneticisi Mac'e ait bir yönetici mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burk

10.04 için konuşulmuş ancak geçerli olabilir diye düşünüyorum; http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1718724

burcakaycan

Hayır linuxa ait bir yönetici debianın son sürümü başarılı oldu aynı yönetici çıktı ancak dağıtımı boot etmeyi başardı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2013 - 18:54:01

Sağol denemekte fayda var ancak bu kod girişlerini nasıl yapıyoruz.
Linux kullandım ama pek tecrübeli değilim aslında sadece hazır yüklü uygulamalarla günlük işlerimi halledebilecek kadar kullandım :)

FireSwords

Okuduğum bir habere göre Ubuntu PowerPC desteğini kesmişti

burcakaycan

Ben appleın bile PowerPCden vaz geçmesine anlam veremedim güncel ibm powerpc işlemciler 5Ghz saat hızında 8 çekirdeğe sahip çok güçlü ürünler ubuntu bile biz PowerPC hastalarını terkettiyse yapacak bir şey yok illa intel al diyorlar yani bize

Linux Monster

Power pc destekleyen linux dağıtımları var.Ubuntuda yoksa diğerlerini deneyebilirsin.Şuraya http://penguinppc.org/about-2/distributions/ bi göz gezdir.Veya 12.04 indirilenbilir.Desteği bitince diğer linux dağıtımlarına yönelebilirsin.
if it aint broke dont fix it !

burcakaycan

sağol şuan zaten temel sorunum 12.04 ile alakalı kurulum sonrasında çıkan boot ekranında linuxa ait bir ekran hangi işletim sistemini boot etmeyi istediğimi soruyor "l"ye basıp linuxı seçince kısır döngü halinde aynı soruyla tekrar tekrar karşılaşıyorum

Linux Monster

Başka linux dağıtımı denedinmi ? Ondada oluyormu bu sorun ? Denemediysen denemeni öneririm.
if it aint broke dont fix it !

burcakaycan

debian kurdum onda aynı menü açıldı ancak boot işlemini sorunsuz yaptı

burk

@burcakaycan hangi Debian sürümünü kullandınız?

burcakaycan