[Çözüldü] Thunderbird gibi programların mailleri bilgisayara kaydetmesi hakkında bir soru.

Başlatan istiklal, 21 Ekim 2013 - 21:19:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

istiklal

Selam arkadaşlar,
Thunderbird ya da bu tarz ismini duyduğum pek çok program denedim. Thunderbird'i baya sevmeme rağmen ilişkilendirdiğim mail adreslerimdeki bütün maillleri bilgisayarıma indirdiği için (ya da ben öyle anladım tam emin değilim :) ) sürekli bilgisayarımda alan kaybı oluşmaya başladı. Hatta bir kaç GB'a kadar çıktı bu kayıp. Acaba bilgisayarıma mailleri kaydetmeden sadece gelen mesajları okuyabileceğim bir program var mı ya da thunderbird programının böyle bir ayarı var mı ?

aycan

Merhaba,

Mail sunucunuz destekliyorsa ayarları imap olarak girerseniz iletiler daha az yer kaplar.

Pop protokolünde  tüm gelen mailler belli aralıkta kontrol edilir ve gelen dizinine birer bir download edilir.
Imap protokolünde sadece başlıklar dowload edilir siz tıklarsanız ekleri ve mail gövdesi download edilir. (Dikkat gelen kutusundan silerseniz webmailden otomatik siler, webmailden silerseniz thunderbirddeki gelen kutusundan otomatik silinir. Yani eşitlenir)

Google, Yahoo gibi sunucular iki protokolü de destekliyor.

umutubuntu

Sol kısımda bulunan e-posta adresine sağ tıklayarak hesap ayarlarından e-postaların sunucuda mı yoksa bilgisayarında mı saklanması gerektiğine dair ayarlar mevcut. Lakin, bir çok hosting servisinde olduğu gibi e-posta alanınızın limiti 250mb ile sınırlı ise webmail ile ilgili sıkıntı yaşayabilmeniz muhtemeldir. Daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar net yanıt verebilirler.

istiklal

@umutubuntu, @aycan çok teşekkürler. Ayarlar kısmından yeni iletileri otomatik olarak indir gibi bir seçenek vardı onu iptal ettim. Sanırım inmiyor. 4 farklı adresi programa eklediğim halde 200 mb kadar alan küçülmesi oldu. Sanırım kaydetmiyor.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

istiklal

heartsmagic

Etiketleme yapmak tamamen sana bağlı. Sen emin oldum diyene kadar başlığı etiketlemeyebilirsin, bizler de kapatmayız. Gerçi daha sonra başlığı tekrar açtırabilirsin:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2751.0

Eğer beklemek istiyorum diyorsan etiketi kaldır, bizler de senden geri bildirim bekleriz. Yok, beklemeye lüzum görmüyorum diyorsan son bir defa ileti geçersin buna dair, bizler de başlığı kapatırız.

istiklal

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Ekim 2013 - 13:06:22
Etiketleme yapmak tamamen sana bağlı. Sen emin oldum diyene kadar başlığı etiketlemeyebilirsin, bizler de kapatmayız. Gerçi daha sonra başlığı tekrar açtırabilirsin:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2751.0

Eğer beklemek istiyorum diyorsan etiketi kaldır, bizler de senden geri bildirim bekleriz. Yok, beklemeye lüzum görmüyorum diyorsan son bir defa ileti geçersin buna dair, bizler de başlığı kapatırız.

Teşekkür ederim :) Kapatabilirsiniz. Aklıma takılan bir şey olursa tekrar sizi rahatsız ederim. :)

heartsmagic