[Çözüldü] C/C++ Program Tavsiyesi

Başlatan DechroS, 14 Kasım 2013 - 19:15:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DechroS

Ubuntu 13.10 Kullanıyorum. Büyük projelerle uğraşmıyorum. Orta ve küçük projeler için bir program arıyorum. Aradığım özellikler, göze hoş gelen tasarıma sahip bir kullanıcı arayüzüne sahip olması ve C/C++ dışında Java gibi dilleri de destekliyor olması. Hani olur da Java programı yazmaya başlarsam yeni program aramak istemiyorum.

Bu konuda bir çok araştırma yaptım. Armut piş ağzıma düş çülerden değilim. :)
Codelight kurdum. İkide bir çöktü. Herkeste böyleymiş.
Codeblocks kurmayı denedim. Ubuntu için doğrudan sürümü yokmuş. Kaynak kodları doğrudan derleyemedim.
Eclipse duydum. Ama araştırmaya hiç vaktim olmadı. En  çok bunun hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.
Qt kurdum. Şu anda kullanıyorum fakat internetten indirirken 250mb dedi. Yazılım merkezinde 33mb dedi. Bunu anlamadım. Ayrıca qt de java gibi dilleri kullanabiliyor muyuz? Bunun hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Bunlar dışında program öneriniz varsa açığım. İyi günler.

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

siberoloji

Mono Develop incelemelisiniz.

exclipit

Code::Blocks IDE diye bir şey kurulu bende. Şahsen beğendim. Bir bak istersen.
Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar. – Gene Roddenberry

bytan

Codeblocks için derleme yapmana gerek yok. Depolarda mevcut:

http://packages.ubuntu.com/saucy/codeblocks
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

DechroS

Açıkça söylemek gerekirse aklımdaki ilk program codeblocks idi. Depolara bakmamışım bile özür dilerim :)
peki eclipse hakkında ne düşünüyorsunuz ?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ekremsenturk

Hepsini denersin ve beğendiğini kullanırsın. Hiç biri için bir ödeme yapman gerekmiyor, lisans anahtarı gerekmiyor, kayıt gerekmiyor, ve sistemden ek kaynak tüketmiyor. Bir de Anjuta var. C ve C++ kullanmam ve bilmem ama denemiştim ve arayüz olarak beğenmiştim. Programlama öğrenmek için en iyi ve yararlı kaynaklar ubuntu'da mevcuttur.

DechroS

Hepsini deneyebileceğimi ben de biliyorum fakat herkesin evinde fiber internet olmuyor maalesef. Hızım düşük ve kotalı olmasam böyle bir konu açmazdım. Zaten olay denemek olsaydı bir şekilde denerdim. Amaç işlevsellik ve kullanım kolaylığı yönünden bilenlerden tavsiye almak.

ekremsenturk

Linux'ta yazılımların boyutları, Windows yazılımlarında olduğu kadar büyük boyutlu değiller. Yazılım merkezi'nden programların özelliklerine bakarsan, boyutlarıda belirtilir. Ek olarak, kurabileceğin eklentilride görebilme ve seçebilme imkanın oluyor. Başkaları için kullanışlı olan, mutlaka senin içinde kullanışlı olmayabilir, veya sen tercih edemeyebilirsin. Bu nedenle de, mutlaka bunu dene, çok iyi dir diye bir öneride de bulunmam. Daha önce Windows'ta Visual Studio kullanmıştıysan ve de memnun kalmışsan, Monodevelop bir benzeridir.

karboran

Yorumları okumadım lakin taysiyem eclipse nin sitesinden son sürümünü indirdikten sonra eclipse marketten istediğin yazılım dilleriyle ilgili plugin leri kurman olacaktir. İlk başta alışmakta biraz sıkıntı çekebilirsin ama sonrasında c c++ python java jsp vs vs uzarda uzar bu liste. Tek başına eclipse herşeye yeter ek olarak profesyonel projeler içinde vazgeçilmez bir ide dir. Nacizane şahsi görüşürüm. Daha basit bir kullanım ve arayüz rahatlığı arıyorsan c c++ java vs daha bir çok dili yazabileceğin netbeans ıda tercih edebilirsin(sitesinden full sürümünü indir)
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

DechroS

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Artık sırayla her birini indirip deneyeceğim. İzlenimlerimi paylaşırım :)

nalcam22

DechroS

Eclipse ve Netbeans neredeyse her şeye kendi başına yetiyor. Pluginleri de cabası. Fakat ben kullanımını daha hızlı ve rahat bulduğum, karışık olmayan projeler için QT kullanmayı uygun gördüm. Lakin Java veya başka bir dil ile geliştirmeye başlarsam Eclipse kullanacağım. Bu ikisi karışık gözükmesine karşın çok aşırı kullanışlı.

heartsmagic

Sorun çözüldüyse lütfen: cozuldukonusu

Söylediğim gibi anketlerde yorumlar da oluyor. Güzel kaynaklardır geniş katılımlı anketler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.