[Çözüldü] Ubuntu Server SSH Tunnel türü bir yardım

Başlatan chains, 23 Ekim 2013 - 10:21:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chains

Merhaba, bulunduğum kurumda firewall ve loglama yapılıyor, firewall heryere açık ancak ben loglardan kurtulmak istiyorum.
Eve linux server kurdum, ben ne yapmalıyım ki, çalıştığım kurumdan ev üstünden internete çıkayım, vnc yapmak istemiyorum, firefox ssh tunnel işe yarar mı, windows sunucudan nasıl tunnel kullanabilirim acaba..
İyi günler dilerim
Deniz

heartsmagic

Forumda "ssh tünel" şeklinde yaptığım aramada karşıma çıkan ilk başlık:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37330.0

Sende değişecek şey bağlanacağın yer. Orada ücretsiz bir sunucu kullanılıyor, sende evdeki sistem kullanılacak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

jayw

Konu ile alakasız olacak ama sunucu (Server) kurmaya gerek yok. Ubuntu, Debian gibi herhangi bir dağıtımın masaüstü sürümünü kurmanız da fazlasıyla işinizi görecektir. Hatta biraz daha uç bir tavsiye olacak ama elektrik masraflarınız artmasın istiyorsanız üzerinde Linux çalıştırabilen mini bilgisayarlardan (Örnek Raspberry Pi) alıp, onun üzerindeki Linux ve dolayısıyla SSH Tüneli kullanabilirsiniz.

chains

Evde server var çünkü yazılım geliştirmek isteyen bir arkadaşımız var ve ben de onu kullanmış oluyorum.

Evdeki bilgisayara ssh ile bağlandım ve Listen 443 açtım ssh'tan ve restart yaptım.

ssh -D 1993 -C deniz@192.168.0.80 -p 443 girince;
ssh: connect to host 192.168.0.80 port 443: Connection refused

dediğimde üstteki hatayı alıyorum.  Bana tavsiye ettiğiniz makalede,  ssh -D 1993 -C dewilman@shell.cjb.net -p 443 yapılmış, bu kodu evdeki servere girmeyecek miyim?

jayw

Hayır o kodu evdeki sunucuya bağlanmak istediğiniz istemci bilgisayara (yani kurum bilgisayarınıza) gireceksiniz. Eğer istemci bilgisayarınız Windows ise bağlanmak için putty programını kullanabilirsiniz.

chains

tamam, yanıldığım noktaya açıklık getirdiniz, ben bunun üzerine yoğunlaşayım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2013 - 11:44:39

Alıntı yapılan: jayw - 23 Ekim 2013 - 11:02:48
Hayır o kodu evdeki sunucuya bağlanmak istediğiniz istemci bilgisayara (yani kurum bilgisayarınıza) gireceksiniz. Eğer istemci bilgisayarınız Windows ise bağlanmak için putty programını kullanabilirsiniz.

Putty ile sorunu çözdüm, ancak size bir soru daha sormak isterdim, ben kurumdan diyelim ki, "www.hurriyet.com.tr" adresine girdim, buna ait logu evdeki ssh serverde görebilir miyim, yani ev üzerinden nerelere girdiğimi nereden görmeliyim.
deniz..

heartsmagic

Evden göremezsin bu şekilde. Onun için Squid kurman gerekecektir sunucuya.
https://calomel.org/firefox_ssh_proxy.html

Buradaki Squid yöntemine göz gezdirebilirsin.

chains

teşekkür ederim, squid kullanmıştım ama tunnel ile devam edecegim, tunnel gizlilik açısından daha garantili gibi yazılara bakılırsa.. sadece merak etmiştim bilgi adına gittiğim yerleri görebilir miyim diye, çok da önemi yok aslında.
teşekkürler.

heartsmagic

Şu durumda sorun çözüldüyse lütfen: cozuldukonusu
Bizler de başlığı kapatırız.