Gri alanlarda dikey çizgiler

Başlatan erhtun, 03 Kasım 2013 - 23:04:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erhtun

Windows 7'den Ubuntu'ya geçtim. Ubuntu 12.04 LTS x64 sürümünü kullanıyorum. Geforce GT 130M ekran kartımı Windows 7'de 285.65 sürücüleri ile kullanıyordum. Bu sürüm numarasından sonraki sürümlerde aşağıdaki resimdeki gibi çizgiler oluşuyordu.

Ubuntu'yu kurduktan sonra da 319.32 sürümünü ek sürücüler kısmından kurdum. Windows'taki gibi Ubuntu'da da yeni sürücülerle aynı çizgiler görünüyor. Nvidia'nın forumlarında ararken birçok kişide bu sorunun olduğunu gördüm.

https://forums.geforce.com/default/topic/525862/geforce-drivers/vertical-lines-on-grey-areas-with-r310 drivers/post/3747112/#3747112

Burada linux sürümlerinde Dithering ayarı ile bu sorunun çözülebileceği belirtilmiş. Nvidia X Server ayarlarında da Dithering ayarı var. Resimden de görüleceği gibi şu anda Dithering açık, Dynamic 2x2 modunda ve 6bpc derinliğinde.

Şu anda ekran kartı ile ilgili çizgi sorunu dışında herhangi bir problem yok. Bu ayarları değiştirerek denemek istiyorum. Fakat değişiklik yaptığımda ekranda problem yaşarsam komut satırından eski ayarlara nasıl döndürebilirim.

heartsmagic

O ayarlar büyük ihtimalle ev dizinindeki gizli .nvidia-settings-rc dosyasına yazılıyordur. Dikkat, başında nokta var ve zaten bu nedenle gizli görünmekte. Uçbirimden açıp bakabilirsin istediğin zaman.

nano ~/.nvidia-settings-rc
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erhtun

Nautilus'tan baktığımda dosya görünmüyor. Gizli dosyaları Ctrl+H ile gösterdiğimde de böyle bir dosya yok. Uçbirimden yazdığınız komutu girince de aşağıdaki çıktıyı alıyorum. Burada da dithering ile ilgili ayarlar yok.

#
# /home/erhtun/.nvidia-settings-rc
#
# Configuration file for nvidia-settings - the NVIDIA X Server Settings utility
# Generated on Sun Nov  3 23:06:29 2013
#

# ConfigProperties:

RcFileLocale = C
ToolTips = Yes
DisplayStatusBar = Yes
SliderTextEntries = Yes
IncludeDisplayNameInConfigFile = No
ShowQuitDialog = Yes
UpdateRulesOnProfileNameChange = Yes
Timer = Memory_Used_(GPU_0),Yes,3000
Timer = Thermal_Monitor_(GPU_0),Yes,1000
Timer = PowerMizer_Monitor_(GPU_0),Yes,1000

# Attributes:

0/SyncToVBlank=1
0/LogAniso=0
0/FSAA=0
0/TextureSharpen=0
0/TextureClamping=1
0/FXAA=0
0/AllowFlipping=1
0/FSAAAppControlled=1
0/LogAnisoAppControlled=1
0/OpenGLImageSettings=1
0/FSAAAppEnhanced=0
0/DigitalVibrance[DFP-0]=0
0/ColorSpace[DFP-0]=0
0/ColorRange[DFP-0]=0
0/XVideoSyncToDisplay=65536
erhan-UBNT:0[dpy:1]/RedBrightness=0.000000
erhan-UBNT:0[dpy:1]/GreenBrightness=0.000000
erhan-UBNT:0[dpy:1]/BlueBrightness=0.000000
erhan-UBNT:0[dpy:1]/RedContrast=-0.037308

/etc/X11/xorg.conf dosyasında da Ekran Kartım görünmüyor. Acaba sürücü düzgün kurulmamış olabilir mi? Ek Sürücüler kısmında sürüm 319 - updates olanı yüklemiştim.

Section "Device"
Identifier "Default Device"
Option "NoLogo" "True"
EndSection

heartsmagic

Yok hayır, xorg.conf'un öyle olması normal. Uzunca bir süredir durum böyle, sürücü bilgileri girilmiyor oraya genelde.
Fakat Nvidia'nın aracı ile yapılan işlemler benim önerdiğim dosya haricinde nereye yapılıyordur cidden bilmiyorum.

erhtun

Bu ayarları değiştirdikten sonra siyah ekran da falan kalırsa ne hangi komutlarla ekranı geri getirebilirim. Tedbir almadan ayarları değiştirmek istemiyorum. 

heartsmagic

En kötü nvidia sürücülerini kaldırırsın uçbirimden :)

sudo apt-get purge nvidia*
sudo rm -f /etc/X11/xorg.conf