[Çözüldü] Güncelleme sonrası font sorunu

Başlatan fafnir35, 20 Kasım 2014 - 18:44:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fafnir35

Merhaba.Firefox güncellemesinden sonra fontlar değişti. Eski ayarlara nasıl getirebilirim acaba. Font değiştirmek için bir eklenti kurulması istenmiş, denedim olmadı.

if

Siz bir şey yapmadan değişmez fontlar. Tercihler > İçerik > Yazı tipleri ve renkler > Gelişmiş altındaki değerleri Sans ve Sans-serif olarak değiştirin.

fafnir35

Yabancı forumlardan bakıp bi kaç kod girdim aslına bakarsanız, adını hatırlayamadığım bir hata almıştım.Belki ondan sonra olmuş da olabilir bozulma.Windows kurulu masaüstündeki mozilladan bakıp kendi bilgisayarımın font ayarlarını aynı şekle getirdim.Ama hala farklı.İlk hali gibi değil.

if

O yaptığınız işlemleri buraya geçin bakalım.

fafnir35

Ne yazdığımı da hatırlamıyorum ki "system program problem detected" uyarısı almıştım.Ama hangi kodları yazdım hatırlamıyorum sonra kesildi hata artık gelmiyor.Fakat firefox güncellendikten sonra fontların bozulduğuna eminim. Önceki işlemlerle bağlantısı var mıdır bilemiyorum. Yazılım merkezinden silip tekrar yüklesem düzelmez herhalde.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Kasım 2014 - 20:37:16

Tercihler > yazı tipleri ve renkler(varsayılan times new roman) > gelişmiş ( yazı tipleri:batı avrupa,orantılı:serif, serif:times new roman, sans serif:arial, monoscope:courşer new)  şeklinde ayarlarım şu anda.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Kasım 2014 - 20:58:28

Daha önce windowsta chrome kullanırken de güncelleme sonrası fontlar değişmişti.Adres çubuğuna ''chrome :// flags'' yazıp ardından "Directdrive'ı Devre Dışı Bırak" seçeneğini etkinleştirerek düzeltmiştim. Burada da bu tarz bir işlem mi gerekiyor acaba?

if

Yazı Tipleri = Batı Avrupa
Orantılı = Serif boyut = 16
Serif = Ubuntu
Sans-serif = Ubuntu
Monospace = bitsreams Vera Sans Mono Boyut = 12
"Sayfalara benim seçtiklerim dışında kendi yazı tiplerini seçmelerine izin ver" seçeneğini işaretleyin.

fafnir35

Monospace seçeneğinde bitsreams verasans görünmüyor bende. Tercihler> içerik sekmesinde varsayılan yazıtipi ubuntu bu arada.Diğer dediğiniz seçenekleri ayarladım ama monospace ayarlanmadı.

if

fafnir35

Oldu gibi sanki, yine de farklılık var biraz.Bitstream charter yaptım.

if

~/.mozilla/firefox/ altındaki *.default dizinini silerseniz öntanımlı ayarlara döner fakat tüm ayarlar kaybolur.

fafnir35

Şehir dışında olduğum için yanıt veremedim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Aralık 2014 - 21:15:48

Alıntı yapılan: if - 20 Kasım 2014 - 23:26:41
~/.mozilla/firefox/ altındaki *.default dizinini silerseniz öntanımlı ayarlara döner fakat tüm ayarlar kaybolur.
Bunu bilgisizliğimden sormaya korktum ama kendim de çözemedim. Bahsettiğiniz şeyi terminalden girerek mi yapıyoruz?

heartsmagic

İki türlü de yapabilirsin ancak uçbirime gerek yok elbette. Ev dizinindeyken ctrl+h yaparsan gizli dizinler (başında nokta olanlar) görünecektir. Oradan .mozilla dizinine girer ilgili dizini ister siler, istersen başka bir yere taşıyarak yedeklersin. Firefox kapalı olsun ama bunu yaparken.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fafnir35

Dizine girip default uzantılı dosyayı  sildim ama firefox kayıp profil hatası verdi ve başlatılamadı. Başka ne yapılabilir acaba? Dizine giriş bilgisi için ayrıca teşekkür ederim.

heartsmagic

Başlamıyor mu Firefox yani? Bu durumda .mozilla dizinini yedeklemeyi veya silmeyi dene lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fafnir35

Mozilla başlamıyordu .default klasörünü silince ben de .default'u geri yükledim. Dediğiniz gibi .mozilla klasörünü sildiğimde mozilla default ayarlara geri döndü. Paylaşımınız için teşekkür ederim.