Ubuntu 12.04 64 Bit yükledim ama açılmıyor.

Başlatan Symphsodon, 13 Ekim 2013 - 19:20:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Symphsodon

Herkese merhaba,
Çok klişe olan bir başlıkla ubuntu-tr forum'a adım attım, kusura bakmayın.  ::) Mevzuya gelelim... Windows 7 yüklü olan makineme başlıkta da belirttiğim gibi Ubuntu 12.04 64 Bit yükledim ama sistem açılmadı. Makine boot olduktan sonra Ubuntu yükleme ekranına geçerken karşıma "Windows Önyükleme Yöneticisi" başlığı altında bir takım yönergeler geliyor. Bu yönergeler Windows'un başlatılamadığı ve Windows CD/DVD'si takıp, sistem onarma seçeneğini seçerek sorunu gidermemi söylüyor ancak ben zaten Ubuntu kurulumu yaparken Hard Disk'imden Windows'un yüklü olduğu partition'ı silip ardından uygun dosya formatıyla biçimlendirip yüklemeyi yaptım. Sorunsuz yüklemenin ardından bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra karşıma bahsettiğim hata sayfası geldi. Tahminim, bilgisayarın içinde Hard Disk'te yer alan Recovery ve Windows Loader birimlerinin var olmasından dolayı hata aldığım yönde. Recovery ve/veya Windows Loader birimlerini silmeden bu sıkıntıyı giderebilir miyim?

Düzenleme: Dayanamayıp recovery bölümünü de sildim hard disk'ten. Sonuç: Değişme yok. Hala aynı şekilde beni açılışta Windows Önyükleme Yöneticisi karşılıyor.

Düzenleme 2: Ubuntu'yu taşınabilir bellek üzerinden direkt açtım ve Grub'un hiç yüklenmemiş veya yüklense bile bilgisayar tarafından çalışmasına izin verilmediğini düşünüp manuel olarak yükledim ve  yeniden başlatma işleminden sonra Boot ekranından sonra Grub karşıladı beni! :D Ubuntu işletim sistemini seçip başlaşgıcı yaptım ancak Grub ekranında hala Windows 7 Loader seçeneği çıkıyor. Sebebi nedir bilmiyorum çünkü bilgisayarımda Windows'a ait sistem dosyası kalmadı. Yüklü olan partition'ı ayriyetten hard disk'te yer alan Windows Loader ve Recovery bölümlerini de sildim.

heartsmagic

Sorun muhtemelen UEFI'den kaynaklanıyor. Yakın bir zamanda benim de başıma gelen bir hadise bu. Disk sıfırlansa, tertemiz olsa dahi UEFI nedeniyle bu sorun oluşuyor. Wiki'mizdeki UEFI maddesi:

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu

Eğer BIOS'ta "Secure Boot", "Fast Boot" gibi kısımları kapatabiliyorsan tamamen, tahminim odur ki seni normal Grub ekranı karşılar. Yok, benim gibi kapatamadıysan yukardaki maddede anlatılan Boot-Repair uygulamasına yönelmelisin. Kendisi Grub'u güncelleyecektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ebubekirs

2. Düzenlemenize göre şu durumda Ubuntu açıldı mı ? Grub menüsünden Ubuntu'yu seçip başlangıç yaptım demişsiniz.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

heartsmagic

İletileri düzenlemek yerine de yeni bir ileti geçersek daha önce başlığa gelip bakanlar da gözden kaçırmamış olur.

Symphsodon

@ebubekirs Evet, GRUB kurulumu yaptıktan sonra Ubuntu'yu açtım. :)

@heartsmagic Arka arkaya ileti yazarak flood yapmak istememiştim o yüzden düzenleme yaptım ama siz de haklısınız. Ben düzenleme yaparken siz ilk yorumu atmışsınız o yüzden fark edemedim sizin yorumunuzu. Neyse. :)

Ubuntu kurulum sayfasından "Try Ubuntu" seçeneğini seçip sistemi açtım ardından buradaki (http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0) işlemleri uyguladım ve bilgisayarı yeniden başlattım, GRUB ekranı açıldı. Ayrıca BIOS ayarlarında Fast/Secure Boot özellerini kapattığım halde GRUB ekranı çıkmamıştı karşıma.

heartsmagic

Şu an sorun yok sanırım? Eğer öyleyse lütfen: cozuldukonusu
Eğer sorun varsa ben meseleyi çok yanlış anlıyorum demektir :)