[Çözüldü] Wubi ile Ubuntu 12.04 Kurulum - 0xc000007b Hatası

Başlatan beamazing, 11 Ekim 2013 - 21:32:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beamazing

Merhaba.
Asus marka notebook'um var. Windows 8 Single Language işletim sistemi kullanıyorum. Disk yönetimi yardımı ile harddisk'te 80 GB'lık bir alan oluşturdum.
Kendi web sitesi üzerinden Ubuntu 12.04 LTS sürümünü indirip oluşturduğum bölüme kurdum. Ardından bilgisayarı yeniden başlattım fakat işletim sistemi olarak Ubuntu'yu seçtiğimde siyah ekranda, 0xc000007b hatası ile karşılaşıyorum. (Aynı işlemi Wubi - Windows Installer ile de gerçekleştirdim, sonuç aynı.)
Windows'u seçtiğim takdirde sistem açılıyor. Ayrıca Windows'ta ciddi bir yavaşlama söz konusu.
İnternette biraz araştırdım, bazı öneriler mevcut fakat işe yarayıp yaramadığı belirtilmemiş. Daha önce bu sorunla karşılaşmış ya da çözümü bilen birisi varsa yardımınızı bekliyorum.

(En son BIOS menüsünden Secure Boot'u kapatmayı denedim ancak sonuç alamadım.)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Ekim 2013 - 11:26:44

Ubuntu'yu USB disc şeklinde UEFI modunda sorunsuz kurdum (çok şükür).

Yalnız şimdi de şöyle bir durum var;
BIOS menüsünde önceliği Windows olarak seçersem  Windows/Ubuntu seçme ekranı gelmiyor. Bunun için ne yapabilirim? 
Ayrıca Windows hala çok yavaş. Sistem geri yükleme yaptım 5 gün öncesine, fark yok.

heartsmagic

BIOS menüsünden Windows'u öne çekmek derken ne demek istiyorsun? İşletim sistemleri öne çekilmez, en fazla başlangıç aygıtları öne çekilir.
Windows tarafındaki yavaşlığın Ubuntu kurulumu ile ilgisi olmasa gerek. Birbirini etkileyen şeyler değil bunlar. Tek fark diskin yapısı olmuştur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

beamazing

Haklısınız. Fakat Wubi Windows Installer (2.5 MB) ile kurmayı denedikten sonra bu yavaşlama oldu.  Windows'ta sistem geri yükleme, disk temizleme ve disk birleştirme yaptım, fark yok.

Bahsettiğim şey paylaştığım görseldeki gibi. Priority öncelik olarak biliyorum o yüzden öyle dedim, hatam varsa kusura bakmayın.
Bu problemi şu şekilde çözdüm:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=36478.msg439180#msg439180

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

@beamazing, başlığın ilk iletisini düzenleyerek durum bildirimi yapma, son iletisine ekle olup biteni. Ben tesadüfen gördüm örneğin kurulum yapıldığını, yoksa o yönde konuşmaya devam edecektim.

Öncelikle şu başlangıç sıralaması konusundaki eksiğimi dile getireyim. Şu yeni UEFI muhabbeti ile bu türde şeyler de oluyormuş demek ki.
Windows konusuna dönersek, daha önce de söylediğim gibi WUBI ile olsun olmasın sistemin yavaşlamasıyla bir ilgisi olmamalı. Kaldı ki WUBI ile kurulan veya kurulmayan Ubuntu rahatlıkla silinebilir sistemden. İkisi ayrı ayrı çalışıyor bu sistemlerin, birbirlerini yavaşlatmaları gibi bir durum söz konusu olmamalı. Diskte vs. bir arıza olmuştur da bir ihtimal öyle.

Önceliği Windows'a verirsen önyükleyici Ubuntu'yu barındırmadığı için haliyle Ubuntu'yu açamazsın. Orada önceliğin Ubuntu'da olup, Ubuntu'nun önyükleyicisinde yani Grub'da Windows'un yer alması gerekiyor. Sende durum nasıl?

beamazing

Ben aslında yeni mesaj olarak yazmıştım ancak sistem mesaj tekrarı olarak algıladı ve otomatik olarak birleştirdi.

Evet doğru söylüyorsunuz. Ayrıca Ubuntu forumunda Windows problemlerimle başınızı ağrıtmaya hakkım yok. Yine de ilginiz için teşekkür ederim.

Şu anda Ubuntu'nun önyükleyicisi (Grub) ile iki işletim sistemine de sorunsuz erişim yapabiliyorum. Eskiden Grub ile Windows'a girerken aldığım hatayı bir önceki mesajımda yazdığım linkte anlatıldığı şekilde çözdüm.

heartsmagic

Birleştirme tarihini değil de, düzenleme tarihini görmüşüm. Üzerinden 1 gün geçmezse iletiler birleşiyor, doğrudur.
Sorununun kalmamasına sevindim, etiket için de teşekkür ederiz.

Sorun kesinlikle bizim taraftan kaynaklanıyorsa seve seve yardımcı olmaya çalışırız, tabi elimizden geldiği kadar. Sorunu tespit edebilirsen tekrar bu başlığı açtırabilirsin, ancak dediğim gibi sanmıyorum yavaşlığın bizim taraftan kaynaklandığını.