[Çözüldü] Uçbirimde parola yazıyorum ama görünmüyor

Başlatan cepyusuf, 13 Ekim 2013 - 19:43:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cepyusuf

Arkadaşlar ubuntuya yeni geçtim ve bir problemim var. Uçbirimi açtığım zaman her ne komut yazarsam yazayım benden bir şifre istiyor. Ama sıkıntı şu ki "[sudo] password for " yazısı geldikten sonra uçbirime hiçbir karakter girişi yapılamıyor. Yani ne harf yazabiliyorum ne sayı. Bu yazı ekrana gelmeden önce * her şey yazılabiliyor ama bu gelince yazılmıyor.
** Bu konuyu yabancı siteler dahil bir çok yerde araştırdım bu forumda da araştırdım ama benimkiyle aynı sorunu yaşayan kimse yok, dolayısıyla çözüm yazanda yok. Lütfen yardımcı olun
Selam ve dua ile ...

ebubekirs

O kısımda şifrenizi girerken göstermez ancak girdiğiniz değeri işleme alır. Siz şifrenizi yazıp enter'a basarak devam edin.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

heartsmagic

Ayrıca:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=142.0

Oradan bir başlık:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2488.0

Not: Başlığın ikinci kısmı yeni eklendi, fakat içeriğe dokunulmadı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cepyusuf

Acemiler için ilk durak kısmını zaten sık sık ziyaret ediyorum çok teşekkür ederim cevabınız içinde. Fakat şimdide ben root şifresini bilmiyorum, sudo passwd root kodu ile yeni şifre oluşturmak istediğimde "Sorry, try again" şeklinde uyarı alıyorum. Nasıl çözeceğim bunu ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ekim 2013 - 23:18:24

Hallettim arkadaşlar çok teşekkür ederim sağolun :)
Selam ve dua ile ...

tlg

Şifrenizi yanlış girdiğinizden kaynaklanıyor.

heartsmagic

@cepyusuf, normal şartlar altında root parolası atamana gerek yoktur. Yönetici hakları için sudo kullanabilirsin uçbirimde. Arayüz tarafında zaten bir uygulama yetki gerektiriyorsa senden yine parolanı ister. Burada sorulan parola root parolası değil, senin normal kullanıcı parolandır. Zira, ilk oluşturulan kullanıcı yönetici yetkisine sahiptir.

Umarım root kullanıcısına parola atarken ne yaptığının farkındasındır. Eğer kafandaki sorular açığa kavuştu ve sorununu çözdüysen:
http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi

cepyusuf

Kardeşim çok teşekkür ederim bu konuda aklımdaki tüm sorular halloldu aslında çözüldü yazabilirim, ama başka bi sorum olacak, buna çözüldü yazıp yeni bir konumu açayım yoksa burdamı sorayım ne dersin? çünkü windowsum açılmıyor :(
Selam ve dua ile ...

heartsmagic

Konu farklı olduğu için başka bir konudan devam edelim. 

Not 0: Ben şu saatten sonra olmayabilirim, sen konuyu açar tüm ayrıntıları verirsin. 
Not 1: Konu açmadan önce mutlaka forumda arama yap, açık bir başlık varsa orada dile getir sorununu. Yoksa yeni bir başlık açabilirsin elbette.

cepyusuf

Selam ve dua ile ...