Ubuntu kurmak istiyorum

Başlatan arayışta, 22 Eylül 2013 - 00:23:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

arayışta

Öncelikle merhaba arkadaşlar .

Şu an bilgisayarda windows 7 kurulu .Benim laptop tam bir sorunlu dell inspron n5110 arkadaşlar sorunlarım ne alalı 1 yıl oldu ve .Bazen wifi gidiyor .Simge gidiyor .Bilgisayar açıldıktan 10 dk sonra normal işleri yapabiliyorsun 10 dk 'da kendine geliyor .Yani aşırı bir kasma var 1 ay önce format attım sorun halen aynı .Oyun felan oynamam.Video izlerken bazen ses felan gidiyor . Napalım idare ediyoruz.

Şimdi arkadaşlar beim bu bilgisayara ubuntu kursam bu sorunlar düzelirmi .Peki bilgisayarda ben ne yaparım

- youtube şarkı dinlerim
- video indirirm (idm ile )
- facebook ninja fruit oynarım
- haber siteleri , mailler
- maç izlerim , film.

Yani yaptıklarım bu kadar ben facede ninja oynarken bile kasıyor ve her defasında hata alıyorum .

Arkadaşlar yukarıda yaptıklarım bunlar acaba ubuntu kursam driver konusunda ve bu yapacaklarım konusunda bir sorun yaratırmı ?

Oyun felan oynayan birisi değilim.

Umarım cevaplarsanız .Saygılarla esenlikle kalın

Lock

Kurulmadan donanımları tanır veya tanımaz denilemez.Yüksek ihtimalle sorun çıkmaz ama çıkma olasılığı vardır.Linux beklentilerini karşılayabilir.Deneyip gör derim.

empax

Bilgisayarınızın modelini sağ üstteki arama bölümünde araştırırsanız ne gibi sorunlarla karşılaşmış ve nasıl çözülmüş, bunlara bakarak az çok fikir edinebilirsiniz. Arama sonuçlarına bakılırsa çözümü olmayan donanımsal bir sorunla karşılaşmayacaksınız.
Bilgisayarınızda çift ekran kartı var sanırım? Bunun için anahtar kelimeleriniz, Optimus ve Bumblebee. Ne manaya geldiklerini öğrenmek için forumda ufak bir arama yapmanız yeterli olacaktır.
Ekran kartı kurulumu için bir örnek; [Çözüldü] dell inspiron n5110 için nvidia kurulum sorunu
Daha önce Linux deneyiminiz yok sanırım, verilen kod satırları gözünüzü korkutmasın aksine işleri kolaylaştırır. :)

Ayrıca belirttiğiniz yapacaklar(film,müzik,flash oyun vs.) kısmında bir sorun yaşamazsınız. Kurulum anlatımlarını da incelemeniz sizin faydanıza, varsa yedeklediğiniz verileri kaybetmemek adına.
Kolay gelsin. :)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|