Java Pointer ve Ofset bulma

Başlatan fghty, 02 Eylül 2013 - 01:41:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fghty

Java uygulamasının pointer ve ofseti bulunabilir mi? Ayrıca java ile pointer ve ofset bulunabilir mi? Bu konuda bilgisi olan var mı?

WhiteScars

Javada pointer kavramı yoktur. Eğer bahsettiğin C tipi pointer ise
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

sem

Soruyu açar mısınız;

Java uygulamasının pointer ve ofseti bulunabilir mi? : Burada sorduğunuz, Java Sanal Makinesinde çalışan bir uygulamanın, fiziksel bellekteki adresi bulunabilir mi diye mi soruyorsunuz? Yani Java VM ve sistem ile ilgili bir soru olarak algılıyorum?

Ayrıca java ile pointer ve ofset bulunabilir mi?  : Burada sorduğunuzu ise Java dili uygulama yazarken yaratılan nesnenin, bellekteki  adresini kod içerisinden  tespit etmek mümkün mü diye soruyorsunuz olarak algılıyorum?

İlk soruyu doğru anladıysam bilgim yok. İkinci soru ise yapmak istediğiniz işleme göre değişir. C deki göstericiler ya da C++ taki göstericiler ya da referanslar gibi, örneğin metoda parametre aktarımı sırasında bellekten ve hızdan kazanayım ve nesnesi bellekteki referansı ile aktarayım diyorsanız sorunun cevabı değişik, ya da örneğin adres aritmetiğine göre nesneler, dizi elemanları arasında geçiş yapayım gibi bir planınız varsa değişik olacaktır;

Javada basit türler dışında (primitive dedikleri int, char, short vs...) tüm sınıf nesneleri zaten referans olarak aktarılıyorlar. Bu nedenle, ilk baştaki durumu Java'nın yapısı gereği varsayılan olarak yapmış oluyorsunuz. 

İkinci durum için ise, bildiğim kadarı ile C/C++ taki gibi doğrudan adres işlemlerine dayanacak şekilde gösterici erişimi yok.

int *dizi1 = ...
...
...
...

int  *dizi2 = dizi1 + (sizeof(int) * 2) dediğinizde (sözdizimini kontrol etmedim), sizi dizi1'in 2. elemanına götürecek bir yöntem yok diye biliyorum.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?