[Çözüldü] ubuntu kurulum hatası

Başlatan orhanalkan, 11 Eylül 2013 - 22:28:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

orhanalkan

Arkadaşlar windows7 64 bitle beraber son sürüm olan Ubuntu 13.04 (Raring Ringtail) kurmaya çalıştım daemon tools ile

c:\users\orhan\appdata\local\temp\wubi-13.04-rev279.log diye yazıp hata verdi .

denediğim türler ubuntu ve mint hepsinde bu hatayı veriyor acaba nedenki ?

hata ismi : substring not found

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Eylül 2013 - 12:19:21

Zannedersem cevap gelmediğine göre bu sorunun çözümü yok teşekkürler ubuntu türkiye.

heartsmagic

Üzerinden henüz bir gün bile geçmemiş, biraz daha sabır lütfen. 13.04 ve Wubi konusu sıkıntılı olabilir. Artık geliştiriciler de önermiyor ve etrafta eğer illa Wubi ile kurulum yapılacaksa 12.10 kurulup üzerine yükseltme yapma önerilmekte.

Benim önerim ise hiç bulaşmadan doğrudan gerçek kurulum yapmak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

siberoloji

@orhanalkan;
13.04 iso dosyası daemon tools ile açabilirsiniz ancak çalıştırıp kurmaya uygun değildir.
Mutlaka windows yanına kuracaksanız,
Onun yerine Virtualbox ile sanal sürücü oluşturup kurabilirsiniz.
Hata vermesi normal çünkü 13.04 sürümünden itibaren ubuntu wubi kurulumunu desteklemiyor.

orhanalkan

Ben usbye yükleyecem şu an  tek hard diskte 407 gb ta windows 7 64 bit kurulu  ham ayrılmış  58,59 gb var ve ben bu 58 gb lığa yükleyecem  bakmadığım  video  bakmadığım resimli anlatım kalmadı

anlatılan dersleri tüm hazırlayanlar sanal sürücüye boş sıfır harddiske yapıyor amenna sağolsunlar lakin  klavye seçimi vs onları geçince şu harddisk meselesi önümüze gelince  sadece 1 harddisk gözüküyor

işte işin zor tarafı ve tedirgin eden kısmı burada başlıyor  nere seçilip nasıl  /  kısmına  kaç mb verilecek ve  neresi swap olacak  yani nereye bağlayacaz  esas mesele ve sıkıntı burda başlıyor.

Tek ricam sizlerden resimli veya video farketmez  tek harddisk olan bilgisayarlarda nasıl kurulum yapmalıyız ?

Saygılarımla.

siberoloji

@orhanalkan;
şu an windows 7 kullanıyorsunuz,
hard diskinizin 407 gb bölümü windows ve 58~ gb bölümü ayırılmış kısım.
Siz ubuntuyu bu 58~ gb bölüme kurmak istiyorsunuz.
Bu sorulara tane tane ve noktalama işaretleri kullanarak cevap verin lütfen size yardımcı olalım.
Ancak mesajınızın ilk cümlesinde
Alıntı YapBen usbye yükleyecem
diyorsunuz. Tam olarak elinizdeki malzeme ve yapmak istediğinizi anlayalım beraber devam edelim... ne dersiniz?

orhanalkan

Efendim ubuntu  isoyu dvd olmadığı için usb ye boot ettim

bilgisayarımın kasasında tek bir harddisk var  birimi küçült deyip 2 ye böldüm

bunu yapınca  windows 7 yüklü alan 407 gb kaldı  biçimlendirilmemiş alanda 58 gb olarak kaldı

ben usbye boot ettiğim ubuntu 13.04 sürümünü  bilgisayarımın o biçimlendirilmemiş olan 58 gb alana kurmak istiyorum.

--------------------------------------------------

Not  : boot ettim usb ye ve açtım  türkçeyi seçtim  13.04 kur seçip enterlediğimde

[6.930601] Kernel panic - not syncing : VFS Unable to mount root fs on unknown-block (0,0)

diye siyah ekranda bir yazı geldi

siberoloji

USB ile bilgisayarı açtığınızda Kur yerine DENE seçeneğini işaretlediğinizde Çalışan/Live Ubuntu işletim sistemi yükleniyor mu?
Yükleniyorsa oraya girip, masaüstündeki Ubuntu kur seçeneğini deneyebilirsiniz.

orhanalkan

Hallettim teşekkür ederim iyi forumlar.

siberoloji

orhanalkan

Alıntı yapılan: siberoloji - 12 Eylül 2013 - 20:57:52
Konuyu etiketler misiniz?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0
Etiketledim ben ve diğer herkese yardım ve destek gösterdiğin için minnettarım sağolasınız.