C++ İle Kolay ama düşündürücü proje

Başlatan cebecifaruk, 29 Eylül 2013 - 11:39:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cebecifaruk

Herkese iyi günler.
İlk önce projeyi anlatıyım. Projem mobil platformlar için linux u configure edip mobile uygun bir işletim sistemi yapmak.Şuan projede masaüstü platformu paneller gibi bir çok bileşeni configure ettim fakat bildiğiniz gibi bütün telefonlarda bir uygulama başlatıcı (Launcher) vardır. Bende şuan Launcher yazmak için girişimlere başladım. Fakat hangi kütüphaneleri kullanmam gerektiği konusunda biraz kararsızım.

Launcher biraz ileri düzey grafik kullanacak. İphone tarzı bir launcher var aklımda. Launcher sayfalardan oluşup her sayfada belli sayıda uygulamalar var. Bu uygulamaların alt kısımlarında İsimleri ve her uygulamanın sağ üst köşesinde bildirim sayısını bildiren sayılar yazacak ( Fotoğraftaki en sol alt köşedeki Phone gibi).

Doğal olarak böyle bir projede hangi kütüphaneyi kullandığım çok önemli. Ayrıca mobil platform özellikleri düşük olacağından C++ gibi derlenen hızlı bir dil kullanmalıyım.Grafikler üst düzey olacağı için SDL gibi bir kütüphane düşündüm fakat o kütüphane genellikle oyun yapımlarında kullanılıyor.

[] Sizce nasıl bir kütüphane kullanmalıyım ?
[] Sdl tarzı bir kütühane mi olmalı yoksa bu anlattığım projeyi Gtk+, Qt gibi gui ler ile yapabilirmiyim?

cebecifaruk

altandal

keşke bilgim olsada yardım etsem.Mobil aygıtlara merakım ve uygulamalra merakım var.Yardım edimiyorum ama çalışmalarınızı takip edeyim bari..kolay gelsin:)

endryz

QT'nin 5.2 versiyonunda resmi olarak Android ve iOS desteklenecek, mobil yönü daha da güçlenecek böylece. 5.2 şuan alfa aşamasında. Onu inceleyebilirsin. Daha önce QT ile mobil uygulama geliştirmedim fakat QT ile epey haşır neşir oldum ve QT'nin neler başarabildiğini gördüm  ;D O açıdan yapılabileceğini düşünüyorum.

http://doc-snapshot.qt-project.org/qt5-stable/ios-support.html
http://doc-snapshot.qt-project.org/qt5-stable/android-support.html
0: her türlü amaç için yazılımı çalıştırma özgürlüğü.
1: yazılımın nasıl çalıştığını inceleme ve kendi gereksinimleri doğrultusunda değiştirme özgürlüğü.
2: yeniden dağıtma ve toplumla paylaşma özgürlüğü.
3: yazılımı geliştirme ve gelişmiş haliyle topluma dağıtma özgürlüğü.

cebecifaruk

mrtAkdeniz

Linuxun mobil için konfigre edilmiş haline Android demiyor muyuz zaten?!

heartsmagic

Alıntı yapılan: mrtAkdeniz - 06 Ekim 2013 - 23:24:55
Linuxun mobil için konfigre edilmiş haline Android demiyor muyuz zaten?!

Gerçek anlamda soruyorsan hayır, Andrid Linux'un mobil haline denmiyor. Kendisi ayrı bir proje, tabi temeli Linux orası başka.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.