Wubi yüklemesinden sonra hata.

Başlatan seceylan, 04 Eylül 2013 - 21:09:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

seceylan

Merhabalar,

Forumda yeniyim, yanlış bölüme konu açtıysam özür dilerim.

Aldığım hata şu yöndedir. Ubuntu 'yu windows ortabında wubi.exe üzerinden kurduktan sonra bilgisayar yeniden başlıyor, daha sonra ubuntu kuruluma geçmeden "No root file system is defined. Please correct this from portitioning menu." şeklinde hata alıyorum. Çeşitli forum sitelerinde bunu araştırsamda, swap ve root bölümü ( / dizini) olmadığı için böyle bir hata verdiği belirtiliyor. Ancak eski bilgisayarımda wubi üzerinden kurulum yaparken hiç böyle bir problem yaşamadım kurdum kullandım. Yeni laptop alınca ve wubiden kurulum yapınca böyle oldu. Bu konuda daha önce problem yaşayan, çözen bir arkadaş varsa bana yön vermesini rica ederim. Herkese şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

Sistem 13.04 mü? 13.04 için WUBI desteği kalkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

seceylan

Evet kullandığım 13.04 ancak, eski bilgisayarımda da 13.04 versiyonunu kullandım problemsiz olarak kurdum. Şuan ki laptop 'ta bu sorundan muzdaribim.

heartsmagic

Peki Windows üzerinde artık Wubi nereye kuruluysa bir Ubuntu dizini oluşmuş mu?
Açıkçası Wubi sonlanmadıysa sanırım sonlanacak. Elimizi kolumuzu bağlayan sorunlar olabiliyor ara ara, mümkünse gerçek kurulum yapabilirsin.

seceylan

Wubi herhangi bir dizin oluşturmamış.
Wubi sonlanıyor, restart etmemi istiyor bende restart ettiriyorum sonuç aynı. En son dediğiniz gibi yaptım. Gerçek kurulum yaparak komple laptop'ıma ubuntu 14.03 ver. kurulmuş oldu.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

heartsmagic

Rica ederiz. Wubi dizin falan oluşturmuyorsa kurulum başında sorun var demektir. Belki Wubi için farklı yollar denenebilirdi ancak gerçek kurulum en temizi.
Konuyu etiketlemeden kapatalım o hâlde.