Nvidia 319.32 optimus çalışmıyor

Başlatan Yedionbir, 18 Eylül 2013 - 17:49:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yedionbir

1 saat kadar önce 12.04.3 kurdum ve 12.04.2 de gelmeyen ek sürücüler uyarısıyla karşılatım, birkaç ay önce haber olan optimus linux desteği geliyor haberi sanırım uygulama girdi diye düşünüp önerilen 319.32 sürümünü kurdum fakat daha önce bumblebee ile 40-45 arası olan sıcaklık şuan 55-70 da gt630m kullanıyorum acaba ek sürücülerde çıkan bu sürüm optimus desteği yokmu? veya benim mi optimusu aktif/pasif yapmam gerekli.

kurulumdan sonra çıkan güncellemeden ve  ek sürücülerde çıkan sürücüyü etkinleştir butonuna basmaktan başka bir iş yapmadım

çekirdek : 3.8.0.30 kart : GT630M

if

@Yedionbir, bumblebee'yi kurddunuz mu?

Yedionbir

hayır 319.32 in optimus desteği olduğunu düşündüm şuan halen kurulu değil bumblebee

if

319.32'nin optimus desteği olduğunu nerden okudunuz? Ben öyle bir şey görmedim.

Yedionbir

if

Çalışması içing erekenler:
Alıntı YapTo be able to make use of the initial Optimus support in the latest Nvidia Linux graphics drivers, you'll need Xorg 1.13 or higher, xrandr command line utility version 1.4.0, a custom xorg.conf configuration which you can find in the drivers README, Linux Kernel with CONFIG_DRM enabled and the appropriate driver interfaces present (more on that, in the same README) and obviously, an Optimus-based laptop.

Hemen altında bu özelliğin Ubuntu'da henüz çalışmadığını söylüyor:
Alıntı YapFor now, the latest Nvidia 319.12 beta drivers don't work in Ubuntu by default, not even in Raring, because while Ubuntu has RandR 1.4, the xrandr command line utility version is 1.3.5. Furthermore, I'm not sure if the Ubuntu Kernel supports it (see above).

Ninoslayer

319.32 ide optimus desteği var ancak tam bildiğimiz optimus değil. Nvidia ekran kartı sürekli olarak çalışıyor. Ubuntu 12.04.3'te bunu kullanabilirsin.
sudo apt-get install nvidia-319 nvidia-prime
Burdaki nvidia-prime paketi aslında senin elle yapabileceğin /etc/X11/xorg.conf dosyasını oluşturuyor ve lightdm'nin ayarları ile oynuyor. Yani aslında bunu kullanabilmen için lightdm kullanman lazım. Ubuntun türevleri lightdm kullanmıyor aklında olsun.
ile kolayca kurabilirsin. Ancak şu hali ile çok büyük sıkıntılar mevcut. İkincil monitor çalışmıyor çalıştırmanın bazı yolları varmış ancak xorg.conf ile oynamak lazımmış. Bir diğer sıkıntı birincil monitorde çözünürlük değişikliği yaptığında oturum açma ekranına geri dönüyor yani çözünürlüğü değiştiremiyorsun. Bunlara ek olarak bende arada donmalarda yapıyordu. Ctrl+Alt+f1 Ctrl+Alt+f7 yapınca geri geliyordu. Sende vediğim kod ile deneyip sonuçları buraya yazarsan sevinirim. Ubuntu 12.04.3'te bu kodla direk olarak kuruluyor. Ancak daha önceden bumblebee yüklediysen
sudo apt-get purge bumblebee
komutu ile bumblebee'yi silmen gerekir.