kişiselleştirilmiş lubuntu

Başlatan sates52, 09 Ağustos 2014 - 13:04:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sates52

Arkadaşlar,

Elimde 20 civarı p4 makine var. Bir tane makineye lubuntu kurduktan sonra  yine o makineye, filezilla, skype ve skype recorder programı kurdum. Daha sonra bu kurulumu bir tane iso dosyası  yapıp, usb ye atıp, diğer 19 pc me de kurmak istiyorum. ( filezilla, skype ve skype recorder kurulu olarak).

Varolan pc  deki lubuntu yu kurulu harici uygulamalarım ile birlikte nasıl sağlık bir şekilde iso yapabilirim . Bu isodiğer makinelere kurulum için usb ye atılıp kullanılacak.

sates52

Arkadaşlar,

Elimde 20 civarı p4 makine var. Bir tane makineye lubuntu kurduktan sonra  yine o makineye, filezilla, skype ve skype recorder programı kurdum. Daha sonra bu kurulumu bir tane iso dosyası  yapıp, usb ye atıp, diğer 19 pc me de kurmak istiyorum. ( filezilla, skype ve skype recorder kurulu olarak).

Varolan pc  deki lubuntu yu kurulu harici uygulamalarım ile birlikte nasıl sağlık bir şekilde iso yapabilirim . Bu isodiğer makinelere kurulum için usb ye atılıp kullanılacak.

karakartala

sates52

bu masaüstündeki iso istediğin paketleri ekleyip, çıkartarak bu işe yapıyor. Benim hazır kullandığım (skype, filezilla, skype recorder barındıran) lubuntumu iso yapmam lazım.

Bu tam işime yaramaz incelememe göre.

neynefes

karakartala

sates52

ilkini açtıktan sonra daha doğru bir yere açmak iyi olur diye düşündüm. Burayı da silmeyi unuttum. Afedersiniz.

sates52

remastersys
lubuntu 1404 de çalışmıyormuşp

bytan

Bu gibi durumlarda ilk iletini düzenleyerek başlığın taşınması isteğini belirtebilirsin. Zaten gördüğümüz zaman başlığı daha uygun yere kendimiz de taşıyoruz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

neynefes

@karakartal'ında dediği gibi Clonezilla bu konuda ideal. Eğer lan üzerinden elinizdeki 20 bilgisayar arasında bağlantı sağlarsanız Clonezilla Server sürümüyle eş zamanlı olarak her bilgisayara kurulum yapabilirsiniz. Bağlama imkanınız yokda Clonezilla live ile bu işi tek tek halledebilirsiniz.

Not: Bilgisayarların lan üzerinden boot edilebilir olduğundan emin olun.

sates52

bu konuda teamviewer ile bize destek olup kurulum yapacak arkadaşlar cepten beni arayabilir mi?

0555 624 24 49
Savaş Ateş

neynefes

Hocam mümkünse takıldığınız adımları burdan yazın yardımcı olmaya çalışırız. Bu sayede herkes öğrenmiş olur.

sates52

virtual box üzerinden img diye bir klasör oluşturdum usb üzerine. Bu klasörde 10-15 dosya mevcut.

Sonrasında yeniden clonezilla çalıştırıp, restore yapacağım ama yukarıdaki 11 adıma gelince, restore parts çıkmıyor, saveparts geilyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Ağustos 2014 - 16:06:18

@neynefes ,

Bu konuda  tecribeli isen, telefonun yazar mısın özelden. Gekirse ücret karşılığı destek alalım senden. Sonrasında da takıldığımız adımları, buradan paylaşırım.

neynefes

sates52

-Sisteme bağlı olan tüm disklerin listeleneceği bu ekranda sistem imajınızın oluşturulmasını istediğiniz diski yani sisteme harici olarak bağladığınız diski seçiniz.

bu alanda bende   (restore ederken)

vbox harddisk (restore edeceğim)
flash disk (kaynak dosyaların olduğu yer)

çıkıyor.

Restore işlemi için hangisi seçip ilerlemeliyim.

neynefes

Virtual box konusunda yeterli bilgiye sahip değilim. Harici bir aygıt ekleniyor mu Sanal sisteme bilmiyorum.

sates52

usb yi harici olarak ekliyorum ve görüyor clonezilla

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Ağustos 2014 - 20:31:34

usb ye imajı atmak istersem

-Sistem imajını almak için "device-image" seçeneğini seçiniz.

Eğer sistem imajınızı direk farklı bir diske yazmak istiyorsanız "device-device" seçeneğini seçmeniz gerekir.

device-device seçeneğini mi seçmeliyim kesinlikle?

pars bilisim

clonezilla'da zorlanırsan Acronis deneyebilirsin live CD özelliği mevcut ve Lİnux sistemleri tanıyor.Clonezilla pek güven olmuyor aldığım yedeği birkaç kez yükledikten sonra çalışmamaya başlamıştı

sates52

clonezilla da restore edeceğim makinede windows kurulu.

Partionları görüyor ancak restore etmiyor. Sanırım fdisk benzeri bir işlem lazım. Clonezilla yapıyor mu bu işi? Beginner mode yerine advanced modda var mıdır bunun bir ayarı?

Kuracağım makinedeki partition windows ntfs partitionu ve kaynaktan daha büyük kapasiteye sahip. Nasıl çözerim  bunu?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Ağustos 2014 - 11:55:56

ayrıca localde imaj aldığım part sda1 diğer tarafta ise sda3 e kurduğumda hata veriyor. Hata aynı partition isimlerinin olmaması mı? eğer öyleyse nasıl çözerim?

heartsmagic

@sates52, derdini, ne yapmaya çalıştığını biraz daha net anlatmalısın. Başlığa şöyle bir bakınca kafam karıştı benim. Tamam elde bir sistem var, diğer tarafta makineler var. Eldeki sistemi diğer makinelere basman gerekiyor.

Virtualbox işin neresinde? Neden kullanılıyor?
Tüm makineler aynı mı? Disk yapısı vs?
Yedeği nasıl alacaksın? Harici diske mi, dahili diske mi?

Ana kaynaktan belgeler:
http://clonezilla.org/show-live-doc-content.php?topic=clonezilla-live/doc/01_Save_disk_image
http://clonezilla.org/show-live-doc-content.php?topic=clonezilla-live/doc/02_Restore_disk_image
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sates52

bir çok yeri hallettim,

2 sorunum kaldı.

1. si

A makinesinden imaj alıyorum. sda1 in imajını alıyorum usb ye.

sonrasında farklı makinenin sda3 üne kurmam lazım. Ancak hata alıyorum. Hedef makinenin de sda1 olmasılazım sanırım. bunun ayarını nasıl yapabilirim.

heartsmagic

Linux tarafında isimlerindirmelerin önemi olmamalı, ancak Clonzilla için fazlaca tecrübem olmadığı için net konuşmak istemiyorum. Aldığın hatada tam olarak ne diyor buraya bir geçebilirsen daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olmaya çalışacaklardır.

Benim kaynaklarda gördüğüm doğrudan diskin kopyasının alındığı sda gibi, haliyle bölüm falan yok ortada. Sende nasıl bölüm oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.