Kabuk için yazdığım bir uygulamayı Python'a geçirmek istiyorum

Başlatan rigormortis93, 30 Temmuz 2013 - 03:10:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rigormortis93

Bi program yaptim. Ama ubuntuda terminali kullanarak. Python ile degil yani. Mesela fare kontrolu icin xdotool komutunu kullandim. Simdi ben bu commandlari pythondada kullanabilir miyim? İstegim gorsel bi icerige sahip windowstada calisabilen bi program yapmak. Yardimlarinizi bekliyorum :)

egcodes

O kullandığın komutların windows versiyonu varsa ancak.
1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

Jey@Nfer

konu başlığıyla soru başka şeylerden bahsediyor :)
py uzantılı dosya oluşturmak derken heralde python betiği yazmaktan bahsetmek istiyorsun
xdotool sistem komutunu pythonda system modülüyle birlikte kullanabilirsin
ancak bu komut linux içindir windows içinde çalışmaz
görsel içeriğe sahip dersen ya pygtk , pyqt, tkinter seçeneklerini incelemeni tavsiye ederim
ama önce , programın ne yapacağını kesin biçimde belirleyip ona göre hareket et derim, kafanda netleştirdiken sonra tekrar sorarsan
hem senin için hem de sana yardım etmek isteyenler için daha kolay olur.
Hırs , azim , tevekkül ...

www.mehmetvahit.net

rigormortis93

windowsta calısması o kadar sıkıntı değil. olmasada olur. ama ben daha hiç python bilmiyorum. algoritma olusturmayı biliyorum. hatta programın her adımının algoritması su an hazır durumda. ama pythonda kodlara hakim değilim. mesela bi dongude eger olmazsa adım 2 ye don olursa 7 e git filan nasıl dicem bilmiyorum

furkankalkan

Python ile kabuk kodları çalıştırabilirsiniz. [os.system]
Döngüler, şartlar falan için manuale bakabilirsiniz. Satıra gitme [GO TO] Pythonda yoktur, onun yerine fonksiyonlardan gidebilirsiniz. Ha bir de Python un gıcıklığı identation hatası vardır ki saç baş yoldurur. Bence bash scriptle yapılıyorsa pythona gerek yok. (Windows sahasında işinizi gorebilecek bir python kütüphanesi bulamadığınız sürece.)
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

rigormortis93

peki hem windowsta hem ubuntuda calısabilecek bi program yapmam mumkun mu? yapacagım program internetle ilgili. mozillayla butunleşik. yeni fonksiyon ve komutlar ekleyebileceğim bana ozel bi mozilla yapmam mumkunmu? python olmazsa baska yapabileceğim bir yol var mı?

ek not : algoritma olusturmayı cok az biliyorum. bi ay matlab egitimi gormustum. ama bunu yapabilem mumkunse öğrenirim. Ama yol gosterin. Su an Neye bakcagımı bilmyorum cunku