Ubuntuya yeni başladım

Başlatan WoodLove, 12 Temmuz 2013 - 17:01:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

WoodLove

anladım. bu sorunu bile çözemiyoruz . Neyse sağlık olsun :)

okkangal

sana daha önce yazdığım iki linki okumuş olsa idin bulurdun programın nereye kurulu olduğunu nereden bulacağını :)  Neyse windowsta komuttan hareket et araştır bakalım azcık , neymiş ne değilmiş ....  

WoodLove

kaz kafalıyım işte naparsın usta :) gerçekten teşekkür ederim bu konuya yazanlarıda yardımcı olmaya çalışanlarıda.2-3 günde baya ilerleme kaydettigimi düşünüyorum :)

karakartala

Alıntı yapılan: WoodLove - 13 Temmuz 2013 - 12:40:21
kaz kafalıyım işte naparsın usta :) gerçekten teşekkür ederim bu konuya yazanlarıda yardımcı olmaya çalışanlarıda.2-3 günde baya ilerleme kaydettigimi düşünüyorum :)
Yukarıdaki mesajlarda ustalardan biri söylemiş. Galiba arada kaynamış. İngilizce bilginiz hangi düzeyde? İleri düzey İngilizce bilmeden söylediklerinizi yapmak çok zor. Ayrıca Ubuntu yerine Kubuntu kursaydınız belki alışmanız biraz daha kolay olurdu.
Not: "kaz kafalıyım işte naparsın usta" diyerek duygu sömürüsü yapmayın. :D Araştırmadan forumdakiler bana söylesin diye bekliyorsunuz. 8)

arche

hoşgeldin @WoodLove. Onur ben bende yeni sayılırım ama eskiden biliyordum birşeyler. sana kodlarla alakalı birkaç giriş seviyesinde bilgi vereyim yardımcı olabilirim
Öncelikle terminale girmeyi biliyorsun sanırım. alt+f2 ile yada windows tuşuna bastığın yerde yukarıda ki adres satırına terminal yazıp ilk çıkan simgeye tıklayabilirsin.
terminalde kullanılan kodlar kendi kullanıcın dahilinde olduğundan systeme zarar vermezsin root olmadığın takdirde. root olmak için
sudo "herhangi bir kod" ile root yetkisi alabilirsin. yada komple root olup sürekli sudo yazmak istemiyorsan sudo su - ile şifreni girersen root olursun bundan sonra yetki istemez. ayrıca root userdan çıkmak için exit yazabilirsin.

yazılım kurmak için terminal yada software center ikiside aynı görevi görür. software center görseldir ancak yavaştır tavsiye edilmiyor. iyi bilenler her zaman terminalden yaparlar. eğer software center a girmek istersen terminal de software-center yazsan yeterli hemen açılacaktır 13.04 ubuntun varsa zaten hazır yüklü gelir kurmana gerek yok. bende 1 aydır kurcalıyorum 2-3 kez bozdum forumdakiler vasıtasıyla çözdük sağolsunlar. yapmak istediğin şeyleri tek tek sorarsan kodlarla herkes anlatır. yardımcı olmaya çalışırım yine kolay gelsin
..The Truth is out There..

siberoloji

Alıştığınız anlamda bir başlat - programlar formatı arıyorsunuz sanırım. Ubuntu da işler biraz farklı ama aslında aynı.
Şöyle deneyebilirsiniz;
1. Klavyede sol tarafta bulunan Ctrl ile Alt tuşlarının arasında bulunan win-pencere tuşuna bir kere basıp çekin elinizi. Karşınıza bir arama kutusu çıkacak. Oraya örneğin libre yazın. İçinde libre geçen tüm programları otomatik olarak görürsünüz. Aynı sayfada alt kısımda değişik filtreler de bulunmaktadır.
2.birinci madde de görsel arayüzde yüklü programları çalıştırmayı açıklamaya çalıştım fakat linux sistemlerinde komut satırından da oldukça iş yapılır.
Şimdi Ctrl+Alt+T tuş kombinasyonuyla Terminali açabilirsiniz. Buradan komutlar girme şansınız vardır. Mesela terminale
uname -r
komutu girerseniz sisteminizin kullandığı kernel (çekirdek) sürüm numarasını öğrenebilirsiniz.
NOT: Linux içine kurduğunuz bir takım uygulamaların kullanıcı grafik arayüzü olmayabilir.

heartsmagic

"Henüz araba kullanmayı bilmiyorum ancak 2-3 ay sonra F1'de yarışmak istiyorum, bunu planlıyorum bana yardımcı olur musunuz?" sorusuna cevabın ne olurdu @WoodLove?

Eğer niyetin ciddiyse ve Linux'u öğrenmek istiyorsan önce tavsiyeleri kulak ardı etmeden bu işe başlamalısın. Forumdaki ilk günden "aircrack, hackerlık" gibi olayları sormaya başlarsan kimse sana güvenmez ne yazık ki. Forumda, forum dışında bir sürü kaynak var. Öncelikle iş görmek istediğin sistemi tanımayla başla. Yok niyetin ciddi değilse ve bu başlık böyle uzayıp gidecekse hiç uzatmayalım konuyu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.