Rigs of Rods nasıl yükleyebilirim..?

Başlatan mavipc, 15 Aralık 2013 - 16:50:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mavipc

Nette baya araştırdım, kodları bulup denedim ama yüklenmiyor..
mavi@mavi-pc:~$ sudo apt-get install rigsofrods
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'jd-team-jdownloader-saucy.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'format-junkie-team-release-saucy.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'aapo-rantalainen-ror-038-stable-saucy.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
E: rigsofrods paketi bulunamadı
gibi bir sonuç çıktı..
ne yapabilirim...

guopx

Depo eklediniz mi?
sudo add-apt-repository ppa:aapo-rantalainen/rigsofrods
sudo apt-get update; sudo apt-get install rigsofrods
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

mavipc

evet önce onları yazdım, bişeyler yaptı kendi, sonra bunu yazdım..
...
W: http://ppa.launchpad.net/format-junkie-team/release/ubuntu/dists/saucy/main/binary-i386/Packages ağdan alınamadı. 404  Not Found

E: Bazı indeks dosyaları indirilemedi. Bu dosyalar yok sayıldılar ya da önceki sürümleri kullanıldı.
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'aapo-rantalainen-rigsofrods-saucy.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'jd-team-jdownloader-saucy.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'format-junkie-team-release-saucy.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'aapo-rantalainen-ror-038-stable-saucy.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
E: rigsofrods paketi bulunamadı
mavi@mavi-pc:~$
gibi yukarı kısmıda var...

guopx

O deponun 13.10 desteği yok şimdilik.
13.04 için verilen paketleri el ile indirip kurmayı deneyebiliriz.
Sisteminiz kaç bit?

mavipc

sistem 64 bit
yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden

mavipc

yanlış anlmamışsam yapmaya çalıştım ama sonuç bu
mavi@mavi-pc:~$ sudo dpkg -i *.deb
[sudo] password for mavi:
dpkg: error processing *.deb (--install):
pakete erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
İşlem sırasında hatalar bulundu:
*.deb
:(((

guopx

Deb dosyalarını indirdiğiniz dizin içinde uçbirim açmanız gerekli.
Mesela şimdi masaüstünde "road" adında bir dizin oluşturun ve indirilen 7 deb paketini bu dizine taşıyın sonra
cd ~/Masaüstü/road
sudo dpkg -i *.deb

mavipc

dizin yok diyor ne yazıkkı
söylemiş olduğunuzu yaptım
ekte ekran fotoğrafı var..

[eklenti yönetici tarafından silindi]

guopx

sudo apt-get install nautilus-open-terminal
yaptıktan sonra oturumu kapatıp açın sonra .deb dosyalarının içinde bulunduğu dizine gidin o dizin içinde boş bir alana sağ tıklayın ve open in terminal deyin.
Açılan uçbirimde sudo dpkg -i *.deb yapın bakalım.

mavipc

bi ara birşeyler akmaya başladı uçbirimde aha oldu dedim ama sonuç yine hüsran oldu..
sizinde vaktinizi alıyorum böyle kusura bakmayın lütfen...

[eklenti yönetici tarafından silindi]

guopx

Kusur değil :) ubuntu 13.10 geliştirilme aşamasında olduğundan gerekli paketler henüz eklenmemiş veya daha güncel paketler eklenmiş galiba bu yüzden bağımlılık sorunu çıkıyor.
Eğer geliştirici değilseniz ya da hata raporu gönderip destek olmak dışında amaçlarınız varsa kararlı bir dağıtım kullanmalısınız. 12.04 olur 13.04 olur :)

mavipc

hadi yaa bende bu 13.10 yeni çıktı en son günceldir diye düşünmüştüm..  :o
zaten bu kurduğum ubuntuyu sabahtan beri baya zorladım, biraz keşfedip öğreneyim diye
olmazsa 13.04 e geçeyim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Aralık 2013 - 22:29:28

ama ubuntunun sitesinde 13.04 yokmuşş
12.04 lts var onu kurmak zorundayım anlaşılan..
zaman ayırdığınız için teşekkür ederim...
iy akşamlar

guopx

Ubuntu 13.04 için http://releases.ubuntu.com/raring/
12.04 en kararlı, 13.04 en güncel diyebilirim. Tabi donanımdan donanıma değişir :)

heartsmagic

@mavipc, komut çıktılarını kod etiketi içinde verirsen daha okunaklı olur: kodetiketi
Ayrıca çıktıları ekran görüntüsü değil de doğrudan kopyala yapıştır yöntemiyle yukarıdaki şekilde geç foruma. Bu şekilde hem çıktıların tümünü okuyabilir hem de ekran görüntüsüyle uğraşmak zorunda kalmayız.

Çıktılarını tam görebilseydik daha sağlıklı yorum yapabilirdik belki. Belli ki kurmak istediğin paketlere bağımlı diğer paketler var. dpkg kendisi bağımlılık çözmez, ancak sonrasında:

sudo apt-get -f install

sağlanmamış bağımlılıkları kurmaya çalışır. @guopx'in belirttiği üzere bir çakışma yoksa sistem kurardı bunları.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.