[Çözüldü] CD ile Xp yanına kurduğum Ubuntu'yu kaldırmak için?

Başlatan minolta35, 14 Temmuz 2013 - 23:14:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

minolta35

İnternetten indirdiğim Ubuntu 12.04 versiyonu iso Cd si ile Windows XP yanına kurdum.Bir süre sonra denemek amaçlı bu sürümü kaldırıp Xubuntu kurmak istediğimde Xp içinde ''uninstall'' ya da onun gibi bir komut veya program ekle-kaldır seçeneklerinin olmadığını gördüm.Aynı CD ile tekrar bilgisayarımı açtığımda da ''kurulumu kaldır'' diye bir seçenek yok.Sadece ileriye gidildiğinde  kurulumun varlığını görüp bu kurulumu kaldırıp yerine yenisini kur diye bir seçenek çıkıyor.Bu aşamada eski kurulumu kaldırıp kurulumu iptal ettiğimde grub yazılımından kaynaklanan önyükleme menü hatasıyla karşılaştım.Dolayısı ile ne XP ne de Ubuntuyu seçemiyorum.Mecburen tekrar yükledim.
Halbuki daha önce wubi kullanarak dizüstü bilgisayarıma yaptığım kurulumlarda wubiyi tekrar çalıştırıp sürümü kaldırabiliyordum.Wubi kurulumu internet üzerinden çok uzun sürdüğünden masaüstü bilgisayarıma Cd ile kurarak bir yanlış mı yaptım?Hayırlısı ile Ubuntu'yu kaldırmayı başarırsam Xubuntu'yu Wubi kullanarak kuracağım.Ancak iso CD sinde kaldırmayla ilgili bir seçenek eklenirse çok iyi olacak.Çünkü insanda '' Tamam artık kurdun, kaldıramazsın'' diye bir intiba oluşuyor.Bu da kurulum denemekten uzaklaştırıyor insanı.
Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

gecegezen

Öncelikle kurulumda hiç bir isletim sisteminde istediğiniz yoktur kaldırmak için wubi olay çok kolaylaştıran bir şeydir kaldırmak için izlenen yol sizin yaptığınız gibi biçimlendirmektir. Sonra yeni kurduğunuz isletim sistemi ve onun yapılandırmalarına sahip olursunuz. Bu yüzden kaldırma seçeneği pek mantıklı veya gerekli değil.
Ubuntu'da ve aslında bir çok linux ve bsd isletim sistemi birden fazla isletim sistemi ile birlikte kurulabilecek şekilde çalışır ama siz burada ubuntu'yu kaldırdığınızda birlikte çalışmalarını saylayan yapıyı da kaldırmış oluyorsunuz (sizin için bu yapının adı grub).
Sizin burada yapmanız gereken sisteminizde kalan işletim sisteminin açılış yöneticini tekrar yüklemek. Bunun için Microsoft kurulum cdlerinde onar altına araçlar koyuyor artık sistemin içinde var. Linux'de işletim sistemlerinde artık böyle araçlar çıkmaya başladı aslında çok çeşitli araçlar vardı ama yeni çıkanları kullanmak baya kolay.
Senin sorununa gelirsek çözümü eğer windows xp çalışıyorsa bilgisayarı xp ile açıp komut satırını açacaksınız ve fixmbr komutunu vermeniz yeterli açılırken atık xp'nın bencil açılış yönetisi sayesinde xp açılacaktır sonra xp altında ubuntu bicimlendirdiğinizde ubuntuyu silmiş olacaksınız zaten.
ve Bunu silmek için zaten bir konumuzda varmış ama vista üzerinde düzeltmek usb veya cd üzerinden daha kolay geliyor bana http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Grub%27u_silip_Windows_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_kurmak
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

minolta35

Evet, bu yöntemle grub menüsü artık çıkmıyor.teşekkür ederim.Çözüldü diyebiliriz.

gecegezen

O zaman başlığa çözüldü olarak etiketleyebilirsiniz
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

heartsmagic

Asıl soruyu da cevaplayalım. Ubuntu yerine Xubuntu kurmak için basitçe Xubuntu kurulumuna başlayacak ve kurulmak istenen bölüm olarak Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümü gösterecektin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.