Ekran Görüntüsünün Diğer İşletim Sistemlerinde Açılamaması

Başlatan mustus, 28 Haziran 2013 - 14:31:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustus

Herkese merhaba daha önce bahsi geçti mi bilmiyorum ancak forumda arattım bunla ilgili başlık ve ya ileti görmedim.

Aslında başlığı açma sebebim problem gibi görünse de bunla ilgili merakımı da gidermek. Neyse uzatmadan sorunuma gelecek olursam, dün Ubuntuda aldığım bir ekran görüntüsünü Android 4.1.2 sürümlü telefonuma gönderirken kopyalama dialogu gönderilemiyor hatası verdi. Ben de resmi png formatından farklı formata çevirip o şekilde gönderdim. Başta problemi Ubuntudan kaynaklandığını düşündüm. Windows 7 de aynı resmi png formatında telefonuma göndermeye çalıştığımda da yine kopyalanamıyor hatası  aldım. Ancak daha sonrasına dosyayı Windows 7 de başka sürücüye taşıma, isimlendirme veya açmaya çalıştığımda bunların mümkün olmadığını farkettim. Bunla ilgili yabancı forumlarda benzer hatalar dile getirilmiş ancak sağlıklı bir çözüme kavuşturulamamış anladığım kadarıyla.

Bu problemi aşmanın yolu var mıdır acaba, veya sebebi nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

furkankalkan

sorunun tam olarak ne olduğunu anlamadığımı belirterek şunları sorayım:

1-) Telefonu MTP ile mi bağıyorsunuz ? Öyleyse içine başka bir dosya kopyalayıp silebiliyor musunuz ?
2-) Ekran görüntüsü aldığınız programın adı ?
3-)Windows tarafında aldığınız hata/lar ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

mustus

@dewilman
1) Evet telefonu MTP ile bağlıyorum
2) Ekran görüntüsü Ubuntu da kurulu gelen program
3) Windows tarafında "Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi bu resmi açamıyor, resim silinmiş veya kullanılamayan bir konuma karşılık geliyor" diyor. Üçüncü parti yazılımlar da resmi açmıyor. Örn: ACDSee, ayrıca kopyalamaya çalışınca da "Belirttiğiniz dosya adı geçersiz ya da çok uzun. Farklı bir dosya adı belirtin" şeklinde. İsim değiştirmeye çalışınca da aynı iletiyi alıyorum.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mustus

Windows tarafına Ubuntu üzerinden taşıdım. Ancak sanırım problem isimlendirme ile alakalı. Çünkü yeniden isimlendirip rakamları silince gönderebildim telefona resmi. Tabi Windows tarafında açılır mı bakmam lazım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2013 - 14:20:42

Windows tarafında resmin ismini Ubuntuda değiştirdikten sonra açınca problem kalmadı. Anlamadığım isimlendirmenin nasıl bir ekisi var.

heartsmagic

Sadece sayılardan oluşuyorsa bir etkisinin olmaması lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

delicesineseven

Bununla ilgisi var galiba :) ekran görüntüsü alırken buna benzer bir isim veriyor

Alıntı YapEkran görüntüsü - 03-07-2013 - 06:54:04.png

Alıntı YapDosya adı aşağıdaki karakterleri içeremez

[eklenti yönetici tarafından silindi]

furkankalkan

Öyleyse ad ile ilgili bir sorun var sadece. Windows kurallarına göre yeniden adlandırıp kullanabilirsiniz. Linux dosya adlarında Windowsun kabull etmediği karakterleri de kullanabilir:
Lover

mustus

Peki resmin windows işletim sisteminin isimlendirme kuralından açılmamasını kabul ettim. Bir linux çekirdeği kullanan androidde taşımama hatasını neden aldım hala anlayabilmiş değilim.

furkankalkan

MTP ile bir sorununuz olmadığına emin misiniz ? Kopyalama sorunu MTP ile ilgili çünkü. Resmin adını değiştirince kopyalayabiliyorsanız o tarafını bilemeyeceğim,test etmem lazım :(
Lover