xfce panel ses simgesi sorunu (çözümü)

Başlatan tosun, 13 Haziran 2012 - 22:13:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tosun

Alıntı yapılan: if - 16 Haziran 2012 - 18:09:32
@tosun, çıktıları ekran görüntüsü içinde değil de buraya [code][/code] etiketi içerisinde aktarınız.

~/.config/xfce4 altında olabilir dediğim ayarlar.

peki teşekkür ederim
"İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı."

diceman331

Alıntı yapılan: if - 14 Haziran 2012 - 15:01:02
@1910, alsamixer komutunu verin. "Master" yazan sütun üzerindeyke aşağı yukarı ok tuşlarıyla sesi kısıp yükseltmeye çalışın. Bu şekilde istediğiniz oluyor mu?
Selam, benimde multimedya tuşlarımdan sesi yükseltip kıstığımda hiç bir etki olmuyor. bunun sebebi iki tane olan hardware den hdmi ati ses çıkışını seçmesi yüzünden. ama dediğiniz gibi yaptığımda sesi yükseltip alçaltabiliyorum. xubuntu 12.04 kullanıyorum, ne yapa bilirim?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

@diceman331, ses tercihlerinden ses çıkışı için analog olanı seçtiğinizde çalışıyor mu tuşlar?

diceman331

ses tercihleri dediğiniz herhalde pulse audio ses denetimi nden yapılıyor, resimdeki programdan yani. oradaki programda ses çıkışı için ikisi de seçili zaten. ama resimde yeşil bi onay çentiği var, o çentiklerden alttaki seçili şuan ve yine de multimedya tuşları üsttekini kullanıyor malesef

if

@diceman331, üstteki için yaşil onay tuşu basılı duruyor gibi? Şu çıktılarla bilgisayarın marka ve modelini alayım.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39008.0

diceman331

lspci | grep Audio
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 Azalia (Intel HDA) (rev 40)
01:05.1 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RS880 HDMI Audio [Radeon HD 4200 Series]

cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
Codec: IDT 92HD81B1X5

lsmod | grep snd
snd_hda_codec_hdmi     32474  1
snd_hda_codec_idt      70795  1
snd_hda_intel          33773  5
snd_hda_codec         127706  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_idt,snd_hda_intel
snd_hwdep              17764  1 snd_hda_codec
snd_pcm                97275  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_seq_midi           13324  0
snd_rawmidi            30748  1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event     14899  1 snd_seq_midi
snd_seq                61929  2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer              29990  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device         14540  3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd                    79041  20 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_idt,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore              15091  1 snd
snd_page_alloc         18529  2 snd_hda_intel,snd_pcm

aplay -l
**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
kart 0: SB [HDA ATI SB], aygıt 0: STAC92xx Analog [STAC92xx Analog]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 1: HDMI [HDA ATI HDMI], aygıt 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0

Çıktılar bunlar @if

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ağustos 2013 - 11:27:53

@if, ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Gerçi bu siteyi yıllardır bilirim sorunlarımı ubuntu da kendi kendime çözebildim, çözemediklerim az da olsa sizlere danışarak üstesinden gelebildim. Geçen size danışırken ekteki resımdeki gibi configuration kısmından ati ses kartını kapatmıştım. Şimdi baktım multimedya tuşu onu kapattığım için istediğim şekilde çalışmaya başlamış. yardımlarınız için teşekkür ederim :)

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

@diceman331, bir şey değil. Sorunu yine kendiniz çözmüşsünüz. Bilgisayarın marka ve modelini de buraya geçer misiniz?

diceman331