Lxde Mobil Arayüz Tasrımı

Başlatan cebecifaruk, 05 Eylül 2013 - 21:55:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cebecifaruk

Arkadaşlar bir sorum olacaktı. Benim kafamda olan bir proje var. Bu projede mobil cihazlar için direk linux kullanımı için uğraşıyorum. Bidiğiniz gibi linux sorunsuz bir şekide ARM platformunda çalışıyor.Fakat 3.5 inç gibi bir ekranda lxde kullanmak akıl işi değil ( Neden lxde diye sorabilirsiniz = Hızlı , Arm platformu için biçilmiş Kaftan)

Şimdi soruya gelelim :

1 -) Lxde kaynak kodlarını indirip düzenleyerek mobil cihazlar için kullanıcı arayüzü yapılabilirmi:

Ör; Simgeleri boyutlandırarak, Daha sade bir masaüstü yaparak , Başlat menüsü yerine alternatif bazı şeyler eklemek gibi

2-) Veya başka bir düşünce Lxde panellerinin tamamını kaldırılacak. Masaüstü tamamen bom boş olacak  hiçbir panel ve kısayol olmayacak. Python veya C dile ile Sade bir arayüz tasarlanıp kullanılabilir bir arayüz olmuş olacak.

Sizce bu fikirler mantıklı ve uygulanabilirmi?
İki fikir uygulanırsa hangisi daha mantıklıdır?

Bu arada forumda yeniyim kimin nesi diye soran arkadaşlar için...

guopx

Fikir gayet güzel @cebecifaruk zaten raspberry pi üzerinde de LXDE kurulumu yapılıyor genelde, uyumluluk sorun olmaz diye düşünüyoum ama arayüzü mobil'e göre düzenlemek için sağlam Gtk ve C bilmek gerekli. Eğer böyle bir altyapınız varsa hiçbir engel yok önünüzde :)
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

cebecifaruk

Yorumunuz için çok teşekkürler C, Java, C++, Python bilgim var. Python ,C ve java yı fazlasıyla biliyorum.Ama C++ bilgim biraz yetersiz. Ben bu arayüzü python üzerinde yapmayı düşünüyorum.Çünkü python gui işlemleri daha kolay. Bu arada 2. yöntemi seçtim.Pygtk güzel olur gibime geliyor.
Ve ilk başta iphone tarzı küçük bir arayüz hazırlayacağım. Vaktim olursa adım adım kodları paylaşırım.. Bu arada denemeleri zaten Raspberry pi üzerinde yapacağım..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Eylül 2013 - 09:06:55

Arkadaşlar şuan elimde 2 seçenek var :

[] QT ve C++ kullanarak. Arayüz tasarlama
[] Python ve Pygtk kullanarak hazırlamak

C++ biraz daha hızlı olacağından Qt daha uygun geliyor bana ama sizinde bir görüşünüzü almak istiyorum

cebecifaruk

Arkadaşlar bu konuyu hiç değiştirmeden adım adım fikirlerimi paylaşmayı düşünüyorum. İsteyen arkadaşlar benle iletişime geçip katkıda bulunabilirler.

Şuan openboxarayüzü kullanılacak ve üzerinde kendi yazacağım arayüz olacak. Şuan qt kutüphanesini kullanmayı düşünmüyorum.

Şuanlık adımlar şunlar:

[1] Openboxu Arm platformuna kurmak
[2] Arayüz hazırlamak
[3] Aryüzü Openbox'a ilave etmek
[4] Gerekli panelleri hazırlayarak.Status Bara benzer bir tasarım yapmak.
[5] Paneli Openbox' ilave etmek.
[6] Test

6. adımdan sonra projenin ilk versiyonunu tamalamış oluyorum.