[Çözüldü] Konum Bağlanadı (Error mounting) Hatası ve Çözümüm

Başlatan pervane2, 02 Temmuz 2013 - 11:20:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pervane2

Merhaba,
Dün akşam windows yüklü bölümümde oğlum oyun oynaya oynaya bataryayı bitirmiş. Bende bunu bilmiyorum tabi. Bugün sabah Ubuntu'yu açtığımda c: sürücüsüne bağlanamadığımı gördüm. Konum Bağlanadı (Error mounting) diye başlayan bir hata veriyor. Forumda araştırmalarım ile bir kaç komut denedim ama baktım sonuç yok. Bir türlü bağlanamıyorum.
Forumdaki araştırmalarımda gördüm ki aslında bu hata windows tarafıyla ilgili. Yani Ubuntu ile yaptığınız herhangi bir işlem bu hataya sebep olmaz. Demek ki Ubuntu ile ilgili bir sorun yok. Sıkıntı windows'ta deyip windows'u açtım. Gördüm ki oğlumun oyunu açık kalmış ve bilgisayar öylece kapanmış. Ben önce oyunu, ardından bilgisayarı kapatıp tekrar Ubuntu'yu açınca sorunun kalmadığını gördüm. Gayet normal ve eskisi gibi tüm bölümlere bağlanabiliyorum.
Bu kısa olayı neden bu kadar satırda anlattın derseniz eğer: Şundan dolayı ki başınıza Konum Bağlanadı (Error mounting) hatası gelirse bir sürü komut v.s denemek yerine sadece windows'u bi daha açıp düzgün bir şekilde kapatmayı deneyin. Sorununuz umarım ki çözülür.
Herkese saygılar :)
Erkek Adamın Kaynak Kodu Açıkta Olur

agritux

Çok teşekkür ederiz. Forum bir çözüm daha gördü :) Keşke herkes sizin gibi düşünüp uygulasa.

furkankalkan

@pervane2 Kullandığınız sistem windows 8 ise böyle sıkıntılar olabiliyor. Windows 7/ XP cephesinde ise ilgili diske fsck (Dosya sistemi hata giderici bir program) yaparak  dosya sistemini yeniden bağlayabilirsiniz (mount).
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

pervane2

Alıntı yapılan: dewilman - 02 Temmuz 2013 - 12:52:37
@pervane2 Kullandığınız sistem windows 8 ise böyle sıkıntılar olabiliyor. Windows 7/ XP cephesinde ise ilgili diske fsck (Dosya sistemi hata giderici bir program) yaparak  dosya sistemini yeniden bağlayabilirsiniz (mount).

@dewilman, dostum kullandığım sistem win7. Bu çözümü orada kullandım.
Erkek Adamın Kaynak Kodu Açıkta Olur

WhiteScars

Selamlar,

Oğlunuz bataryayı bitirmeden evela windows hibernate durumuna geçmiş (Bekleme modu oluyor sanırsam türkçesi). Bu durumdayken, hibernate'e alınmış yapı bozulmaması için NTFS dosya sistemine erişim kısıtlanıyor. (bunu linux tarafındaki ntfs modulümü yapıyor, yoksa ntfs dosya sistemi kendi üzerinde bu kısmı işaretliyormu bilmiyorum) Bu sebepten ötürü linux tarafında bağlama işlemi başarılamıyor. Normal bir kapama sürecinde bu durumu yaşamazsınız.

İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.